5UNDAY’S PLEASURES #42 – Eten bij de boer, nieuwe reisplannen & fijne muziek

62

Tijd voor de vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. De 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.
 
 

Eten bij de boer in het weiland & fietsen door de Veluwe

Afgelopen weekend was ik op pad voor een reportage voor Foodies Magazine en zo at ik opeens bij een boer op z’n land en fietste ik de hele dag door de Veluwe. Wat was dat ontzettend leuk! Sinds vorig jaar organiseert camping Bij Ons de hele zomer lang een tour door het prachtige gebied van Berg en Dal. Ze koken op locatie bij de boer met de producten van de boer in de kas, boerenschuur, wijngaard of op het land tussen de koeien.

Zaterdag schoven we aan bij De Hoge Hof, een melkveebedrijf in Groesbeek. In het glooiende weiland aten we een heerlijk diner aan een oneindige tafel, terwijl de zon langzaam achter de horizon verdween en luchtballonnen vanuit het niets verschenen. De bijzondere ontmoetingen, sfeer, het weer en de prachtige uitzichten maakten het een avond om niet snel te vergeten. Wat een aanrader!

Zondag fietste ik 45 kilometer door de prachtige Veluwe met één van mijn beste vriendinnetjes: De Tour Culinair de Veluwe! De heide kleurt al paars, op zo’n moment ben ik zo verliefd op de omgeving waar ik woon. Vanuit een liefde voor streekproducten, bijzondere locaties en al het moois dat de verschillende streken in Gelderland te bieden hebben, is Tour Culinair ontstaan. Onderweg genoten we van hapjes & drankjes bij de vijf culinaire stops en we eindigden deze heerlijke dag met een high wine. Genieten, wat een zalig weekend!

Groesbeek1

Groeksbeek5

Groesbeek3

culinair

culinair3

culinair2

 
 

RY X

Oh, wat vind ik hem fijn! Ik heb tickets gescoord voor z’n concert en CAN’T WAIT. Ik dook eens de concertagenda in met Liv (muziekpoezenvintagenatuurallesvriendinnetje <3) en kocht spontaan tickets voor Ry X, Jeremy Loops en Bears Den.

 
 

Vluchtvertraging (en waarom ik dit helemaal niet erg vind)

De afgelopen jaren heb ik ontelbare vluchten gemaakt. Veel vluchten betekent onverhoopt vaak ook veel vertraging, koffers die zoekraken en soms zelfs pas dagen later naar huis kunnen. Of kunnen vertrekken. Sinds twee jaar heb ik ontdekt dat dat helemaal niet zo erg is. Soms zit ik zelfs te duimen dat ze over een bepaald aantal uur gaan… Ik heb namelijk al een stuk of vijf (goedgekeurde) claims ingediend en zo echt een bak aan geld terug kunnen krijgen. Waar ik uiteraard weer nieuwe vluchten mee heb geboekt. Zo vloog ik van deze claims naar Jordanië en de Filipijnen en boekte ik gisteren nog een ticket naar Belize… Zomaar, omdat het kon. Omdat ik geld terug heb gekregen. En waar kan je dat beter aan besteden dan aan een nieuw ticket?

Ik deel graag hoe het werkt. Het is allereerst van belang dat je vliegt vanaf een EU-land óf met een Europese vliegtuigmaatschappij reist. Zo heb ik ook wel eens een dag vertraging gehad vanuit Azië met een niet-Europese maatschappij, en dan heb je gewoon pech. Ook zijn er bepaalde uitzonderingen wanneer de luchtvaartmaatschappij geen invloed heeft op de opgelopen vertraging – zoals noodweer.

Afstand: 1500 km of minder – Vertraging meer dan 3 uur: €250
Afstand: Binnen EU 1500+ km of andere vluchten 1500 tot 3500 km – Vertraging meer dan 3 uur: €400
Afstand: Meer dan 3500 km – Vertraging tussen 3 en 4 uur: €300
Afstand: Meer dan 3500 km – Vertraging meer dan 4 uur: €600

Als je recht hebt op financiële compensatie, wordt de hoogte van het geldbedrag bepaald door de afstand van jouw vlucht. Dit kan oplopen tot €600 per persoon. Het kan zijn dat de luchtvaartmaatschappij je op de luchthaven vouchers aanbiedt als alternatief voor de wettelijke compensatie. Dat is mij ook vaak gebeurd, neem deze vooral niet aan!

Ik klop altijd aan bij EUclaim wanneer ik vertraging heb. Ze nemen het hele claimproces voor je uit handen op basis van ‘no cure, no pay’. Ze zijn erg behulpzaam, mailen snel terug en hebben me altijd met succes geholpen. Ik heb altijd binnen korte periode compensatie ontvangen en heb daar regelmatig nieuwe vluchten van geboekt. Weet je niet zeker of je recht hebt op compensatie? Je kunt dit bij EUclaim altijd gratis controleren!

LauraJordanie

 
 

Belize?

Ja! Het eerste reisje voor 2017 is geboekt. Belize! Eigenlijk waren we op zoek naar een bestemming voor de feestdagen. De bedoeling was om dan terug te gaan naar Nepal. Omdat ik een samenwerking met een airline heb opgezet maar dit niet rond de feestdagen mogelijk is, verzetten we onze reünie met Nepal (en India) naar maart/april 2017. Vervolgens doken we de ticketsites in om een andere reis te boeken voor de feestdagen. Werkelijk alles kwam voorbij… En toen werd ik verliefd op een foto van Belize. De ongereptheid, combinatie van jungle, Maya ruïnes, regenwoud, vele dieren, ontelbare paradijselijke eilandjes en de rastafari vibe… De bestemming was gekozen. Dachten we. De tickets bleken een maand later een derde van de prijs, dus deze reis was snel geboekt. Eind januari ontdekken we samen de jungles en eilandjes van Belize! Nu hebben we alleen nog steeds geen bestemming voor de feestdagen. Iemand nog een leuke suggestie?

belize

belize2

Bron Bron

 
 

Ijsland & Canada countdown

De zomer is voorbij gevlogen! Het was een bewuste en heerlijke keuze om de zomer in Nederland te blijven, maar des te groter is het verlangen naar de volgende reis. En eindelijk komt het dichterbij, over 12 dagen vlieg ik naar Ijsland en Canada. Ik heb er zo’n zin in! We vliegen met Icelandair via Ijsland naar Canada, en hebben ervoor gekozen om eerst weer een paar dagen rond te rijden (in een Landrover!) in Ijsland voor we doorvliegen. Vervolgens vliegen we naar Edmonton, waar we onze Travelhome camper ophalen en dwars door de natuur van Banff en Jasper National Park gaan rijden. Heerlijk kamperen, genieten van de bergen en de blauwe meren, beren spotten, mooie wandelingen maken… Ik ben zo benieuwd naar dit stukje aarde. Helaas nemen we onze drone niet mee, want we mogen niet vliegen in de parken van Canada. Maar mooie beelden en verhalen gaan we vast en zeker maken, dus volg me live via mijn social media kanalen!

iceland

canada

Bron Bron

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

62 comments

 1. Anouk 29 augustus, 2016 at 11:43 Beantwoorden

  Wat een heerlijk weekend! Fijn met het zonnetje op je snoet fietsen en lekker eten, perfecto <3. Wat gaat de tijd snel.. nog maar 12 dagen!? Help, dan wij nog maar 8 AAAH! En fijne eerste reis geboekt voor 2017, heel gaaf. Tot morgen lieverd <3.

 2. Kim 29 augustus, 2016 at 12:31 Beantwoorden

  Wat heerlijk om te dineren tussen de koeien. Ik zie mezelf er ook al helemaal zitten. Denk dat het zo rustgevend is. Fietsen doe ik niet zo vaak maar lopen begin ik steeds meer te waarderen. Ik leg echt km’s af hier in Engeland.

 3. Marijke 29 augustus, 2016 at 13:03 Beantwoorden

  Aah, wat is de Veluwe mooi nu! Hopelijk vinden we nog ergens een gaatje om er nog eens te komen wandelen in die kleurenpracht! Canada is zo mooi! Moraine Lake (die laatste foto) is dus in het echt nog véél mooier. Ik kan je verzekeren dat jullie helemaal verliefd zullen worden op de prachtige natuur, de machtige vergezichten en de felblauwe meren van de Rockies! Weet ons te vinden moest je nog extra tips willen hé ;-)

 4. Lotte - scratchingmymap 29 augustus, 2016 at 13:03 Beantwoorden

  Ooooh, wat een leuke week én wat een vooruitzichten seg! Die tafel in die weide! Als ik ooit trouw, wil ik zo’n tafelsetting. Top reisjes voor 2017 volgens mij! En 2016 want Ijsland kruipt elke keer bij het zien van een prachtfoto, hoger en hoger op mijn verlanglijstje. Van Belize weet ik eigenlijk bijna niets af, waarschijnlijk wil ik er ook heen als ik jullie prachtige foto’s ga zien! :-) Aftellen en dan GENIETEN!

 5. Josianne 29 augustus, 2016 at 13:09 Beantwoorden

  Dit soort berichten word ik dus echt heel blij van. Al die mooie reizen die gepland staan, dat belooft dus weer mooie foto’s en filmpjes (!) voor ons. Ik kan niet wachten. En van die claims indienen is dus echt heel handig, zeker als je daar weer nieuwe reizen van kan boeken inderdaad. Maar, even afkloppen, ik heb nog nooit zulke lange vertraging gehad en toch is dat ook wel fijn!

 6. sammie 29 augustus, 2016 at 13:14 Beantwoorden

  Oh wat een fijne berichten allemaal en super handig je tip over terug claimen van je geld bij vertraging. Dit ga ik zeker onthouden mocht het ons ooit overkomen!
  Je foto’s van bij de boer vind ik prachtig, super leuk om daar te kunnen eten!

 7. Amanda 29 augustus, 2016 at 15:35 Beantwoorden

  Wauw wat een geweldige reizen staan er voor de boeg. Canada staat op mijn nr 1 lijstje alleen zo duur.. Nog heel kang sparen en hopelijk kan ik er dan ook ooit heen. Ben benieuwd naar jouw verhalen!

 8. Marjolein 29 augustus, 2016 at 15:42 Beantwoorden

  Wat een heerlijke reizen heb je weer gepland staan! IJsland wil ik zoooo graag ook eens heen! Leukleukleuk! Ik vind die foto van jou op de Veluwe trouwens zo mooi he! Heb gelijk besloten dat ik a.s. weekend ook even de heide ga opzoeken <3.

 9. Ilona 29 augustus, 2016 at 16:47 Beantwoorden

  Wat een fijn vooruitzicht; genieten van het fotogenieke Ijsland, knuffelen met beren in Canada en als kers op de som alvast naar Belize. Ongerepte jungles, mooie cultuur en en even zo mooi de natuur. Dat wordt genieten en nu al dubbele pret <3

 10. Anzji 29 augustus, 2016 at 16:58 Beantwoorden

  Jeuj! Ik ben van plan om de eerste week van januari naar Ijsland te gaan, dus ben heel benieuwd naar verslagen en foto’s van jullie naderende avonturen! Kan ik al lekker inspiratie opdoen en wegdromen :)

 11. Angélica 29 augustus, 2016 at 19:23 Beantwoorden

  Ah ik kom van de Veluwe vandaan en ik mis nou echt mijn oma’s boerderijtje op de hei :( Zo jammer dat dat hier niet in de buurt is!

  En wat een gave reisplannen weer! IJsland is echt zo mooi, kan niet wachten op je verslag. En Canada lijkt me ook zeker geweldig… wauw! Goede tip trouwens van die vertragingen :)

 12. Tikva 30 augustus, 2016 at 04:19 Beantwoorden

  Belize, super fijn land vooral dat relaxte ontspannen sfeertje. Het enige wat ik een beetje gemist hebt zijn mooie stranden. Populaire backpackers eilanden zoals Caye Caulker hebben die niet. Voor mij zijn eiland en strand toch altijd een beetje samen.

  Geld terug krijgen na vertraging is fijn, we hebben inmiddels ook al meerdere claims met succes betaald gekregen maar doen het altijd zelf. Scheelt toch een hoop geld en nog meer mooie reizen. Bovendien heb je niet voor niks een rechtsbijstand verzekering. Als de luchtvaartmaatschappij moeilijk doet, wat ze helaas altijd proberen dan kan je die er op zetten. Soms duurt het wat langer maar binnen 2-3 maanden is het geld er echt wel.

 13. Jessica 30 augustus, 2016 at 12:23 Beantwoorden

  Wat een fijne muziek! En zo leuk dat je naar Belize gaat, je gaat het daar sowieso super fijn hebben (al vond ik de rastafari cultuur op Jamaica eerlijk gezegd iets fijner dan die in Belize, maar hé dat is Jamaica <3)

 14. Yvon 4 september, 2016 at 02:15 Beantwoorden

  Mooie reizen heb je in het vooruitzicht, heerlijk!

  Je schrijft over de EUclaim ‘no cure no pay’, wat ik me afvraag is wat de pay is wanneer er wel een cure is. Hoeveel commissie vragen ze?

 15. Joost 26 september, 2016 at 10:32 Beantwoorden

  Goed stuk over die vluchtvertraging, veel mensen weten dit niet inderdaad! Maar het zou wel netjes zijn als je erbij zou zetten dat dit betaalde content is van EuClaim. Sponsored of advertorial bijvoorbeeld…..

 16. Joost 26 september, 2016 at 14:48 Beantwoorden

  Tsja….bij de tags, maar dan zou het betrekking hebben op het hele artikel. Waarom niet gewoon bij het stukje over EuClaim? Dat is toch veel duidelijker en transparanter?

  Dat je hier geld mee verdient is alleen maar mooi, en dat gun ik je van harte, maar waarom zo onduidelijk? Het is toch helemaal niet erg om je lezers te laten zien wat betaalde content is en wat niet?

  • Laura 26 september, 2016 at 15:47 Beantwoorden

   Ik ben juist heel transparant en schrijf veel artikelen over hoe en waarom ik bepaalde keuzes maak, ook op dit gebied. Daarom gaat het juist zo goed. Ik zou flink kunnen verdienen met mijn blog, maar ik weiger juist banners en andere te commerciële uitingen tenzij ik er zelf ervaring mee heb of het goed past binnen een artikel. Ik blog al 12 jaar, ben inmiddels al 4 jaar full time reis blogger en heel actief in deze wereld. Mijn lezers weten juist heel veel van me, en die weten dit ook. Dit is een veel gehanteerde manier om juist aan te geven wanneer (een deel van) een artikel een advertorial is, mijns inziens niet onduidelijk. Het staat ook duidelijk omschreven in de disclaimer bij samenwerken en staat onder elk artikel waar betaald voor is. Het is zeker niet erg, daarom ben ik júist transparant. Dank voor de feedback. :)

 17. Naomi 30 september, 2016 at 10:29 Beantwoorden

  Dang, die EU claim website, daar had ik wel al van gehoord maar je hebt het heel duidelijk uitgelegd. Voor één of andere reden heb ik zelden tot nooit een grote vertraging, laat staan met een EU maatschappij :'( maar die pagina kan misschien in de toekomst wel van pas komen!

Post a new comment

Lees ook: