5unday’s Pleasures #35

24
nepal

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes. Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Een typisch zondagsgevalletje, meer is niet nodig op deze fijne dag van de week. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. De 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Liefde voor de Himalaya

Ik kan echt niet wachten om over Nepal en de Himalaya te schrijven en ze spookt al weken onrustig door mijn hoofd. Ik was er nog helemaal niet klaar en toch ben ik al thuis. Ik wil deze rust weer voelen en zitten en schrijven. Het is een ondefinieerbaar gevoel, de gedachte dat ik drie weken geleden nog naar haar besneeuwde toppen tuurde. De frisse berglucht opsnoof. Wakker werd met grillige vormen en messcherpe randen die langzaam en onwerkelijk goud kleuren. Hoe ik omhoog en omlaag en weer omhoog strompelde tussen rijstvelden en kleurige doeken en geitjes en rieten manden gedragen door piepkleine en oersterke vrouwen en rode bloemige bomen en rieten hutjes met blauwgeverfde deuren en spelende wolken en witte pieken steeds dichterbij en nog zo onbereikbaar en melkkleurige rivieren en tranen in mijn ogen door dit alles. Me vrij voelde. Mens.

Ik mis haar.

Het is moeilijk uit te leggen hoe het is om omgeven te zijn door de hoogste pieken van de wereld, laat staan om het op beeld over te brengen. Ik ben langzaamaan alle wild dwarrelde letters en woorden in mijn hoofd aan het vangen om mooie verhalen te kunnen vertellen. Ik pluk ze uit mijn dromen en herinneringen en meng deze rust met de chaos uit Kathmandu. Ook dat toetert en schreeuwt nog tussen de bergbeelden door en ook dat heeft me, weliswaar op een andere manier, geraakt. Er komen verhalen aan. En veel.

Liefde voor de lente

Nog meer liefde. Want het is echt lente. Ik voel het, ik ruik het, ik zie het en ik hoor het. Roze bomen, wakker worden met vogels en zonnestralen en de geur van groen en gras en lammetjes en geluk. Ik plan werkafspraken buiten de deur op het terras, reis wat af naar vriendinnetjes buiten Arnhem en ben bijzondere campings aan het zoeken. Vorig weekend trokken we er al op uit, het was tijd voor onze eerste road trip, en we eindigden in Maastricht en België. De zon scheen, we picknickten op elke plek die ons iets deed en reden uren rond in onze inmiddels zo geliefde oldtimer. Dit word een jaar van mooie verre reizen, maar ook een jaar vol waardering voor eigen land. Zo staan er al tripjes naar Otterlo, Texel en Middelburg op de planning. Zo langzamerhand vul ik de auto met vintage accessoires zoals een picknickmand, een mint kleurige koelbox, een wollen kleed, een houten box en een dromenvanger. Ik ben helemaal klaar voor de lente en de zomer en de eerste barbecue is al een feit. Mijn eerste lentedaagjes.

Hoe zagen jouw eerste zonnige dagen eruit?

Drone reisfilms

In Nepal hebben wij een drone piloot ontmoet en kregen we de kans om bijzondere beelden met een drone te schieten voor onze Nepal film(s). En we zijn om. Want wat is dat bijzonder. We zijn al stiekem een beetje aan het kijken naar een eigen drone en ook zocht ik hysterisch naar gave films op internet. En wat kwam ik een mooie beelden tegen. Drone video’s geven je een totaal nieuw perspectief en ik vind het werkelijk prachtig. Ik deel graag twee waanzinnige drone reisfilms met jullie.

“Solstice” laat je een prachtig uitzicht over de wildernis van Alaska’s Wrangell en de gebieden rond Anchorage en Girdwood zien. Wow. Let’s go.

Deze dramatische beelden van Noorwegen tonen je de natuurlijke schoonheid van de fjorden in en rond Stryn, bekend om zijn ruige bergen en expansieve gletsjers. Oh ja, Noorwegen stond op de planning dit jaar. Ik duik er weer even in.

Duik in het archief: Gambia

Tijd voor weer een flashback naar een eigen reis. Een duik in het archief. Las jij bijvoorbeeld mijn omschrijving van het Gambiaanse straatleven in een seconde al eens?

Achter ons vormen zich grote wolken stof en zand terwijl we over de slingerende wegen rijden. Vogels op trillende stroomkabels babbelen vrolijk verder terwijl onder hen een geit op zoek is naar een zeldzaam stukje schaduw. Het gekwetter van de vogels vermengt zich met claxons, gelach, gezang en geschreeuw. Trotse vrouwen lopen met opgeheven hoofd langs de weg, hoop en angst verscholen tussen kleurrijke mouwen. Een bij elkaar geraapt huis van autobanden en golfplaten is een liefdevol thuis voor de stralende familie die naar me lacht. Een wirwar van mens en dier krioelt tussen het leven dat zich letterlijk op straat bevindt; zakken rijst, bedden, houten palen, hompen vlees, ijzer, brandend vuur, roestige karren en gele auto’s. Rood zand vermengt zich met bloemrijke jurken en een helderblauwe lucht. Gebouwen zonder deur, geopend voor lief en leed. Een ezel trekt loom van de warmte een kar met één wiel. Kleine mensjes zijn als hoopjes liefde op lichamen gebonden. Positiviteit is als een berg was gestapeld… Lees hier verder.

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

24 comments

 1. chucky1012 13 april, 2015 at 03:50 Beantwoorden

  Geweldig en prachtige foto’s!
  Wat leuk dat je schrijft hoe jij je vriend had leren kennen.
  Fijn dat jullie samen houden van reizen.
  Je hebt gelijk om er gezellig op uit te trekken zodra de zon flink schijnt en wat een prachtige auto.

  Xoxo

 2. Milene 13 april, 2015 at 05:14 Beantwoorden

  Ok die was nog niet af (mn tel doet raar) waar was ik? Oja stad, strand, zee, duinen, bos, straatjes, kanalen, geschiedenis, terrasjes en nog veel meer. Ik ben graag jullie gids :-) Groetjes.

 3. Simone | Paper Travels 13 april, 2015 at 07:13 Beantwoorden

  Wat een prachtige foto’s van Nepal! Ik kan niet wachten om je verhalen te lezen! En wat leuk dat je je vriend via het internet hebt leren kennen! Ik ken inmiddels best veel stellen die ook digitaal zijn begonnen… Niks mis mee. Wij hebben elkaar nog ouderwets op het werk leren kennen. Haha… Glimps klinkt als een leuke app en inderdaad beter als een eenvoudige foto en wat tekst! Die drone filmpjes zijn fantastisch!!

 4. Eva 13 april, 2015 at 07:16 Beantwoorden

  Die foto’s van Nepal… Je laat me alweer verliefd worden op een land waar ik nog nooit geweest ben! :-) Nu al benieuwd naar je verhalen. Leuke bekentenis van jou en je vriend. Super leuk! :D

 5. Jolein 13 april, 2015 at 10:27 Beantwoorden

  Fantastisch die drone reisfilms! Ben bang dat een drone niet meer in mijn backpack past helaas…
  En heerlijke foto’s van jullie road trip(jes) ook. Een leuke manier om eigen land beter te leren kennen :)

 6. Malou 15 april, 2015 at 10:41 Beantwoorden

  Oh wat houd ik toch van je blog! Ik heb zin in je verhalen over Nepal. Een vriendin van me verhuist er deze zomer naar toe, haar vriendje achterna.. zo bijzonder! Ik hoop haar zeker een keer op te kunnen zoeken daar..
  En ja, ik heb wel eens dates gehad maar dan via Tinder! Ook niets om je voor te schamen vind ik =] En heb daar veel plezier aan gehad maar het is verder niets geworden.

 7. Eva - eighty7 18 april, 2015 at 17:33 Beantwoorden

  Ah wat een heerlijk verhaal van jullie twee; een date en drie weken later samen op weg naar avontuur. Hier word ik nou vrolijk van, suffig hè, haha! En ik ben heel benieuwd naar je verhalen over Nepal :)

Post a new comment

Lees ook:

Athene

TRAVEL / De katten van Athene

Katten op reis spotten. Ze allemaal even begroeten en aaien. Hebben jullie dat ook? Dat je een klein beetje verliefd wordt op alle dieren in een bepaald ...