5unday’s pleasures #17 (+ give away!)

102
Ezel

Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, inspirerend tot hilarisch en huiselijk tot feestelijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Ezeltocht

Alles moet wijken als ik een dier zie. Alles met een vacht (en zonder) moet geaaid worden, elk dier verdient een lief woordje en het liefst heb ik een boerderij met schapen, alpaca’s, ezels, honden en poezen all over the place. Gelukkig heb ik knuffelmonsters Aap & Noot thuis, maar vorige week had ik behoefte aan een ezel. Dus maakte ik een ezeltocht met lieve vriendin Nieke. Wat een geweldig concept! Een wandeltocht naar keuze (rond de vijf kilometer) met een ezel. Toos. Gewapend met koppige Toos, picknickmandjes vol lekkers en een onduidelijke route wandelen we uren dwars door de natuur. Picknicken op de mooiste plekjes, kletsen en knuffelen met Toos en genieten van de zon. Zowel Toos als Nieke hadden genoeg bekijks. Fietsers wilden allemaal op de foto met Toos en konden vervolgens hun oren niet geloven wanneer Nieke vertelde dat ze over anderhalve week moet bevallen. Doe mij zo’n droomzwangerschap. ‘Tante’ Laura kan in ieder geval niet wachten en ik maakte nog wat zwangerschapsfoto’s van mijn mooie vriendinnetje.

Ezeltocht

Ezeltocht

Ezeltocht

Ezeltocht

Ezeltocht

Ezeltocht

Winactie

Verlopen

Prachtige timelapse Nieuw-Zeeland

Filmmaker Martin Heck bracht vier maanden in Nieuw-Zeeland door. Hij maakte een prachtige reis, sliep onder de sterren, bewandelde de mooiste bergen en verkende de meest prachtige landschappen van het land. Hij maakte er een meerdelige serie en dit zijn de eerste beelden, geselecteerd uit zijn time-lapse beelden van dag en nacht. Prachtig. Dit land staat enorm hoog op mijn lijstje.

[youtube=http://youtu.be/6D-A6CL3Pv8&w=900&h=512&rel=0]
Fins Lapland

Volgende week vertrek ik weer op een mooi reisje, ik mag Fins Lapland ontdekken. Helaas ligt er nog geen sneeuw, maar het lijkt me magisch mooi. Ze zeggen dat de lucht in Noord Lapland de schoonste in Europa is en natuur lijkt me waanzinnig. Reis vanaf volgende week maandag met me mee op Instagram!

Gent

Ik ben net teruggekomen uit het Belgische Gent, waar ik samen met mijn lief mocht genieten van een heerlijk Bourgondisch weekend. We hebben altijd geluk als we in Brugge zijn (zon in overvloed) en altijd pech als we in Gent zijn (regen, regen en nog eens regen) – maar dat mocht de pret niet drukken en de zon liet zich meer zien dan toen we er vorige winter waren. Gent is een prachtige stad, de gebouwen zijn overweldigend mooi en er rondwandelen is een cadeautje. We hebben heerlijk gegeten, onbekende steegjes ontdekt, musea bezocht, het kasteel beklommen, naar een Technofeestje geweest (waar een Belgische lezeres me herkende, blijft leuk!) , rommelmarkten afgestruind en bovenal genoten als een malle. Het artikel komt snel online, alvast een voorproefje.

Liefde

Gent

Roa street art

5unday's Pleasures, Fashion, Give Away, LIFESTYLE, Lifestyle, Persoonlijk, Travel In Style

Leave a reply

102 comments

 1. Sandra 1 september, 2014 at 11:57 Beantwoorden

  Jeej! Leuke 5undays pleasure weer! En €150,- shoptegoed? Dat kan ik altijd gebruiken aangezien ik niet zo’n gevoel voor fashion heb en het dus altijd leuk is om ergens te shoppen waar je er áltijd goed uitziet ;-)!

 2. Lisanne 1 september, 2014 at 12:10 Beantwoorden

  Heerlijk artikel vind ik dit altijd :) Die time-lapse is echt betoverend mooi! Ik doe trouwens ook heel graag mee met de Loavies winactie. Een nieuwe outfit kunnen we natuurlijk allemaal wel gebruiken, maar ik hoop toch net even ietsjes harder dat ik win omdat ik op zoek ben naar leuke en vrolijke kleding. En volgens mij zit ik dan bij Loavies helemaal goed! <3 voor die broek!

 3. Laura 1 september, 2014 at 12:28 Beantwoorden

  Hehe, zo fijn dat je er precies nog van aan ‘t nagenieten bent, van de herkenning ;-) Met die platinablonde haren en die mooie tattoo op je rug maak je het je lezers ook wel gemakkelijk hoor! En ook al woon ik nu al 3 jaar in Gent, die ROA- konijnen heb ik nog nooit gezien (shame on me?)… Maar ik heb zijn werk wel al gespot in Brussel, Londen en Berlijn – telt dat ook? ;-)

  • Laura 1 september, 2014 at 13:00 Beantwoorden

   Haha ja, in Nederland word ik vaker herkend (blijft gek maar oh zo gezellig!) maar je bent de eerste Belg, zo leuk! Ohhh, je hebt echt een hele gave graffiti tour in Gent (Concrete Canvas Tour). Keertje doen! Er zijn er nog twee van Roa in Gent!

 4. Sabine 1 september, 2014 at 12:49 Beantwoorden

  Leuke pleasures!
  Wat is ze inderdaad prachtig zwanger! Die foto van haar buik met die ezel is echt zo leuk!
  Lijkt me leuk trouwens zo’n ezel-wandeltocht. :)
  Gave winactie, maar dat shoptegoed laat ik graag iemand anders winnen. :)

 5. Sheelagh 1 september, 2014 at 13:34 Beantwoorden

  Te leuk die ezeltocht echt :) ik was op Instagram idd ook al fan van de broek, dus ik doe graag mee om het shoptegoed te winnen zodat ik ‘m ook kan shoppen! Daarbij mag ik eigenlijk niet shoppen vanwege sparen voor mijn bruiloft, maar als het gratis is moet het kunnen :D

 6. JenNy 1 september, 2014 at 14:05 Beantwoorden

  Geweldig mooi die timelaps,ik ben er een beetje stil van. En wat gaaf dat je naar Fins Lapland gaat! Staat ook op mijn must-visit lijstje. Ik doe ook graag mee aan de prijsvraag! Waarom ik wil winnen? Nou ik ben volop aan het jobhunten en een mooie sollicitatie outfit mag natuurlijk niet ontbreken! Met bij Loavies shoppen komt dat vast goed! Ik volg je overal al waar ik kan ;)

 7. Jaimy 1 september, 2014 at 14:15 Beantwoorden

  Wauw wat een mooie foto’s van de wandeling met de ezel en van je zwangere vriendin. Ze is inderdaad echt mooi zwanger!
  Nieuw-Zeeland staat ook op mijn lijstje, altijd leuk om zulke mooie beelden te zien.
  En het shoptegoed vind ik ook heel leuk. Ik heb mezelf op een shopverbod gezet, want ga binnenkort drie weken naar Canada dus zo’n tegoed komt altijd van pas :)

 8. Anouk 1 september, 2014 at 14:22 Beantwoorden

  Ik was echt even stil van dat filmpje, had zelfs tranen… wat betoverend mooi zeg. Die ezeltocht zou ik ook graag doen! Waar kan dat :D? Ben erggg benieuwd! Ik wens je heel veel moois toe in Finland, het kan niet anders dan mooi zijn, MAAR daarna MOET je met mij daten! En… ik doe stiekem wel heel graag mee met die win-actie! Ik heb vorige week 6 vuilniszakken aan kindertehuizen en Afrika gedoneerd!

 9. Malou 1 september, 2014 at 14:24 Beantwoorden

  Leuke dingen weer! En wilde serieus gaan vragen waar je die broek had gekocht. Even verder lezen en ik wist het! Dus JA, doe mij dat shoptegoed. Ik wil die broek <3

  :-)

 10. Evey 1 september, 2014 at 14:39 Beantwoorden

  Ik geloof dat ik aan een andere outfit dan een tomboy outfit toe ben:-) dus ik waag een kansje. En wauw envy lapland! Lijkt me fantastisch! Ik moet IG vaker checken. Ik ga je nauw volgen als je in Lapland bent. Liefs!

 11. Anne 1 september, 2014 at 14:51 Beantwoorden

  Wauw, die eerste foto! Geweldig! Je kunt zo in een tijdschrift :) En inderdaad, wat is je vriendin mooi zwanger, zeg. Ik ben héél benieuwd hoe het in Finland gaat zijn en inderdaad, hoe het daar nu is zonder sneeuw.

 12. Anneke 1 september, 2014 at 15:18 Beantwoorden

  Wauw, die foto in Gent met die donkere wolken. <3
  Ik doe trouwens graag mee met de winactie! Ik heb net te horen gekregen dat ik vanaf woensdag een baan heb als docente Nederlands & ik heb door alle boeken kopen heel weinig leuke outfits in de kast hangen. Lijkt me leuk om iets bij Loavies uit te zoeken wat ik aan kan voor de klas. :-)

 13. Jolijn 1 september, 2014 at 15:42 Beantwoorden

  Wat een mooie foto’s zeg! Zo’n leuke actie ook! Ik vind lovies echt een leuke shop en doe dus graag mee (: Een nieuwe outfit? Voor school, een extra boost zelfvertrouwen!

 14. Anke 1 september, 2014 at 16:07 Beantwoorden

  Ik zie de laatste tijd meer mensen op ezel-knuffel-tour gaan, leuk! En ik waag ook een kansje voor de Loavies voucher. Nieuwe baan = nieuwe kleding en ik kan nog wel wat mooie items in mijn garderobe gebruiken.

 15. Anouck Plume 1 september, 2014 at 17:26 Beantwoorden

  oooh wauw, dat filmpje!! Ik word er gewoon een beetje stil van, wat prachtig!

  Gent vind ik zo’n leuke stad! Ben er ooit een dagje spontaan heen gereden met twee vriendinnetjes. Je krijgt er meteen een vakantiegevoel bij en zulke mooie gebouwen daar.

  En hoe leuk is die giveaway!? Ik kende die webshop trouwens nog helemaal niet, staan erg leuke dingen op! Ik doe in ieder geval graag mee!
  Ben na twee jaar werken weer terug gaan studeren (vandaag eerste schooldag gehad aaah) wat nog een beetje als een uitdaging voelt. Zo’n shoptegoed zou een goed begin zijn van mijn nieuwe studie, en verzacht de pijn dat ik weer op een studentenbudgetje moet gaan leven waarschijnlijk ook wel haha. Fingers crossed!
  (ohja, en uiteraard volg ik je overal al ;) )

 16. Lizet 1 september, 2014 at 18:05 Beantwoorden

  Ik vond de ezel heel schattig, maar dacht alleen maar: DIE BROEK! I like :D En wat zijn jullie lief in Gent! Ik vond je tekst op Instagram eronder ook al zo lief. Lekker raar zijn met z’n tweeën, goed bezig. ^^

  Oké, om mijn geluk op de proef te stellen (zal wel niet), doe ik ook lekker een poging voor deze wedstrijd. Ik wil heel graag een nieuwe outfit om de allerbeste indruk te maken op mijn eerste schooldag aan mijn master in Antwerpen. Lijkt me awesome!

 17. Nanda 1 september, 2014 at 18:28 Beantwoorden

  Ohhh god Nieuw Zeeland! Prachtig. Het is datg ik in Australie echt geen tijd had die kant op te gaan, maar dat ga ik zeker nog wel een keer doen.
  En dan pak ik ook weer australie mee.

  En die ezels zijn leuk, tof idee zo’n tocht!

 18. Pascale 1 september, 2014 at 20:17 Beantwoorden

  Heee! Ik doe graag mee aan de winactie! Vanaf vandaag studeer ik culturele antropologie en het is me opgevallen dat al die meiden van fleurige broeken houden. Ik vind het natuurlijk helemaaal niet erg om me met het shoptegoed daaraan aan te passen!

 19. Lisette | Travellust.nl 1 september, 2014 at 20:21 Beantwoorden

  Erg gaaf zo’n ezeltocht! Ik wist niet dat dat überhaupt bestond. Ik doe graag mee met de Loavies actie! Mijn grauwe kledingkast kan wel wat kleur gebruiken. Ik beloof mezelf elke keer geen zwart meer te kopen maar dat lukt me nog steeds niet.. blijft altijd de meest veilige keuze ofzo.

 20. Saskia 1 september, 2014 at 21:44 Beantwoorden

  Wauw, die time-lapse van Nieuw-Zeeland is gaaf zeg. En het is daar ook echt daadwerkelijk zo mooi, echt een geweldige aanrader. Dus Laura als je de kans krijgt zou ik zeggen: snel gaan!
  En ik wil ook graag meedingen met de winactie en waarom? Nou omdat ik na 1,5 jaar sparen een hele gave wereldreis heb gemaakt van 1 jaar en nu thuis ben en een hele lege kledingkast heb. Ik ben namelijk op reis 13 kg afgevallen en moet helaas nog wachten met shoppen, omdat ik echt blut ben! Hehe, ik wil er natuurlijk dolgraag zo hip en trendy uitzien als jij. Dus ik ga hard duimen. Oh jah: en de actie nog even promoten.
  Die ezel is trouwens ook echt heel cute en mooie foto’s ook van je zwangere vriendin!

  • Laura 1 september, 2014 at 21:52 Beantwoorden

   Jaaa, dat hoekje is nog zo onbekend voor mij. Hopelijk mag ik het snel ontdekken ♡.

   Je wereldreis. Zo heerlijk! En een goed dieet zo te horen. Wat goed, tijd voor een nieuwe garderobe dus!

 21. Zoë 2 september, 2014 at 03:20 Beantwoorden

  Aah Gent is leuk he? Ik zit er op kot en wil er nooit meer weg! :) Ben benieuwd naar de uitgebreide post!
  Oh ik doe ook graag mee met de winactie van Loavies. Heb vandaag mijn kast opgeruimd en heel veel spullen naar de kringwinkel gebracht! Tijd voor een beetje aanvulling dus ;)

 22. Food Love and Happiness 2 september, 2014 at 05:42 Beantwoorden

  Wat een leuke pleasures Laura! Dat ezeltochtje vind ik geweldig, nog nooit van gehoord, wist niet dat het kon. Lijk me hilarisch, en ook fijn lekker knuffelen en aaien met zo’n beestje :) Stoere rok heb je trouwens aan op die onderste foto!
  En die give-away? Nice hoor! I’m in! Ik kan wel wat shoptegoed gebruiken…heb besloten minder te gaan werken door één van m’n banen op te zeggen (betekent meer tijd besteden aan m’n echte passie), maar eerst zal het iets meer financiele onzekerheid met zich meebrengen. Kom maar op met dat shoptegoed dus, kan wat leuks voor de winter gebruiken!

  • Laura 2 september, 2014 at 08:32 Beantwoorden

   Jaaa, het is zo ontzettend leuk! Keertje samen doen. Ik hoor wel weer dat we echt moeten daten, wat een goed nieuws!!! Ik ben zo blij dat je je dromen volgt. You can do it chick! ♡

 23. Yvon 2 september, 2014 at 13:29 Beantwoorden

  Wat een te schattige ezeltje, zo lief!

  Als het kan doe ik ook graag mee (ligt er aan hoe lang het tegoed geldig zou zijn).
  Ik heb zeer waarschijnlijk toestemming om in december naar Nederland te gaan om daar kerst te vieren met mijn familie! Officieel heb ik geen vrij, maar door de situatie thuis hoop ik eindelijk (sinds 4 jaar) weer eens kerst met mijn familie te vieren. Wanneer ze bij Loavies ook winterkleding hebben zou ik voor de Kerst graag een mooie outfit willen.

 24. Lenneke 2 september, 2014 at 16:56 Beantwoorden

  Ohh wat leuk zo’n ezel-wandeltocht zeg! :)
  &Ook ik wil wel kans maken op het shoppen bij Loavies. Waarom? Omdat ik na zes maanden m’n kleren in Ghana te hebben gedragen bijna met een lege koffer terug zal komen, dus zo’n shoptegoed bij zo’n leuke winkel zou niet verkeerd zijn :)

 25. Jennifer 2 september, 2014 at 21:25 Beantwoorden

  Ik ben helemaal weg van de jasjes van Loavies en die kan ik straks wel gebruiken dus daarom wil ik natuurlijk wel even meedoen! :) Wat is je vriendin Nieke trouwens mooi zwanger, stralende vrouw!

 26. Juna van der poort 3 september, 2014 at 07:10 Beantwoorden

  Waaauw, wat is het filmpje van Nieuw-Zeeland betoverend mooi zeg!! Kan niet wachten om daar foto’s te kunnen maken :)
  Denk dat je in Fins Lapland ook prachtige beelden zult zien, geniet daarvan.
  Ik zou graag meedoen met de winactie! Vind Loavies een superleuke webshop en kom net terug van een maand vrijwilligerswerk met gehandicapte mensen in Sri Lanka. Het was geweldig indrukwekkend en ik zal deze mooie, pure mensen nooit meer kunnen vergeten. Na het doneren van talloze medicijnen en verf- en tekenspullen, is mijn bankrekening helaas helemaal geplunderd en zit een leuke nieuwe herfst outfit er nog even niet in. Dus deze winactie komt voor mij als geroepen :)

 27. Lin 3 september, 2014 at 13:22 Beantwoorden

  Aah ik zag je broek al op instagram voorbijkomen en vond hem zo leuk! Die zou niet misstaan als ik eind deze maand naar Curacao vlieg. Ik volgde je overal al behalve op FB.

 28. Corinne 3 september, 2014 at 13:51 Beantwoorden

  Mijn oog bleef maar hangen bij de foto’s van de ezel. Ik houd van deze dieren :-) Shoppingmoney daar zijn alle meiden toch gek op :-) Loavies heeft supermooie musthaves… Heb al wat dierenprintjes gezien oelala… waar ik dolblij van wordt! Ik volg je op FB, heb het artikel geliked + gedeeld, IG, Twitter… Het is bijna stalkgedrag, als ik het zo opsom ;-) Groetjes, Corinne.

 29. Maaike 3 september, 2014 at 14:08 Beantwoorden

  Ooow Toos ziet er lief uit! <3 Dat concept is echt top he, waar ben je geweest? Ik wil dat ook een keer :D.
  Verder zou shoptegoed met mijn net-weer-werk-maar-nog-geen-salaris-en-moet-sparen-voor-bruiloft status zeer welkom zijn, maar ik laat deze aan me voorbij gaan! Heb net even gespiekt en denk dat andere meiden meer plezier hebben aan shoppen bij Loavies dan ik :-). Keep up the good work Laura!

 30. nieke 3 september, 2014 at 14:47 Beantwoorden

  Wat een heerlijk stuk lieve lau! en wat lief om al die reacties te lezen over mijn buikje, Dankjewel allemaal! Countdown is echt begonnen, spannend!

 31. Elien 3 september, 2014 at 15:22 Beantwoorden

  Gent blijft echt mijn favoriete stad in België! Ben er regelmatig.
  En die €150 shoppingmoney.. altijd handig! Zo kan ik een nieuwe outfit scoren voor (binnenkort) mijn eerste dag van m’n nieuwe avondopleiding.
  Ik volg je op Twitter, Instagram en Bloglovin.

 32. Jennifer 3 september, 2014 at 17:41 Beantwoorden

  Wat zal je vriendin blij zijn met die prachtige foto’s. Heerlijk weer, bol buikje en een schattig ezeltje= perfect!

  En wat een geweldige giveaway! Ik zou deze héél erg graag winnen. Vorig jaar ging de knop om nadat ik erg veel was aangekomen omdat ik na 8 operaties aan mijn rug (in 5 jaar tijd) nooit echt uit gerevalideerd ben. Ik gooide mijn eet- en levensstijl om en verloor zo 28kg. Super natuurlijk.. maar helaas met als gevolg dat ik iedere dag zuchtend voor de kast sta omdat niks echt meer mooi staat/past. Als student groeit het geld voor nieuwe kleren niet aan de bomen dus ik zou een gat in de lucht springen als ik dit win! Ik vind de collecties van Loavies altijd to die for en ieder seizoen weer zwijmel ik weg vanachter mijn beeldscherm.

  Ik wil je ontzettend bedanken voor deze geweldige kans en alle deelnemers: veel succes!

  Let the finger crossing begin!

 33. Linda 3 september, 2014 at 20:15 Beantwoorden

  Wow wat een prachtige foto’s weer in dit artikel. En de timelapse is ook heel indrukwekkend! En de winactie is ook niet verkeerd ;-) Ik wil graag een nieuwe outfit omdat ik momenteel allerlei kijkavonden af ga op zoek naar een leuke kamer en een leuke outfit geeft altijd meer zelfvertrouwen ;-) Ik volg je al op Bloglovin en ook op Facebook!

Post a new comment

Lees ook: