5unday’s Pleasures #39

31

Tijd voor de vijf pleasures van de week – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. De 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Mijn 5unday’s pleasures, de vijf pleziertjes van de week, hebben een klein beetje een pauze gehad. Ík heb zelfs een klein beetje een pauze gehad. Oktober is niet mijn maand. Nooit geweest ook. Het wordt kouder, de zomer is voorbij en -al ben ik nog zo dol op de herfst, kaarsjes en warme chocolademelk- de donkere, natte dagen doen me nooit goed. Nu had ik het geluk dat ik nog een kleine week zon mocht happen op Jamaica (en dus hou ik het gevoel van de bovenste foto goed in mijn achterhoofd) maar toch gaat deze maand met veel tranen gepaard. Het is namelijk ook mijn mama-maand. Ik denk dat dit onder andere een reden is waarom het hier iets stiller was. Deze maand viel me wat zwaar. Gelukkig is het vandaag weer eens tijd voor mijn pleziertjes!

VIVA400

Jullie hebben het misschien al voorbij zien komen, maar het is wel mijn leukste nieuws van de maand oktober dus deel ik het gewoon nog een keer. Ik ben genomineerd voor de VIVA400! Ik ben super trots dat ik tussen de 400 meest inspirerende vrouwen van Nederland sta (volgens Viva dan hè, maar toch!) en dat is voor mij al de grootste prijs die ik dit jaar kon verdienen. Winnen doe ik toch niet (al vind ik het wel heel leuk als je hier op me zou willen stemmen!) maar hier heb ik wel even een wijntje op gedronken. Je vind me tussen de creatieven!

LauraJordanie

Poes pesten

Hier moest ik echt ZO hard om lachen. Ik ben ook gewoon zo dol op poezen en dit is echt hilarisch.

Voorproefje van mijn favoriete hotel op Jamaica: Hermosa Cove

Op Jamaica sliepen we twee nachten in een wel heel bijzonder boutique hotel. Ik ben dol op bijzondere overnachtingen (of het nu in een houten hutje op het strand of een luxieuze villa is) en was dan ook erg onder de indruk van Hermosa Cove in Ocho Rios, Jamaica. Ik vond het zo’n tof hotel dat het een hotspot artikel waard is en deze komt binnenkort online, maar ik kon het niet laten om alvast een voorproefje te geven van deze bijzondere plek. Ik waande me echt in een sprookjeswereld. Ons tijdelijke huis stond vol met persoonlijke souvenirs van de eigenaren, we hadden een buitendouche en een privé plunge pool, de tuin leek een jungle en de kolobri’s en vlinders fladderden om mijn hoofd, het restaurant heeft een geheime torenkamer en een steiger met een privétafel in zee, er is een boomhut én een duizenden jaar oude boom. Need I say more? Binnenkort meer!

Hermosa Cove Jamaica

Hermosa Cove Jamaica

Hermosa Cove Jamaica

Hermosa Cove Jamaica

KLM safety instructions

Ik moet altijd heel hard lachen om de vaak ontzettend verouderde safety intructions filmpjes tijdens vluchten. KLM heeft me horen grinniken denk ik, want ze hebben een mooie stap gemaakt en een nieuwe veiligheidsinstructies video gemaakt. Ik vind ‘m fantastisch! Vanaf 1 november is deze typisch Hollandse video te bewonderen tijdens je KLM vlucht. Leuk feitje: er zijn meer dan 1000 unieke, handgeschilderde Delfts Blauwe tegeltjes gebruikt! Een stuk leuker om te kijken dan de oude instructies, vind je niet? Ben je benieuwd hoe deze video is gemaakt? KLM heeft er een making of video van gemaakt en geeft je zo een leuk kijkje achter de schermen. Mooi gedaan!

Japan in zicht

De tijd vliegt. Japan is misschien wel de reis waar ik het langst op heb gewacht. Dat klinkt trouwens heel dramatisch, maar meestal boek ik iets last-minute. Zelfs onze ‘grote’ reizen boeken we maximaal drie maanden van tevoren. Japan was in januari al geboekt! Het leek eindeloos ver tot eind november, maar inmiddels zijn we heel wat andere reizen verder en vliegen we over 3,5 week al naar Japan! Ik hoop zo dat ik goed heb gegokt en Japan in oranje herfstkleuren is gehuld. Ik ben heel benieuwd naar dit bijzondere land en kan echt niet meer wachten. Iemand nog fijne tips? We reizen van Tokyo naar Kyoto en Osaka en willen vanaf deze plaatsen ook dagtrips gaan maken. Het liefst duik ik diep de binnenlanden in, maar we hebben maar 10 dagen. Aftellen!

japan

japan

Bron Bron

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

31 comments

 1. Stéphanie | Expeditie Aardbol 25 oktober, 2015 at 18:33 Beantwoorden

  Ten eerste een dikke digitale knuffel omdat het oktober is, verder een dikke duim omhoog vanwege je VIVA nominatie. Supergoed, en ontzettend terecht ook :). En Japan én Jamaica… Heerlijke bestemmingen en ben benieuwd naar de mooie verhalen die je ons ongetwijfeld weer gaat vertellen :)!

 2. Linda | Meisje van de Wereld 25 oktober, 2015 at 18:44 Beantwoorden

  Sterkte deze maand… Dat hotel in Jamaica ziet er te gek uit, ik ben ook dol op zulke hotels. En lang kan dat wachten duren he. Wij boekten in april onze tickets voor Zuid-Afrika en vertrekken begin november. Het is nu bijna zo ver gelukkig. Veel plezier in Japan!

 3. Laura 25 oktober, 2015 at 19:32 Beantwoorden

  Mijn papa is net (gisteren!) terug van een drie weken lange rondreis in Japan! Zal ik ‘m eens aanspreken voor wat tips? ;) (Of stuur ik je via mail zijn e-mailadres door?) Hij heeft echt meeeega vette dingen gedaan en gezien…

 4. Ester 25 oktober, 2015 at 20:57 Beantwoorden

  Sterkte Laura, ik kan me niet voorstellen hoe het voor je moet zijn maar hopelijk voel je je ook fijn bij alle mooie herinneringen die je aan je mama hebt.

  Nogmaals felicitaties met je nominatie, je bent het dubbel en dwars waard met je mooie verhalen.

  En KLM is zo prachtig, daar klopt mijn Nederlandse hart stiekem wat harder door ;-)

 5. Wendy 25 oktober, 2015 at 21:55 Beantwoorden

  Wat een leuk filmpje van KLM. Het filmpje wat ze gebruiken bij ArkeFly mag ook wel eens vervangen worden. Misschien doen ze dat wel nu het TUI is geworden. En wat een mooie foto’s van het hotel zeg. Ben benieuwd naar de rest.

 6. Lotte - scratchingmymap 26 oktober, 2015 at 07:05 Beantwoorden

  Virtuele knuffels voor de mama-maand… En wauwie, ik ben zo benieuwd naar jullie avonturen (en bijhorende prachtige foto’s) van Japan! Doe me wel een plezier en maak GEEN travelmovie, want dan wil ik ook gaan (en dan liefst nog nu) en dat mag ik mijn vriend niet aan doen :’D

 7. Kim 26 oktober, 2015 at 10:04 Beantwoorden

  Dat hotel in Jamaica klinkt wel echt heel bijzonder, ben benieuwd naar de uitgebreidere post! En dat kattenfilmpje zag ik ergens langskomen, ik heb ‘m zo ongeveer 10 keer gekeken en elke keer moest ik weer harder lachen hahahah, zo grappig…

 8. Eva 28 oktober, 2015 at 20:22 Beantwoorden

  Ah, lieve schat. Mama-maand..:( ik heb precies zo’n maand in maart (papa-maand). Weet precies hoe je je voelt.. Ben onwijs benieuwd naar je Jamaica verhalen en die foto’s van Japan beloven ook al veel goeds!! Super benieuwd naar Japan, geniet er van! (En natuurlijk op je gestemd!)

 9. Angélica 28 oktober, 2015 at 23:00 Beantwoorden

  Aaah Japan, zo gaaf! Ik denk er aan om in April te gaan, maar ik weet niet zo goed of ik het wil zien tijdens de Sakura periode of juist in de herfst. Het is allebei zo mooi! Ik kijk in ieder geval alvast uit naar je verslag :D
  Nog gefeliciteerd met je nominatie!! En veel sterkte deze maand, vooral morgen <3

  • Laura 29 oktober, 2015 at 06:37 Beantwoorden

   Oeeeeh wat een fijne plannen! Ja, ik twijfelde ook zo maar tijdens Sakura zaten wij in Nepal. Daarom helemaal uitgesteld tot de herfst! Was lang wachten, maar het vast waard :)! En dankjewel!?

Post a new comment

Lees ook: