5unday’s Pleasures #36 (+ video!)

30

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes.  Als vanouds deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. De 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

In de media

Sinds ik onbewust groei als travel blogger wordt mijn stapel publicaties steeds groter. Online word ik her en der genoemd, zoals de laatste vermelding op Wimdu (ik deel een reistip, leuk!) maar ook offline. Ik word nog steeds een beetje giechelig als ik mezelf terug zie in een magazine. Zo stond ik al 2x in Flair, in Viva, in Cosmopolitan, in Marie Claire, in Telegraaf Reizen, in VROUW, in inflight magazines, in Eigen! en nog een aantal andere magazines. Ook sta ik dit jaar in een AGENDA (Fashionista). De laatste publicatie gaat over ons reishuis en jungleplant in de Elsevier en Aap en Noot staan ook op de foto. Zo leuk. Is het niet hilarisch? Binnenkort sta ik trouwens weer in de Flair én in de Cosmo. Het blijft stiekem best wel leuk en het lijkt me vooral bijzonder om hier later op terug te kijken. Nu wordt het eigenlijk tijd om zelf een reisverhaal te mogen publiceren, al ben ik net zo trots op mijn online verhalen!

Speaker @ Cherry Picker Storymakers event

Ik heb er van tevoren met geen woord over gerept omdat ik stiekem hoopte dat er niemand zou komen (grapje) – maar afgelopen vrijdag was het tijd voor het Cherry Picker Storymakers event waar ik spreker was. Ik heb de afgelopen tijd elke uitnodiging om te ‘spreken’ of cursussen bloggen en reisjournalistiek te geven afgeslagen omdat ik een schrijver ben, geen spreker (op een podium dan, offline klets ik ook als een malle). Toch werd het eens tijd en op een event dat draait om storymakers kon ik er gewoon niet aan ontkomen. Gelukkig ging het eigenlijk prima, ondanks de zenuwen, en vond ik het achteraf onwijs leuk om mijn verhaal te delen. Tijdens mijn twee presentaties verschenen er prachtige tweets en nadien kreeg ik de meest lieve en enthousiaste reacties. Wat fijn. Ha. I DID IT! En daar ben ik best een beetje trots op. Nu kruip ik weer in mijn schrijversholletje.

cherry picker event

Compilatie What About Her reisfilm

Speciaal voor de presentatie maakte ik samen met mijn vriend een nieuwe reisfilm, een korte compilatie van een aantal reizen. Tijdens mijn presentatie liet ik deze zien en ik kreeg een beetje kippenvel toen iedereen ging klappen. Naast een woordfreak blijf ik een sucker voor reisbeelden. Jullie gelukkig ook. Voor degene die het hebben gemist: kijken jullie mee?

Zomershoppen

Ik vertrek woensdag sinds lange tijd weer naar een echte zon-zee-strand bestemming en nadat ik mijn kast heb uitgemest realiseerde ik me dat ik weinig zomerspul heb dit jaar. PANIEK! Nee hoor, ik red me wel op die mooie eilanden. Maar ik ben de laatste tijd wel weer een beetje aan het zomershoppen. In mijn dagboek van vrijdag liet ik al wat nieuwe aankopen zien, vandaag maakte ik nog een bescheiden wishlist.De gele lange blouse van Zara lijkt me ideaal voor op het strand en op het tasje van Noosa staat Laura geschreven. Ik ben een jurkjesliefhebber en werd spontaan verliefd op het steenkleurige jurkje van mijn all time favorite merk Free People. Espadrilles zijn mijn favoriete zomerschoentjes en ik heb dit mooie paar van Manfield op het oog. Het bohemian witte jurkje (ook Zara) is echt een Laura jurkje. Mijn regel is altijd dat ik eerst iets moet verkopen om weer wat nieuws te mogen kopen, dus ik zal deze week flink wat op Marktplaats gaan zetten. Ik ben trouwens ook bijna jarig. Hint. Zijn jullie al flink aan het zomershoppen?

shoppen

Kroatië, Formentera & Zakynthos

Ik zit momenteel in Kroatië (check die waterval, prachtig toch?) en vlieg dinsdag terug, zit woensdag weer in het vliegtuig om Formentera te ontdekken, vlieg zaterdag terug en zit woensdag weer in het vliegtuig naar Zakynthos. Ik heb het DRUK! Ondertussen heb ik nog heel wat opdrachten en mooie verhalen liggen. Had een dag maar 42 uur in plaats van 24. Vervolgens staat er aankomende maand o.a. nog een ballonvaart over Duitsland en een road trip naar Texel op de planning. Benieuwd naar live updates van mijn avonturen als travel writer? Volg me dan op Instagram en mis niets. Deze plaatjes, bijvoorbeeld. Wie heeft er nog mooie tips voor Formentera & Zakynthos?

Instagram What About Her

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

30 comments

 1. Debby 26 mei, 2015 at 13:20 Beantwoorden

  Haha wauw bij alles wat ik lees denk ik alleen maar OMG, je bent zo goed bezig, vind het zo knap van je :D en je werkt gewoon door op reis en alles. Trots op jou chick! Die video is echt heeeeeeel mooi. Man, ik wil eens met je mee. Maar dat heb ik al zo vaak gezegd :’D… Ik hoop dat ik je nog kan zien voordat ik naar Spanje vertrek!

  • Laura 26 mei, 2015 at 14:09 Beantwoorden

   Aaaaaah, wat super lief! Ik ben alleen maar erg dankbaar en vind het zelf nog altijd even bijzonder! :) Ik wil ook met jou op reis! En jaaa, dat moeten we regelen.

 2. Jessica 26 mei, 2015 at 13:49 Beantwoorden

  Wat een heerlijke video, inderdaad een kippenvel momentje op het Storymakers Event. En ze hadden geen betere spreker kunnen vinden Laura! ;) Zakynthos is erg mooi (en je kunt in een dag zo’n beetje over het hele eiland rondgereden hebben). Sowieso ga je daar natuurlijk awesome zeeschildpadden ontmoeten (de grootste en oudste schildpad die ik daar heb gezien was iets van 110 jaar oud!). En ik vond het noorden erg mooi. Je hebt in het uiterste noorden een schattig plekje met enkele windmolens en een klif van zo’n 6/7 meter waar je (veilig) vanaf kunt springen. Ontzettend gaaf! Het water is daar echt idioot mooi <3 Heel veel plezier op de komende reisjes! :D

 3. Elsemiek 26 mei, 2015 at 14:06 Beantwoorden

  Hé kanjer, wat een PRACHTIGE video… ik ben weer een speechless door je mooie beelden, kippenvel all over the place. Je mag zo trots zijn op jezelf, trots zijn op waar je nu staat. Dat pakt niemand je meer af! Ga vooral op deze tour door :) dan kan ik mijn kin nog even weer van de grond af rapen ;) X.

 4. Jenny - ikreis.net 26 mei, 2015 at 14:25 Beantwoorden

  Plitvice is gaaf, hè? Ik word weer helemaal happy als ik jouw foto’s voorbij zie komen. Mijn filmpje is weliswaar af, maar de foto’s moet ik nog uitzoeken…

  Ik ben benieuwd naar de foto’s van je ballonvaart!

  • Laura 26 mei, 2015 at 14:37 Beantwoorden

   Ja, wat een prachtig stukje natuur! Had helaas wel een beetje pech. Het regende echt de hele dag en het was ZO druk (al zeiden ze dat het rustig was) en ik vond het moeilijk om er zo van te genieten. Maar wauw, het is echt een plaatje! :)

 5. Merel 26 mei, 2015 at 15:59 Beantwoorden

  Super trots op jou! Echt, ik zou het je allemaal niet na doen. FIIIIJNE wishlist trouwens! Free People is echt prachtig zeg. Weet je dat ik nog nooit in mijn leven espadrilles heb gedragen? Moet ik het eens proberen?

 6. Sandra 26 mei, 2015 at 19:14 Beantwoorden

  Je bent een topper! Ik vind het ook zo spannend als ik op andere media verschijn haha! Waaaa ik ben benieuwd of we in dezelfde Flair staan haha, nr. 22 als het goed is?! En ik kom in het najaar zelfs op tv, op SBS6… Ben er nu al zenuwachtig voor haha! Ik baal er nog steeds van dat ik niet bij Cherrypicker was… Volgende keer weer haha!

  • Laura 27 mei, 2015 at 06:09 Beantwoorden

   Lief! Geen idee eigenlijk, haha! Oh jaaa, dat las ik! Die uitnodigingen heb ik ook al eens afgeslagen. Misschien ook maar eens aan wagen, haha. En jaaaa! Jammer was dat!

 7. Eva 26 mei, 2015 at 19:48 Beantwoorden

  Waaaaauw lieve Laura, wat een fantastische mooie compilatie van al je reizen. Precies hoe jij bent en waar jij en je blog voor staan. lijkt me gaaf om een keer met je mee te gaan op avontuur, want meid wat ga jij toch elke keer weer op ontdekkingsreis.

 8. Anita - Reisvlinder.nl 28 mei, 2015 at 10:39 Beantwoorden

  Wat een mooie film! En super leuk dat je in al die bladen staat, lijkt me inderdaad bijzonder om later in terug te kijken. Gave dingen heb je op de planning staan. Plitvice meren vond ik echt prachtig en de blauwe baaitjes van Formentera zijn ook niet verkeerd! En die ballonvaart… zou ik ook graag nog eens willen doen. Heel veel plezier, geniet ervan!

Post a new comment

Lees ook: