5unday’s Pleasures 35 (+win!)

38
Old House

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes. Ja, het is dinsdag. Maar een vrije dag is ook een soort zondag toch? Het is vervelend om als fulltime blogger even geen tijd te hebben om nieuwe artikelen te schrijven omdat de Nepalese artikelen die geschreven zijn op dit moment even niet goed voelen. Maar ze komen snel, want ze verdient alle liefde en mooie woorden. Ik zat de afgelopen week (en nog steeds) met mijn hoofd in Nepal. Alles voelt relatief. Iets schrijven had even geen zin meer. Eigenlijk wilde ik ook al verhuisd zijn naar een andere host, omdat ik nog steeds niet goed bereikbaar ben. Maar hier ben ik weer. Als vanouds deel graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. De 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Leipzig

Afgelopen weekend was ik in Leipzig. Wat een fijne stad is dat! Ik deed trouwens nog een poging tot vloggen, maar ik geloof echt niet dat dat aan mij is besteed. Misschien maak ik er nog een hilarische compilatie van (verder dan de trein kwam ik niet).  Ik wil de reisvideo’s graag wat persoonlijker maken. Nog even brainstormen over nieuwe conceptjes! Leipzig is in ieder geval echt een aanrader. Een beetje Berlijn-achtig, maar dan wat gemoedelijker. Rauwe, industriële wijken – maar ook prachtige gebouwen, kerken en groene parken. We liepen er heerlijk in de zon, dronken biertjes in biertuinen, aten worstjes in het park, liepen uren rond in de Spinnerei en aaiden eekhoorntjes (ik ben er nog niet uit of ik ze aantrek of dat ik ze stalk). Binnenkort meer, hier alvast een mini voorproefje.

Leipzig

Free People

Ik heb een nieuw favoriet merk. Ik droeg mijn eerste Free people jurk nonstop tijdens mijn laatste reis en vervolgens wilde ik al mijn oude kleren verkopen en nieuwe Free People items kopen. De stijl, de kwaliteit, ik ben fan. Inmiddels ben ik in het bezit van twee prachtige jurken, een paar schoenen en een riem en staat er nog een waslijst op de wishlist. Ze hebben een stukje tekst over hun doelgroep geschreven en ik kan niet anders dan beamen dat ik dit gewoon BEN.

Ik zou het bijna bij m’n ABOUT stukje zetten.

And that’s just who we wanted to reach: a 26-year-old girl, smart, creative, confident and comfortable in all aspects of her being, free and adventurous, sweet to tough to tomboy to romantic. A girl who likes to keep busy and push life to its limits, with traveling and hanging out and everything in between. Who loves Donovan as much as she loves The Dears, and can’t resist petting any dog that passes her by on the street.

Free people

Uilen

Maar echt.
Geen woorden meer. Uilen zijn zo bijzonder. En dit zo hilarisch.
Ik ga in november naar Japan en daar is een uilencafé. Ik herhaal: een UILENCAFÉ. Edit: Of het verantwoord is is de vraag en of ik erheen ga ook, maar het laat alvast zien hoe bizar Japan is.

Win!

Verlopen.

Omoda

Reisinspiratie

En gewoon nog een fijn filmpje. Omdat mijn woorden op zijn de laatste dagen en omdat even wegdromen altijd genieten is. Vorig jaar deelde ik de eerste video van Kien Lam: Time Is Nothing – Around The World In 343 Days. Vandaag deel twee: Time and Again – 15 Countries In 4 Minutes. Fijn hè?

5unday's Pleasures, Give Away, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

38 comments

  • Laura 5 mei, 2015 at 19:05 Beantwoorden

   Haha nee, zeker niet. Maar ik mis wel een beetje persoonlijkheid naast de reisvideo’s die ik heb, dus ben aan het denken over een extra conceptje!

 1. Sandra 5 mei, 2015 at 19:01 Beantwoorden

  Ik vind die kleding van Free People ook echt bij je passen. Snap dat je daar helemaal fan van bent. Niets voor mij, maar zo passend bij jou! En vloggen, ik kan het ook. Maar dat geeft niet. Ik vind jouw reisvideos meer dan mooi, dus verander er niet teveel aan hoor ;-)

 2. Tea 5 mei, 2015 at 19:17 Beantwoorden

  Jij moet gewoon ambassadrice van Free People worden en dan de over wereld over in hun prachtige jurken.

  Ik vond het idee van een uilen café ook heel fascinerend, maar toen bedacht ik me dat deze prachtige dieren helemaal niet zitten wachten op een kopje thee met de grote boze mens en camera’s in hun gezicht. Ik heb me er een beetje in gelezen en het is een beetje dubbel, want ze nemen bijvoorbeeld ook blinde uilen aan en er zijn duidelijke regels. Maar het grootste gedeelte is in gevangenschap geboren en dat vind ik helemaal niet nodig omdat wij er eigenlijk alleen een Instagram foto aan overhouden.
  Ik heb niet zo veel met dieren, maar ik vind dierentoerisme heel naar en het is een beetje jammer jij als – toch wel een – voorbeeld voor velen en dierenliefhebber dit en bijvoorbeeld ritje/baden met olifant adverteert.

  • Laura 5 mei, 2015 at 19:33 Beantwoorden

   Jaaa, dat wil ik! Haha. Ik snap je punt Tea! Ik vind het hele idee ook fascinerend en uilen simpelweg geweldig, en dit is typisch iets Japans. Gekkigheid daar, ik wilde het delen zonder bijbedoelingen ;). Nog helemaal niet over ingelezen. Vandaag de dag zou ik overigens ook nooit meer op een rug gaan zitten omdat ik nu weet hoe slecht dat is, goed dat je me er op wijst (het is jaren geleden). Zal eens naar dat artikel kijken. Ik wil natuurlijk geen slecht voorbeeld zijn ;). Thanks voor je feedback!

   • Tea 7 mei, 2015 at 10:06 Beantwoorden

    Oh snap ik het hoor en een olifanten douche a la Flinstones: we’ve all wanted that.

    Owl Cafés inmiddels overgewaaid naar het Westen, in maart was er een Uilen Cafe pop up in Londen en ze willen er nu eentje in (dacht ik) Spanje openen. De reden dat het in Japan kan is omdat ze het niet zo heel nauw nemen met dierenwetten. Ik had het ook gedeeld op mijn blog, maar toen ging ik Googlen en had het met vriend, die uilengek is, van collega erover en nu weet ik veel te veel over dit onderwerp. Ik wil niet mierenneuken want alles wat we uitgebreid Googlen is uiteindelijk ook depri.

 3. Sonja 6 mei, 2015 at 18:07 Beantwoorden

  Ik vind de dromerigheid van jouw reisfilmpjes altijd juist suuuper fijn en mooi! Vloggen past daar ook niet echt bij, vind ik. Iets meer een persoonlijke touch zou misschien inderdaad wel leuk zijn, hoewel het me nooit heeft gestoord. Ben benieuwd wat het gaat worden. Ik vind je filmpjes in ieder geval altijd echt heel leuk om te kijken en lekker bij weg te dromen!
  Oh en dat linkje van Free People heb ik ook meteen even aangeklikt, ziet er heel tof uit.

  • Laura 6 mei, 2015 at 18:12 Beantwoorden

   Ahhh, wat lief! Nee hoor, het staat helemaal los van de typische What About Her films. Die blijven! :) Ik dacht meer aan iets op Instagram, korte filmpjes om te laten zien waar ik ben en wat ik doe (in plaats van de reisfilms die vaak pas twee maanden na de reis klaar zijn). Op die manier…Ik ben ook heel benieuwd! En Free People is zo mooi, ben helemaal fan.

 4. Marjolein 7 mei, 2015 at 07:24 Beantwoorden

  Als je maar niet stopt met je reisvideo’s hoor. Dat is echt instant happiness voor mij! Net als al die vrolijke voetenfoto’s van jou. Ben trouwens heel benieuwd naar meer Leipzig van jouw hand. Ik ben er helaas pas een keer kort voor mijn werk geweest maar ik wil meeeer!

  • Laura 7 mei, 2015 at 07:59 Beantwoorden

   Haha nee, dat doe ik niet. En wat lief! :) Jaaa, Leipzig is leuk! Ik was er helaas maar een weekendje, ik had nog veel meer willen ontdekken. Had er zo een week kunnen zijn!

 5. Michelle | Travel lifestyle.nl 15 mei, 2015 at 14:59 Beantwoorden

  Liefde voor je overzichtjes. Of ze nu op dinsdag online komen of op zondag en of ik ze nu op maandag of op vrijdag lees ;-) Kan me goed voorstellen dat het schrijven over Nepal een beetje dubbel voelt. En pijn doet. Take your time. Deze herinneringen vervagen voorlopig niet <3

Post a new comment

Lees ook: