5unday’s Pleasures #37

20

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes! Als vanouds deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. De 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Vogeltjeshumor

Het slechte filmpje ooit op What About Her, maar ik móest ‘m gewoon plaatsen. Vorige week was ik bij vriendin Mandy op bezoek. Ze woonde tijdelijk in een grote boerderij met leuke dieren, waaronder deze hilarische pratende parkiet. Ze had zelf een geweldig filmpje van deze parkiet die de hond terroriseert (Hé, heb je ook pinda’s?! LEKKER! LEKKER! Pinda’s! Hogan is een koning!). Ik heb dat filmpje gefilmd, en hij vond het zelf ook weer machtig interessant. Een heel onsamenhangend verhaal en misschien vinden jullie het ook niet zo grappig als ik (huilen van het lachen) maar het heeft in ieder geval mijn zondag gemaakt.

Summer wishlist #2

Door de leuke reacties op mijn kledingkast en wishlist (binnenkort weer outfit op reis-posts!) zal ik voortaan elke zondag een wishlist maken. Mijn regel is altijd dat ik eerst iets moet verkopen om weer wat nieuws te mogen kopen, dus ik ben mijn kast goed aan het uitzoeken momenteel. De NOOSA tas van vorige week is inmiddels in mijn bezit…dit keer een nieuwe wishlist. Ik kreeg ontzettend leuke reacties op Instagram op mijn blauwe jurk van Mint & Berry. Kobaltblauw wordt sowieso een beetje mijn nieuwe favoriete kleur denk ik, naast wit. Zo werd ik ook verliefd op een blauwe overhemdjurk van Mango. Ik kan mijn favoriete Havaianas niet meer vinden, dus een stel witte Havaianas staan ook op mijn lijstje. Bij Mode Rood spotte ik een tof nepleren shortje van Tailor & Elbaz. Ik was laatst in de stad en zag het hele fijne donkerblauwe setje bij de Zara en sindsdien krijg ik deze outfit niet meer uit mijn hoofd. Lijkt me ideaal op reis. Ik denk dat ik ze dus ga halen. Als laatste weer een jurk van Free People, dat merk waar ik eigenlijk alles van zou willen dragen. Verliefd! Wat staat er nog op jullie lijstje?

wishlist

Jordanië vanuit de lucht

Weer een fijne drone video. Ik kan niet wachten om met de Nepal beelden aan de slag te gaan. Deze film kwam ik tegen en is geschoten in het mooie Jordanië. Prachtige en herkenbare beelden, ook ik was op reis in dit waanzinnige land. De drone zoeft over het wereldwonder Petra en ik voel een gevoel van heimwee opzetten. Prachtig, niet? Ik wil per direct alles opzeggen en een reizend content-en film bureau (in een VW bus) opstarten. Mooie dingen maken. Nu.

Weekendjes plannen

Ik ben moe. Ik heb de afgelopen maanden weer zoveel mogen reizen dat ik dat ook heb gedaan en nu merk dat ik rust en ruimte nodig heb om alle verhalen te kunnen vertellen. De komende twee maanden blijven we dan ook thuis, afgezien van een aantal weekendjes weg. Ik ben nu een week thuis en merk nu al dat de travel bug zich weer aandient. Het is echt hopeloos gesteld met me. Er staan gelukkig een ballonvaart in Zuid-Duitsland, een weekend Texel en een weekend in de Veluwe op de planning maar ik zit stiekem ook te kijken naar meer korte weekendjes weg. Zo zou ik graag weer eens terug willen naar Barcelona. 2,5 jaar geleden zijn we er voor het laatst samen geweest dus het is tijd om te kijken of de straatjes nog zo lieflijk zijn, de parken nog zo groen en de sangria nog zo goed. Het lijkt me heel leuk om eens in een appartement van een local te verblijven en de lokale marktjes af te struinen om er zelf tapas te maken. Wie weet vertoef ik binnenkort in een penthouse met uitzicht op zee of een knus appartementje in een smal straatje in de stad. Lijkt me ook fijn om vanuit daar te schrijven. Vanaf augustus staan er trouwens weer bijzonder mooie reizen op de planning, waaronder Taiwan en Japan. Daar stort ik me nu maar op.

barcelona

Nog meer fijn beeld

Ik zit nu zo in de video’s deze editie dat er nog wel een fijne reisvideo tussen past.  Ik ben gek op mooie reisbeelden en maak sinds twee jaar samen met mijn vriend mooie reisfilms van onze reizen. We hebben nog een hele stapel beeld liggen van verschillende avonturen, er komen dus snel weer nieuwe reisfilms aan. Ben jij al geabonneerd op mijn YouTube kanaal? Ik ben laatst verhuisd van Vimeo naar YouTube en moet echt eens meer aandacht besteden aan mijn kanaal. Ik ben nieuwe plannen uit aan het werken, dus hou het in de gaten! Voor nu deel ik deze mooie film van Christian Gewe met beelden uit Chili, Bolivia, Peru, Uruguay, Argentinië, Vietnam, Cambodja and Thailand. Wat is reizen toch mooi, vind je niet?

Fijne week!

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

20 comments

 1. Merel 15 juni, 2015 at 11:46 Beantwoorden

  wahahahahahahahhaahh die parkiet! Wat een geweldig beestje!! En mooi, die videos’ en je wishlist!
  Jouw reisdrang is gewoon niet te stoppen hè? Als jij later oud bent heb je ZOVEEL mooie dingen om op terug te kijken. Trouwens ook al voordat je oud bent :)

  • Laura 15 juni, 2015 at 20:21 Beantwoorden

   Jaaaa, ik heb er zoooo’n zin in! :) Taiwan is een individuele persreis met een vol maar prachtig programma, business dus, en Japan is een eigen reis (klein beetje business en heel veel pleasure)! Beide echt zo tof, can’t wait!

 2. Caro 16 juni, 2015 at 15:10 Beantwoorden

  Wat een heerlijk reisvooruitzicht is Taiwan en Japan. Snap dat je even iets rustiger aan wil doen na al het gereis. Even fijn al je gedachten weer op papier kunnen zetten en nagenieten van al het moois. Ik kijk uit naar nieuwe reisfilms!

 3. Zo simpel is dan geluk 17 juni, 2015 at 16:47 Beantwoorden

  Hihi, geweldig filmpje van de parkiet! De reisfilms zijn erg mooi. Zo gaaf om beelden te zien van plekken die ik waarschijnlijk zelf nooit zal bezoeken. Genieten! En jij hebt weer een aantal mooie weekendjes en reizen in het verschiet. Super. Geniet ervan, maar dat gaat wel lukken denk ik zo.

Post a new comment

Lees ook: