5UNDAY’S PLEASURES #41 – Xavier Rudd, Aloha Experience, fijne reisplannen & meer

42

Tijd voor de vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. De 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Xavier Rudd


Ik was gisteren naar het concert van Xavier Rudd in Tivoli en dat hoort absoluut in het rijtje Pleasures van vandaag thuis. Want wat was ik een blij meisje.

Ik luister al jaren naar zijn muziek. Ik vind het dan altijd een beetje vreemd wanneer iemand vervolgens toch opeens heel bekend wordt, maar ook geen ramp – want zo stond hij toch zomaar weer in Tivoli. Recht voor m’n neus! Ik verbaasde me dan ook een klein beetje over de mensen die sinds Follow the Sun opeens superfan dachten te zijn en zich uiteindelijk nogal oncomfortabel voelden tijdens de rest van zijn prachtige muziek (die eigenlijk niet zo te vergelijken is met Follow the Sun) maar oh, wat heb ik gedanst en gestaard en genoten. Logisch dat iedereen hem omarmt. Kippenvel als ik aan Spirit Bird denk, de hele zaal zong zachtjes door. Fijne vent, die Xavier. En mijn telefoon maakt toch best mooie plaatjes!


Xavier Rudd

Xavier Rudd

Xavier Rudd

Xavier Rudd

 
 

Win een Aloha Island Experience

Vorige week heb ik een bijzonder mooie win actie geplaatst. Hij loopt nog tot 9 mei! Wat je kunt winnen?

☮ Een Aloha Island experience op Texel met verblijf in Camp Silver Island HideAway (In een AirStream camper!)
☮ Een kite- of surfclinic
☮ Twee paar leren OluKai sandaaltjes

Er zijn al ontzettend veel mooie reacties, verhalen, foto’s en gedichten binnengekomen, maar ik wil er toch nog even een reminder achteraan sturen. Want hoe tof is het om Aloha ambassadeur te worden? Don’t be shy, laat vooral op een creatieve manier zien waarom jij dat gevoel dit jaar uitstraalt. Vertel jouw verhaal! Doe HIER mee!

“OluKai beliefs that everybody, no matter where they are, can live aloha. Aloha is a journey that never ends. What began in Hawaii now makes its home all over the world. It cannot be contained by borders or boundaries. Like water, like nature, it will find its way. Aloha reveals itself in the people you meet, the horizons you reach and the passions you share. It is the spirit that connects and unites us.”

Surfboard on the beach at sunset

Schermafbeelding 2016-04-21 om 20.16.49

Schermafbeelding 2016-04-21 om 20.16.26

 
 

Reisplannen voor de komende tijd

Ben je benieuwd waar je me de komende tijd kunt vinden en waar binnenkort dus mooie verhalen over geschreven worden?

Komende donderdag vertrek ik voor een paar dagen naar het mooie Ierland. Met een fantastische VW T2 hippie-bus zullen we langs de noordkust gaan karren en kamperen. We gaan onder andere naar Ballygally, Glenarm, Glenariff, Torr Head, Ballintoy en Dunluce. Ik heb er zo’n zin in, eindelijk eens met een T2 op pad.

Een week later reis ik af naar Slovenië, waar ik ga road trippen van Venetië tot diep in het Triglav National Park. Ha, bergen. Daar voel ik me thuis. De natuur ziet er zo wondermooi uit. Ik ben benieuwd!

Vervolgens ga ik eind mei wederom een lang weekend naar Berlijn. Zoals jullie misschien wel weten woont m’n vriendinnetje Eva daar en ben ik er nogal eens. Lachen, gieren, brullen!

En last but not least, half juni (nog 6 weken!!!1!) ga ik naar Namibië. Ik kan niet wachten. Ik heb een speciale band met Afrika en ben zo benieuwd naar deze bijzondere, uitgestrekte, verlaten plek. We gaan road trippen met een 4×4 met daktent en combineren kamperen into the wild met bijzondere lodges. We gaan in twee weken een behoorlijk mooie en bijzondere route rijden: van Windhoek richting Etosha, dat we van oost naar west helemaal gaan uitpluizen, door Kaokoland en Damaraland richting de kust, vervolgens door de wildernis richting Sossusvlei en via the middle of nowhere terug naar Windhoek. Echt, ik kan niet wachten.

Dan is het juli. Veel verder heb ik nog niet gekeken. Ik ga in alle waarschijnlijkheid in september naar Ijsland en Canada (Banff & Jasper National Park) en eind dit jaar terug naar Nepal. Ook staat er in het najaar een trip naar Catalonië in de planning, maar verder staat alles nog open. Dit reisjaar pak ik iets anders aan. Voorgaande jaren reisde ik elke maand wel naar zowel een intercontinentale bestemming als wat Europese bestemmingen, dit jaar ben ik een beetje moe. Hier lees je meer over wat mijn hart me ingefluisterd heeft. Ik wil weer ultiem genieten van verre bestemmingen en niet elke maand voor vijf dagen naar de andere kant van de wereld vliegen.

Dit jaar combineren we dus vier, of hé – misschien vijf, verre bestemmingen van ministens twee weken (Zuid-Afrika, Namibië, Canada en Nepal) met trips naar Europa en Nederland. Het is sowieso een beetje een bijzonder reisjaar omdat we én vaker teruggaan naar plekken die ons geraakt hebben en we road trippen en kamperen er wat op los. Fijn hoor, die vrijheid.

Jullie hebben trouwens ook nog een stapel mooie woorden over Jamaica, Japan, Thailand, Zuid-Afrika en Lissabon tegoed. Genoeg te genieten dus.

Volg me ook live op Instagram of Snapchat (Whatabouther). Ik neem je graag mee op avontuur!

IMG_20160224_202731

 
 

Nieuwe brillen van Polette & #fitgirl enzo

Deze spuit elf heeft ook eindelijk iets ontdekt. Ik heb de naam Polette regelmatig voorbij zien komen, maar ik heb me er verder nooit zo in verdiept. Tot ik de laatste tijd wat last van mijn lenzen begon te krijgen en wat vaker mijn bril droeg. Ik vind dat ik maar één leuke bril had dus besloot ik dat ik nieuwe brillen wilde om af te wisselen. Zo kwam ik uiteindelijk toch bij Polette terecht. En wat fijn, ze hebben super leuke brillen voor weinig! En VEEL. Heb uren lopen scrollen. Wat vinden jullie van mijn twee nieuwe brillen? Het is een opa pilotenbril en een houten bril. Vind ze zo leuk!

Screenshot_20160501-120522

Screenshot_20160501-120641
 
Ook leuk trouwens (of eigenlijk helemaal niet): ik ben op dieet. Ha-ha. Ik bestel zelfs WATER op het terras. En ik heb me opgegeven bij een sportschool. Dus ik bestelde een leuke sportoutfit. Want zoiets heb ik inderdaad nodig om mezelf te motiveren. Is het geen hilarisch setje? Nu heb ik er nog best zin in ook!

Screenshot_20160501-121713

 
 

Josh Roxton

Als we dan toch fijne muziek aan het delen zijn, eindig ik graag met mijn nieuwste ontdekking: Josh Roxton.

In Zuid-Afrika sliepen we een nacht bij een hippie gemeenschap in de bossen. We bleken die avond geluk te hebben, de Zuid-Afrikaanse singer/songwriter Josh Roxton treed op en man, ik ben fan. Met onze blote voetjes dansten we in het gras terwijl hij vanuit een halve camperbus zijn muziek deelde met ons. Wat een stem, wat een talent. We kochten zijn CD en draaiden zijn muziek de rest van onze reis. Memories wanneer ik nu luister!

Geniet mee.

 

Wat zijn jullie pleziertjes van afgelopen week?

 

5unday's Pleasures, Lifestyle, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

42 comments

 1. Linda 1 mei, 2016 at 11:10 Beantwoorden

  Je bent heel leuk met een glas water op een terras. ;) Fijne plannen, en wat een toffe manier om een nieuwe artiest te ontdekken! En over gisteravond wil ik het verder niet hebben. ;)

 2. Nikki 1 mei, 2016 at 11:49 Beantwoorden

  OOOH Canada! Ik ben nu ondertussen drie keer geweest en ga deze zomer voor de vierde keer :)
  Banff & Jasper NP zijn echte aanraders, echt heel erg mooi! Ontario is ook heel erg mooi (ga ik deze keer weer heen, familiebezoek) maar stiekem vind ik Alberta/British Columbia toch wel wat leuker :D

   • Nikki 1 mei, 2016 at 12:13 Beantwoorden

    Lake Louise is ook echt een aanrader om te bezoeken in de buurt van Banff, maar wel erg toeristisch. Wat veel mensen niet echt weten is dat er een eindje verderop (echt bijna naast) nog een prachtig, minder toeristisch meer is: Moraine Lake. Dit is blijkbaar iets minder populair maar niet minder mooi :)
    Deze twee meren heb ik nu allebei twee keer bezocht en ze vervelen nooit.
    Nou ja, in elk geval vind ik Canada een prachtig mooi land, en ik hoop dat jij het er ook leuk vind :)

     • Nikki 1 mei, 2016 at 12:36

      Je kan in Banff bij de VVV een Mountain Guide boekje halen, hier staan in principe de belangrijkste dingen wel in (incl. kampeerplekjes). Wij vonden in elk geval ook Johnston Canyon erg leuk (hier kun je volgens mij ook wel kamperen), en natuurlijk de Icefields Parkway. Hier zijn ook echt hele mooie tussenstops en wij vonden Peyto Lake, Mistaya Canyon (hier kun je echt heel erg dichtbij de rand komen, er staan verder geen hekken namelijk), Maligne Canyon en de Athabasca Falls/Glacier erg mooi. Maar er is natuurlijk nog véél meer te zien in de omgeving van Banff en Jasper en er tussenin, te veel om op te noemen eigenlijk haha. Er is nog heel veel wat wij zelf ook nog niet gezien hebben :D

     • Laura 1 mei, 2016 at 13:23

      Oeeeh, ziet er allemaal waanzinnig uit. Kan echt niet wachten. Eerst maar eens naar Namibië, haha! Dankjewel voor je tips! :)

 3. Mellisa 1 mei, 2016 at 16:26 Beantwoorden

  Hahaha dat shirt met die natte hond! Wowie nog meer plannen, tofff. Vind het leuk om te horen dat je echt je weg in het reizen hebt gevonden en gewoon daar bewuste keuzes in maakt met je blog/werk etc, echt knap! Die kleur lippenstift staat je goed, mooie combi met je haarkleur!

 4. Zo simpel is dan geluk 1 mei, 2016 at 19:18 Beantwoorden

  Een vriendin van mij gaat vanavond naar Xavier en luistert ook al jaren naar zijn muziek. Zelf ken ik zijn muziek niet zo goed. Daar moet ik me toch eens in gaan verdiepen. Mooie reisplannen heb je in het vooruitzicht. :)

 5. Karlijn 1 mei, 2016 at 19:58 Beantwoorden

  Ik vind Spirit Bird zo’n geweldig nummer, ik kan er uren achter elkaar naar luisteren en wegdromen. Had graag naar Xavier’s concert gewild, maar helaas was het al uitverkocht, maaar thuis op de bank blijft het ook mooi :)

 6. Eva 1 mei, 2016 at 20:04 Beantwoorden

  Mooie muziek! En wat goed dat je bent gaan sporten, deze outfit maakt het al een stuk leuker :p… En jouw reisplannen <3… Klinkt zó fijn :)

 7. Malou 1 mei, 2016 at 20:09 Beantwoorden

  Fijn reislijstje! :-) Ik mag bijna weer! Volgend weekend naar Indonesië; zin innn!
  En die natte hond.. Hahahaha! Dat shirt werkt zeker weten heel motiverend. :p

 8. Floortje 2 mei, 2016 at 03:12 Beantwoorden

  Wat een heerlijk lijstje met vooruitIchten! Toevallig gisteren de knoop doorgehakt en voor komend najaar staat ook hier Namibië op de planning! Kan dus niet wachten op de mooie verhalen, foto’s en tips!!

 9. Linda 6 mei, 2016 at 12:35 Beantwoorden

  Ahh, wat heb je weer heerlijke reisjes op de planning staan! Ljubljana is één van mijn favo Europese steden, maar wil nog zoveel meer in Slovenie ontdekken!
  Hele leuke brillen! De pilotenbril staat je erg goed.

  Alvast genietse de komende reisjes enne, laat je weten als je tijd hebt voor een bakje koffie als je in Berlijn bent? :)

Post a new comment

Lees ook: