5unday’s Pleasures #38

33

De 5unday’s pleasures had een zomerstop van twee maanden maar het is nu weer wekelijks tijd voor een dosis pleziertjes! Als vanouds deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. De 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag, dit keer geheel in het thema film. 

Documentaire ‘Paul’ naar filmfestival(s)!

Zoals jullie inmiddels wel weten is mijn vriend Robert filmmaker en heeft hij samen met een aantal partners een tof reclamebureau. Herinneren jullie je nog dat hij vorig jaar, samen met zijn partner Victor en producente Jamillah van der Hulst, naar Zuid-Afrika vertrok om een documentaire te maken over het leven in de Drakenstein gevangenis in Paarl? Dit liep iets anders dan verwacht en met gevaar voor eigen leven zijn ze na twee weken werk naar Kaapstad gevlucht. Afblazen? No way. De laatste dagen van hun verblijf hebben ze (terwijl ze ‘ondergedoken’ zaten) Paul ontmoet en zijn verhaal heeft tot een korte film geleid. Het had zo moeten zijn.

Paul is een documentaire over een dertienjarige jongen uit de township Dunoon in Kaapstad die dolgraag surfer wil worden. Maar voor jongens uit Dunoon is het niet gemakkelijk om te surfen. Er is geen geld voor materialen en er is geen transport naar het strand. De film volgt een week uit het leven van de positief ingestelde Paul. Internationale surflegende Robby Naish verzorgt de voice-over van de film. De Amerikaanse Naish sleepte meerdere malen het wereldkampioenschap surfen in de wacht; de eerste maal was in 1976, toen hij dertien jaar oud was.

Inmiddels is de korte film, als eerste Nederlandse film (Engels gesproken) en eerste korte film ooit, geselecteerd voor het San Sebastian filmfestival! Ook zijn ze geselecteerd voor CineKid. Ik ben trots als een pauw en ze worden nu ook opgepikt door o.a. The Post Online en de Telegraaf. Ik zou de film dolgraag willen laten zien, maar helaas mag dat natuurlijk nog niet. Nog even geduld. Ik weet in ieder geval dat hij prachtig is!

UPDATE!
De trailer:

Nog even over die films

Ik ben namelijk best wel heel trots met hoe hij het allemaal doet en wat hij in zes jaar tijd heeft bereikt. Een kantoor vol creatievelingen en de meest toffe opdrachten stromen binnen. Trots ben ik. Ook ik speel nog wel eens model voor wat opdrachten. De laatste films waar ik aan mee mocht werken? De nieuwe film voor de Bridge to Liberation Experience (herdenking slag om Arnhem, ze maken sinds vorig jaar en de komende jaren de film voor dit event) die op 18 september tijdens dit event op reuzengroot scherm wordt uitgezonden én een film ter promotie van Gelderland, zie hieronder. We spelen zelfs samen een rolletje en onze auto mag ook niet ontbreken. Lollig, niet?

Nog even over dat model spelen

Dat gebeurde vorig jaar ook voor een film voor het Duits Verkeersbureau. Deze film is overigens niet door mijn vriend gemaakt, maar door Angelika Schwaff. Ik ben samen met een aantal internationale bloggers gevraagd om hier aan mee te werken (wat is mijn haar kort!) en dat was leuk! Een gezellig eindresultaat. Ik kan ‘m helaas niet direct plaatsen. Hij staat op de Facebook van What About Her (ook allemaal even liken natuurlijk) en is hier te vinden.

Ik huppel rond in de #joinGermantraditions video voor Visit Germany Ontdek Duitsland samen met o.a. Traveldudes. Leuke opdracht van vorig jaar. I like!(made by Reisefreunde)

Posted by What about her on woensdag 12 augustus 2015

Als we het dan toch over films hebben

Die komen er hier ook weer aan. Ook onze films hadden even een zomerstop wegens drukte, reizen en nog meer drukte. In onze films zitten weken werk, het zou dan toch wat makkelijker zijn om te gaan vloggen. Maar nee. Dit is veel leuker en ik vind het veel mooier! We zijn druk bezig met de Nepal (!!!) film en echt, als ik de beelden zo terugzie besef ik me dat het echt wel één van de mooiste reizen is die ik heb gemaakt. De natuur is er zo waanzinnig mooi en de mensen zo bijzonder. Ik wil ‘m zo graag laten zien, nog even geduld! Daarna komen ook Zakynthos en Formentera nog aan bod.

We hebben sinds vorige week een fantastische nieuwe camera om mee te filmen op reis, de Sony a7s. Hier hebben we mee gefilmd in Taiwan (al liep dat wat anders door de typhoon) en we gaan er alle komende reizen ook mee filmen. Jamaica, Japan, Thailand… Ik kan niet wachten!

nepal veilig

nepal veilig

nepal veilig

Om dan in stijl af te sluiten: onze allereerste reisfilm in Jordanië

Onze allereerste reisfilm die we twee jaar geleden maakten voor What About Her (en vooral voor onszelf, natuurlijk). Jordanië. Wat is het toch een prachtig land en wat was dat een waanzinnige reis. Kijk zelf maar.

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

33 comments

 1. Sandra 16 augustus, 2015 at 11:10 Beantwoorden

  Aaah wat een fijne videos! En wauw, wat een ongelofelijke waardering moet dat zijn, zo’n nominatie. Heel gaaf en natuurlijk logisch dat je apetrots bent! Leuk ook dat video zo’n grote rol speelt in jullie leven, ik kijk graag naar jullie filmpjes. Heerlijk wegdromen! Ik ben dus onwijs benieuwd naar ‘Paul’!

 2. Olga 16 augustus, 2015 at 11:28 Beantwoorden

  Leuk dat je weer terug bent van weggeweest, ik lees je blogs altijd (in stilte) met veel plezier :) Ik heb je film nog niet bekeken, maar jeetje wat een onwijs groot gebouw! Echt indrukwekkend. Ik probeer me altijd een voorstelling te maken van hoe het er vroeger moet zijn geweest, met mensen, dieren en een ‘gewoon’ leven.

 3. Yvonne 16 augustus, 2015 at 11:39 Beantwoorden

  ahh ik kijk nu al uit naar die docu over het Afrikaanse jongetje. Wat een tof idee!

  Als de film over de slag om Arnhem dit jaar weer zo goed wordt als vorig jaar, dan neem ik een doos tissues mee…zelfs bij het terugkijken op internet kon ik het niet droog houden, zo mooi! Je mag zeker trots zin. Op zo’n talent!

 4. Marijke 16 augustus, 2015 at 16:36 Beantwoorden

  Wow, wat een indrukwekkend verhaal van die surfer! Maakt me erg benieuwd! Moest de film ergens op een kortfilmfestival of dergelijke in Nederland of België getoond worden, dan mag je dat zeker laten weten. Jeroen heeft audiovisuele communicatie gestudeerd en is bijzonder geïnteresseerd in films met een creatieve en maatschappijkritische boodschap. Ik laat jouw reisfilms ook altijd zien aan hem en hij is erg positief. Volledig te begrijpen dat je trots bent!

 5. Danielle 17 augustus, 2015 at 08:25 Beantwoorden

  Whoehaaaa daar mag je zeker trots op zijn. Wat ontzettend gaaf en wat een avontuur! Ook leuk om jou in de filmpjes terug te zien hihi, je doet het goed als model hoor! En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar alle nieuwe reisfilms, want die zijn altijd ZO MOOI!! <3

 6. Jessica 17 augustus, 2015 at 13:45 Beantwoorden

  Waaaaah wat gaaf, je mag inderdaad ontzettend trots op je vriend zijn! :) Jullie gaan de docu trouwens toch wel even flink aanmoedigen in San Sebastian hè? Ik ben er vorige week geweest en kan de stad alleen maar aanbevelen! :)

  • http://www.kfzversicherung.tech/ 22 oktober, 2016 at 16:09 Beantwoorden

   Gdybym urodziła się na terenach przy rzece Ganges, powinnam kochać Wisznu. Wśród Arabów -Allaha. Izrael – Jahwe, Indie, Chiny – Budda. Także sam widzisz, mam full opcję do wyboru. Nie możesz mieć pewności, czy wierzysz w tego boga co należy Gdybyś urodził się w Indiach, dzisiaj byś kochał Sziwę.

Post a new comment

Lees ook: