5unday’s pleasures #16

42

Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, inspirerend tot hilarisch en huiselijk tot feestelijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Winnaar Ray-Ban zonnebril & Aapstagram

Ik hou het kort: de winnaar van de Ray-Ban zonnebril is Lizet (WanderWoman!). Je ontvangt binnenkort bericht. Alvast heel veel plezier met je zonnebril. Nu nog even wachten op zonnestralen!

&wat? Aapstagram! Onze lieve donderstenen Aap & Noot hebben sinds kort een eigen Instagram account, vol met knuffelige, hilarische en pluizige foto’s en filmpjes. Volgen jullie Aapstagram al?

Aap

Barbados

Ik ben zo druk met de foto’s bewerken en verhalen te schrijven dat ik bijna mijn 5unday’s pleasures vergat. Daarom alvast een klein voorproefje van kleurrijk Barbados. Op de woorden moeten jullie nog even wachten.

Barbados

Crop over Festival Barbados

Barbados

Home sweet home

Ondanks al mijn wereldreizen en het feit dat ik ook prima de rest van mijn leven in een caravan met bloemetjes de wereld over zou willen reizen, vind ik het zo fijn om thuis te komen. Ons huis ademt onze reizen uit en bestaat uit allerlei wereldse meubels, bij elkaar geraapt vintage en verzamelde souvenirs op reis. Hout, veel groen en andere natuurlijke materialen maken het af. Ik werk thuis en het is heerlijk om een rustgevend kantoor te hebben (links). Er zijn zo’n 19 wereldbollen, kaarten, afbeeldingen en posters te vinden in ons huis – en vorige week kwam daar nummer 20 bij: een enorme (zo’n 3 bij 1,50 meter) wereldkaart naast ons bed. Nu kunnen we niet alleen sterren kijken vanuit bed (koepel in het plafond) maar ook onze volgende reis uitstippelen. Fijn. Ook hingen we onze Turkse lamp eindelijk op, aten we daarbij maar gelijk een Oosterse maaltijd en ben ik bezig met een nieuw artikel over ons interieur. Een huistourtje.

huis

huis

Fijne dates

De afgelopen weken heb ik fijn geborreld, geknuffeld en gekletst met lieve meiden om me heen. Zo genoot ik van de natuurlijke omgeving waar vriendin Helen woont, lunchte ik met Marieke, borrelde ik met Sabine en kwam Serena eten, borrelen en knuffelen met Aap. Ik high-tea’de met Vivian, Henriek kwam van mijn vaders kookkunsten genieten toen ik daar afgelopen weekend was en als kersje op de taart ging ik naar het gezellige event van Girls love 2 travel. Samen met een hoop inspirerende en mooie vrouwen huppelde ik van het ene restaurant in Den Haag naar het andere, dronken we wijntjes en genoten we van heerlijke culinaire hapjes tijdens de Wijn&Spijs wandeling. Al met al, een week om van na te genieten.

Joyce_Bongers_GL2T (12)

wijnspijs

Schoenen met streepjes

Deze leuke schoentjes zaten laatst bij de post. Een lieve verrassing van Flossy’s. Ze lopen als pantoffeltjes en ik denk dat ze ideaal zijn om op rond te stappen tijdens leuke reisjes. Je hebt deze leuke plimsolls ook voor mannen, en de vrouwencollectie is ontzettend leuk. Van ananasjes tot palmbomen, kant of gewoon een leuk kleurtje – ik neem ze zeker mee op mijn volgende trip.

flossy

Weekendje Groningen

Ik was afgelopen weekend eindelijk weer eens bij mijn vader in Groningen. Door de afstand en onze drukke agenda’s zien we elkaar soms echt te lang niet. Hij is amateur-meesterkok en het is dan altijd culinair genieten als ik weer ‘thuis’ kom. Daarnaast heeft hij ook een soort Aap en hoef ik deze dan ook maar een klein beetje te missen. De katten daar vinden me zelfs zo lief dat ik ‘s nachts een muis in mijn haar vond (dankjewel!). En de tuin, die is om in te verdwalen zo mooi.

papa

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk, Travel In Style

Leave a reply

42 comments

 1. Lizet 25 augustus, 2014 at 22:34 Beantwoorden

  Yaaaaay! Je hebt me zo blij gemaakt na een rampzalige dag! (iPhone kapot laten vallen en in de auto tegen iemand aan gebotst toen ze ineens stil stond. Ik reed nog geen 10km per uur maar schrok me toch helemaal kapot) En ik heb eindelijk de tijd genomen om de rest van de blog te lezen, haha.

  Jullie huis is echt prach-tig. En jullie hebben een koepel in jullie slaapkamer waarmee je vallende sterren en de kletterende regen kunt zien. Wauw. Sowieso die slaapkamer. En woonkamer. En die twee gekke beesten (natuurlijk volg ik die al). Leuk!

  Haha en een muis in je haar. Ik heb ook een kat (die woont bij m’n ouders), maar die heeft nooit een beest afgeleverd. Gelukkig!

 2. Sabine 26 augustus, 2014 at 09:38 Beantwoorden

  Oh ik kijk elke week weer uit naar jouw 5undays pleasures. Heerlijk! Wat fijn dat je weer lekker in Grunn was en ik verheug me al op je nieuwe huistour. Het blijft een enorme inspiratie om foto’s van je huis te zien, ik ben zo gek op jullie stijl!

  • Laura 26 augustus, 2014 at 10:15 Beantwoorden

   Ahhh, wat lief! :) Groningen is altijd fijn. Voor even. Daarna graag weer de wijde wereld in, haha! En wat leuk, je bent hier thuis ook meer dan welkom als je ooit in de buurt bent, haha!

 3. Nikki 26 augustus, 2014 at 13:20 Beantwoorden

  Jullie huis nadert perfectie hoor! Misschien dat ik met de foto van de slaapkamer mijn lover over kan halen om de muur achter ons bed ook blauw te schilderen.. Fijn om even bij je vader te zijn, die amuses zien er heerlijk uit. :)

Post a new comment

Lees ook: