5unday’s pleasures #12 (+ de winnaar van de cruise!)

42

Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, inspirerend tot hilarisch en huiselijk tot feestelijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Alaçati

Ik was vorige week vijf dagen in het Turkse Alaçati. Aan mij de eer om deze nieuwe bestemming te ontdekken, en wat een pareltje. Ik vond het echt een verrassing. We hebben er zelfs een reisfilm gemaakt en ik kan niet wachten om verhalen te vertellen met beeld, deze film te monteren en te laten zien waarom ik deze stad en streek aan mijn ontdekte pareltjes wil toevoegen. Ik wilde één fotootje als voorproefje toevoegen, het werden er al vijf. Dat bedoel ik dus.

Alacati Corendon

Alacati Corendon VW

Alacati Corendon

Alacati Corendon

Alacati Corendon

De winnaar van de reis naar Newcastle

De winnaar van de vierdaagse cruise naar Newcastle is geworden…Eva van Buiten!

Je ontvangt deze week een e-mail. Alvast heel veel plezier op deze heerlijke reis! Even uitwaaien op de boot, genieten van deze leuke stad & van je beste vriendin. Iedereen: bedankt (!!!) voor het meedoen en voor alle hartverwarmende berichten. Het was ontzettend moeilijk om te kiezen (echt, ik zou het bijna nooit meer doen…al die verhalen, die liefde van lezers voor degene die ze mee willen nemen en al die bijzondere momenten…) en heb daarom eerlijk geloot. Niet gewonnen, niet getreurd: deze week geef ik een nieuwe reis weg. Aarzel niet om wederom mee te doen!

newcastle

Stoer doen met Bever in Schotland

Direct na Alaçati vertrok ik met Bever op micro-adventure trip in Schotland. Ik was al eens in Edinburgh geweest, maar de laatste reis die mijn ouders nog samen hebben gemaakt was door Schotland en sindsdien ben ik ontzettend nieuwsgierig geworden naar de binnenlanden. Deze avontuurlijke dagen met Bever hebben me een hapje laten proeven, en het smaakt naar meer. Veel meer. En dan heb ik het niet over de whiskey proeverij in Edinburgh (met stip op nummer twee) maar over de outdoor trip die ik maakte in de natuur van Schotland. Ik draai mijn hand niet om voor een abseil avontuur van een waterval, en canyoning door de riviertjes bleek ook meer dan fantastisch. Groen, groen en nog eens groen. Frisse lucht, heldere rivieren en spetterende watervallen. Ja, laat mij de rest van Schotland ook maar zien. Binnenkort komt het reisverhaal online, maar ik wilde jullie stoere Laura niet onthouden:

Schotland

Schotland

schotland

De volgende bestemming?

De afgelopen dagen vloog ik van bestemming naar bestemming. Mijn werk is fantastisch, maar mensen vergeten wel eens dat het werk is en ik daarnaast ook nog eens moet doorwerken voor Cloudshaped. Ik realiseerde me dit weekend dat ik bijna twee fulltime banen heb, en dat ik een beetje moet bijkomen. Het is werken op mooie plekken, dat wel. Ik vloog van Spanje via Parijs door naar Brugge, vervolgens naar Alaçati en via de Gift Suite in Amsterdam door naar Schotland. Inmiddels ben ik thuis vol inspiratie, heb ik de rest van de maand geen reizen ingepland en ga ik vol aan de slag met mooie artikelen. Ook liggen er nog twee reisfilms op montage te wachten. Het paradijselijke Palawan en verrassend Alaçati. Tijd voor rust, tijd voor gedachten, tijd voor verhalen. Over drie weken begin ik weer aan een nieuwe opdracht: ik ga naar Barbados! Ik ben ontzettend, maar dan ook ontzettend benieuwd naar deze bestemming.

Tipperdetip: wijntjes drinken voor bijna niets

Ik werd getipt door een vriendin die wel wist dat ik dol ben op een lekker wijntje. Bij de online wijnwinkel Wijnvoordeel hebben ze een 50% kortingsactie op verschillende wijnen. Je koopt al een doos vanaf € 24,- (in plaats van € 48,-). Vervolgens heb je de code ‘ALLSAFE’, waarmee je nog eens € 20,- korting krijgt. Dat betekent inderdaad dat je een doos met 6 flessen prima wijn voor in totaal € 4,- kunt bestellen. Juist…Succes met bestellen! Waar iedereen dacht dat het een ‘domme fout’ was van Wijnvoordeel, blijkt het een slimme marketingzet. “We krijgen veel vragen of het geen foutje is,” zegt Jan den Bakker van Wijnvoordeel.nl. “Maar dat is het niet. Het idee erachter is dat mensen aan elkaar door vertellen dat ze zeer voordelig bij Wijnvoordeel besteld hebben.” En dat dit heeft gewerkt, blijkt wel. “De afgelopen dagen hebben we er heel veel nieuwe klanten bij gekregen. Deze manier van marketing kost ons ook geld. Maar uiteindelijk denken wij dat we er meer aan verdienen.” Mooie vorm van marketing en het heeft ook nog publiciteit opgeleverd. Slimme zet. Proost!

5unday's Pleasures, Give Away, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

42 comments

  • Laura 7 juli, 2014 at 19:45 Beantwoorden

   HAHAHA hoe raad je het zo? Inderdaad, ik noem het goedkoopste voorbeeld maar ook naar hier zijn goede (en nog steeds bizar goedkope) flessen wijn onderweg!

 1. Marcella 7 juli, 2014 at 19:28 Beantwoorden

  Wat beleef je toch prachtige avonturen Lau, moooooie foto’s! Gaaf dat je straks naar Barbados gaat, ben onwijs nieuwsgierig naar al je avonturen. En ik ga even op zoek naar goeie wijn!

 2. Rosanne 7 juli, 2014 at 19:31 Beantwoorden

  Wederom prachtige foto’s! Ennn ik wacht met smart op je reisfilms. Haast je niet hoor, maar ze zijn gewoon altijd zo mooi… ;-) En dan nu even rustig aan. Met een wijntje erbij! Dank voor de tip!

  • Laura 7 juli, 2014 at 20:06 Beantwoorden

   Goed idee *haalt even wijntje voor zichzelf* – ik was alweer drie uur aan het tikken voor een ander project. Haha ja geloof me, ik kan niet wachten om ze af te maken. Deze week gaan we weer van start!

 3. Eva 8 juli, 2014 at 06:38 Beantwoorden

  Wat een fantastische 5unday’s pleasure! Niet alleen omdat ik héél nieuwsgierig ben geworden naar Alaçati & Schotland (Stoer hoor abseilen, wauw!) maar ook omdat ik inene zie dat ik de winnaar ben van de cruise! Wat ontzettend leuk!!! Ik ben sprakeloos. Zó ontzettend leuk!!!! :)

 4. Sabine de Witte 8 juli, 2014 at 07:38 Beantwoorden

  Aah heerlijk overzicht! En al die reizen zijn heerlijk, maar de verhalen moeten er ook uit! Same here dus, fijn om even ‘thuis’ te zien en ik ben benieuwd hoe Barbados er door jou ogen uitziet! En laten we snel wijntje doen :)

  • Laura 8 juli, 2014 at 07:56 Beantwoorden

   Precies, er zit nog zoveel in mijn hoofd en niet op papier. Even de tijd nemen voor verhalen :-). Goed dat jij ook even je rust neemt. Ik ben ook heel benieuwd naar Barbados (thanks!). Wijntje! Misschien kan je de 17e voor de clinic? We appen wel even!

 5. Sofie 8 juli, 2014 at 12:11 Beantwoorden

  Ben erg benieuwd naar je verslag en video van Alacati. Wij gaan namelijk in augustus ook een paar dagen naar Alacati, dus ben heeeel erg benieuwd! Heel cool trouwens dat je naar Barbados gaat :D

 6. Michelle | Travel lifestyle.nl 8 juli, 2014 at 20:01 Beantwoorden

  Oh my god. Barbados. Ik wil jouw baan hahaha! Hoewel ik de mijne voor nu stiekem ook wel fijn vind ;-) Maar wat een heerlijke reisjes! En wat fijn dat je nu ook wat van Schotland en haar pracht hebt kunnen zien. Vast ook een beetje emotioneel als dat de laatste reis van je papa en mama samen is geweest. En dat Turkije ziet er super lief uit! Kan niet wachten op al je verhalen, foto’s en filmpjes. Keep ‘m coming mooierd! <3

Post a new comment

Lees ook:

MINDSTYLE / Gelukkig 2014!

1 januari, 2014. Dit is de tijd om het jaar waar we net afscheid van hebben genomen te reflecteren. Het jaar dat een deel van ...