5unday’s Pleasures #34 (+ WIN!)

58

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes. Deze week zat ik nog met mijn hoofd in Nepal, je m’excuse voor de stilte. Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Een typisch zondagsgevalletje, meer is niet nodig op deze fijne dag van de week. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. De 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Win een NOOSA Amsterdam armband met 3 chunks

Kennen jullie het mooie merk NOOSA Amsterdam? Ik ben fan. NOOSA wil de wereld graag mooier maken. Ze ontwerpen sieraden en accessoires die mooi zijn om te zien, mooi zijn om te dragen en mooi zijn gemaakt. De chunks hebben een een wereldse symboliek waarmee je je armband nog persoonlijker kunt maken. De chunks zijn een smeltkroes van culturen over de hele wereld en gevuld met de positieve energie van de makers en de onbekende geheimen van de natuur. Mooi, heel mooi. NOOSA producten worden gemaakt van eerlijke, natuurlijke materialen. De chunks worden handgemaakt, op een fair trade manier, door toegewijde ambachtslieden uit Nepal, Peru en Indonesië. Ik heb zelf een armband met zes chunks en ik ben er onwijs blij mee.

Ook heb ik een leren NOOSA all over stitch armband met drie chunks uitgezocht om aan één van jullie weg te geven! Ik koos voor jullie de chunks:

Erzulie (Caribische Voodoo-godin van liefde en verlangen, een beetje liefde voor jullie)
Mapik (de uitgesneden maskers van de Mapik uit Papoea-Nieuw-Guinea zijn zowel bedoeld om de mensen kracht te geven voor hun uitdagingen in het dagelijks leven, iets dat ik graag uitdraag met What About Her en iedereen gun)
Chakra (Deze term is afkomstig uit het oude Oosten, waar chakra’s helpen bij het creëren van een perfecte balans tussen lichaam en geest)

Hoe doe je mee? Gewoon even leuk reageren. Daarnaast is het een plus wanneer je me op welk kanaal dan ook volgt en je deze give away deelt via jouw social media kanalen.

Youtube
Instagram
Twitter
Facebook
Bloglovin’

noosa amsterdam noosa amsterdam

NOOSA in Nepal

NOOSA Amsterdam werkt o.a. met ambachtslieden in Nepal en daar hebben ze dit mooie filmpje gemaakt. Ik krijg een beetje heimwee naar de mooie mensen en het mooie land, fijn om te zien. Ik kan ook niet wachten om aan onze eigen films te beginnen.

Heritage from NOOSA-Amsterdam on Vimeo.

Shoppen voor de oldtimer

Sorry, jullie worden overspoeld met alle oldtimer en road trip verhalen en ik doe er nog een schepje bovenop: ik heb er een nieuwe hobby bij. Shoppen voor de oldtimer. We zijn net terug uit Nepal en door onze jetlag pakten we de ochtend na thuiskomst direct de auto om een stukje te gaan rijden. Om 7 uur. Het zonnetje scheen prachtig op de achterbank en ik staarde nog eens verliefd naar de leuke details. Ik bedoel, kijk alleen al eens naar de kilometerteller…

Bij een vintage auto horen natuurlijk vintage accessoires en ik heb natuurlijk al even geshopt. Zo kochten we al een wollen kleed, een ouderwetse pan, een houten audiobox voor onze eigen muziek, lieve emaille bordjes en ik kan natuurlijk die auto niet instappen zonder vintage jurk. We hadden al een vintage picknickmand en kregen van m’n schoonouders een gasbrander. Nu nog een tent. ZO. LEUK. Ik kan niet wachten op de zomer!

oldtimer

Sheraton Amsterdam airport hotel

Voordat we naar Athene vlogen vorige maand sliepen we een nachtje in het Sheraton Amsterdam Airport hotel. We hadden een vroege (hele vroege!) vlucht naar een voor ons toen nog onbekende bestemming en besloten in dit hotel te eten en te slapen. Bij binnenkomst was ik verbaasd door de ruimte in dit hotel, het is enorm ruim en licht opgezet. Ze hebben verschillende kamers variërend van een luxe kamer tot een tower suite. We besloten te eten in restaurant Voyager en dat is wat me het meest heeft verrast. Wat een fijne service en wat een goddelijke gerechten fabriceert deze chef, vooral de desserts waren ongelooflijk goed. Hoe klinkt een witte chocolademousse met citroen curd, amandel nougatine, bladerdeeg, citroen schil en citroen cress? Of de blueberry cheesecake met lavendel meringues, lavendel- bosbessen gel, blauwe bes en atsina cress? Precies. Heerlijk. En dat was het. De design wereldbol met levensechte sterrenhemel maakte het helemaal af. We hebben heerlijk geslapen in een prima kamer met uitzicht op Schiphol en liepen we volgende dag zo via een brug het vliegveld op. Het Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center is het enige hotel met directe toegang tot Schiphol. Ideaal!
sheraton schiphol sheraton schiphol sheraton schiphol

Verhaaltjes over Nepal

Oh, ik kan niet wachten om mooie verhalen te vertellen over dit waanzinnige land. Mijn hoofd is nog daar en ik moet eerst even wat chaos opruimen, want jullie hebben nog veel meer mooie verhalen tegoed over o.a. Polen en Athene. Ik heb besloten om voorlopig (twee hele maanden!) in Nederland te blijven en even hard aan de slag te gaan voor mijn communicatiebureau, verhalen voor What About Her, nieuwe opdrachtgevers en mijn eigen koppie. Ik sloeg prachtige reizen en opdrachten af maar ik heb mezelf voorgenomen om na het volle 2014 dit jaar iets rustiger aan te doen en met 7 bestemmingen (Polen, Berlijn, Málaga, Ijsland, Athene, Kuala Lumpuer & Nepal) in de eerste drie maanden van 2015 gaat dat nog niet heel erg goed. Over twee maanden vertrek ik naar Kroatië, een plekje dat nog onbekend is voor mij. Zin in. Geniet voorlopig maar mee met alle oude en nieuwe verhalen die hier zullen verschijnen!
SAMSUNG CSC nepal

5unday's Pleasures, Give Away, Lifestyle, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

58 comments

 1. Mandy 30 maart, 2015 at 10:31 Beantwoorden

  Wat een mégatoffe armband. Ik doe graag mee, jehebt prachtige chunks uitgezocht.
  En 2 maanden in NL? Jij? *knijpt stiekem in handjes* Fijn tijd om te daten! Kunnen we ook samen aan de slag. ;)

  Ik kan niet wachten op je Nepalverhaaltjes, ik neem de wijn mee.. Jij de verhaaltjes?

 2. Debby 30 maart, 2015 at 10:46 Beantwoorden

  Twee maanden in Nederland, wow! Hihi. Ik houd dat ook maar moeilijk vol hoor. Die armband zag ik al heel vaak voorbij komen, wat leuk! Ik doe graag mee, volg je natuurlijk allang op elk kanaal. Jullie oldtimer wordt een rijdende bed&breakfast joh, zo mooi <333

 3. Leonie 30 maart, 2015 at 11:04 Beantwoorden

  Rust? RUST? Helemaal niet. Wij gaan heel hard aan de slag. Stiekem blijf je gewoon in Nederland omdat je me nu al bijna een maand niet gezien hebt, hé? Wist ik wel.

  En OJA: zo leuk om de armband nu niet meer van het foldertje te zien! Tot morgen Lau :D

 4. Milene 30 maart, 2015 at 11:04 Beantwoorden

  Kroatië, daar wil ik van de zomer ook nog graag heen. Ga je met de oldtimer? Ik ben benieuwd naar je tips & tricks. Uiteraard doe ik weer mee om de armband te winnen, de stenen die je hebt uitgezocht liggen me dan ook aan het hart, zo mooi, ik hoop dat ze de kracht hebben de weg naar me te vinden ;-)

  Oh en ik ben stiekem best wel jaloers op jullie oldtimer, al ben ik zelf bezig met het kopen van een oude (kind of oldtimer) camper van om Europa maar eens on the road the ontdekken.
  Ik snap trouwens helemaal wat je bedoelt, tijd nodig hebben voor jezelf en alle stukken die je nog moet schrijven. Ik heb dan geen eigen bedrijf maar werk wel 40 uur in de week en reis 1,5 uur per dag. Ik heb graag wat meer tijd om mooie stukjes te schrijven maarja tijd moet je maken zeggen ze weleens ;-)

  Ik kan iig niet wachten tot je stukjes van Nepal online komen =) Succes met alles!

  • Laura 30 maart, 2015 at 11:06 Beantwoorden

   Nee, helaas niet met de oldtimer! :) Haha! En wat leuk dat je op zoek bent (of heb je al iets op het oog?) naar een camper, wij zochten eigenlijk ook een busje maar die vond ik alleen boven de 10.000!

   En lief, dankjewel!

   • Milene 6 april, 2015 at 07:45 Beantwoorden

    Ze zijn vrij prijzig ja… maar ik ben niet op zoek naar een fashion van dus er zijn gelukkig vele opties ook onder de 10.000 én ik ben wel een beetje handig met auto’s dus opknappen is ook geen punt =)

 5. Nieke ashley 30 maart, 2015 at 11:38 Beantwoorden

  Jaaa, twee maanden om van mijn dinnie te genieten :-) de eerste Date helaas mislukt. .Ben benieuwd naar je verhalen en benieuwd naar je Kroatië avontuur. .Ik ben er meerdere keren geweest en vind het er erg mooi. Zal ik even met je mee gaan om het te testen voor kind vriendelijkheid hihi. X

 6. Jenny - ikreis.net 30 maart, 2015 at 12:05 Beantwoorden

  Ik vind die NOOSA-chuncks zó leuk! Ik kan alleen niet kiezen welke ik wil hebben, en heb er daarom nog geen. Misschien moet ik hem maar winnen of vragen voor mijn verjaardag over een maand. Scheelt weer keuzestress :)

  Mijn 8 weken Nederland zijn alweer op de helft. In mei staan reisjes naar 4 landen op het programma, en tussendoor moet er nog gewerkt worden. Maar wel zin in!

 7. Eva 30 maart, 2015 at 12:22 Beantwoorden

  Wat goed dat je even rust neemt, terug naar de basis. Staan nog wel een paar mooie reisjes op de planning voor dit jaar toch? Kan niet wachten op al je verhaaltjes!! <3

 8. Marieke 30 maart, 2015 at 12:44 Beantwoorden

  Ik had die armband van jou volgens mij al op Instagram gespot en ik vind ‘m zoooo mooi! Die kleuren in combi met dat leer. Prachtig! Ik doe graag mee met de winactie :) Enne, van mij mag je blijven kletsen over die mooie oldtimer, hoor! ;) Ik ben rete nieuwsgierig naar al je verhalen, want wij zijn ook héél geïnteresseerd in Nepal!

 9. Reggy 30 maart, 2015 at 13:43 Beantwoorden

  Leuke verhalen weer, Laura. En graag méér Nepal. Altijd nog een land waar ik van droom om heen te gaan.
  En Kroatië: sla de Plitvice meren zeker niet over. Ondanks dat het ontzettend toeristisch is, is het waanzinnig mooi. En ga vooral om het meer heen hiken, veel leuker dan de veel te toeristische boot. Maar denk wel aan goede schoenen, want er kan veel modder liggen en ondanks dat veel mensen lekker op slippers rondwandelen. Zijn waterdichte wandelschoenen wel fijn om te hebben (zeker als het een beetje regenachtig is geweest de dagen ervoor). Geniet! :-)

  • Laura 30 maart, 2015 at 15:09 Beantwoorden

   Jaaa, er komt veel en veel meer! :) Nee, daar ga ik inderdaad ook heen! Het is een perstrip en staat vooral in het teken van eten (hmmmmm) maar ook Plitvice en nog beren spotten. Zin in! Thanks voor de tip!

 10. Eva - eighty7 30 maart, 2015 at 16:15 Beantwoorden

  Ik ben al zo benieuwd naar je verhalen en foto’s van Nepal; deze foto’s zijn al prachtig mooi :) En goed dat je even de tijd en rust neemt om oa werk voor je eigen bedrijf te doen. Ga knallen!

 11. chucky1012 30 maart, 2015 at 16:25 Beantwoorden

  Hoi…
  wat fijn dat je weer even in NL bent!
  Leuk vooruitzicht al die reizen!
  Hele mooie foto’s.
  Prachtige armband en ik doe heel graag mee met deze winactie.
  Ik volg je op al je soc.med. k. waar jij actief bent.
  Youtube: Beautyandfashionvlogs ByIke
  Instagram: chucky1012
  Twitter: @chucky1012
  Facebook: Ilovefashionandmakingpictures Ilfamp
  Bloglovin: chucky1012
  Mijn em: heb ik in het speciale vakje ervoor vermeld

  Xoxo

 12. Malou 30 maart, 2015 at 18:02 Beantwoorden

  Whohhoo 2 hele maanden in NL? ;-)
  Nee grapje, goed dat je een beetje tijd voor jezelf en je bedrijf neemt.
  En des te meer verhalen en filmpjes kun je hier plaatsen natuurlijk. Ik zeg win win :-)
  Kroatië lijkt me mooi!

 13. Sacha | Turtlesandgiraffes.nl 30 maart, 2015 at 18:43 Beantwoorden

  Wauww Laura, wat een heerlijke foto’s! Ik ben erg benieuwd naar nog meer foto’s en verhalen over Nepal, maar dat zal vast wel goed komen! Zeker nu je even wat tijd voor jezelf neemt, back to basic ;). De NOOSA armband kende ik wel, maar ik wist niet dat ze zulke speciale (wereldse) chunks hebben! Ik heb al een beetje op hun website rondgesnuffeld, wat gaaf!
  Oja en die oldtimer… echt een plaatje! Ja ik hoop er ook echt ooit eentje voor de deur te hebben staan!

 14. Linda 30 maart, 2015 at 21:39 Beantwoorden

  Geniet lekker van je twee maandjes NL, vintage Laura! Ik wacht geduldig op de mooie verhalen. Athene, Nepal, lutjebroek, het maakt me niet uit, alles leest even fijn.

 15. Malou 30 maart, 2015 at 22:36 Beantwoorden

  Jeej ik doe mee aan de winactie! Ik volgde je al zo’n beetje overal volgens mij =] Uiteraard, want je blog is geweldig.
  Ik ben zo benieuwd naar je Nepal verhalen! Een lief vriendinnetje verhuist in augustus naar Nepal, om bij haar grote liefde te gaan wonen. Zo spannend en eng maar ook enorm gaaf. Hoop haar zeker op te kunnen zoeken daar =]

 16. Jolein 31 maart, 2015 at 07:45 Beantwoorden

  Wat een fantastische armband! Vanaf augustus gaan mijn vriend en ik voor onbepaalde tijd op wereldreis en ik vind deze armband een ontzettend mooi exemplaar om mee te nemen tijdens dit grote avontuur. Zo kan ik letterlijk de wereld een beetje mooier maken en deze beauty nog een keertje meenemen naar zijn land van herkomt :)

  Pak lekker je rust de komende twee maanden in Nederland en succes met de plannen die je hebt voor deze tijd!

 17. Linda | One Day Trip 31 maart, 2015 at 08:29 Beantwoorden

  Ik houd zo van Noosa armbanden! Heb hem zelf inmiddels al een paar jaar, en draag hem nog steeds heel vaak. De chunks zijn prachtig en vind de verhalen erachter zo mooi. Een nieuw armband en nieuwe chunks is altijd leuk :)

  En wat leuk dat je naar Kroatie gaat! Welke bestemmingen (naast Plitvice) staan nog meer op de planning? Mijn moeder is Kroatisch, dus ben er al heel vaak geweest. We gaan in mei weer, kan niet wachten! Als je tips nodig hebt, let me know!

 18. Esther 31 maart, 2015 at 11:17 Beantwoorden

  Wat een fantastisch blog over reizen en lifestyle heb je, Laura! Erg inspirerend, ook hoe je in het leven staat; intens genietend van élk moment! Mooi! Ik volg je inmiddels op Facebook en heb me zojuist ingeschreven voor je nieuwsbrief.
  En ja, natuurlijk doe ik graag mee met de win-actie van die geweldige NOOSA armband! Ze zijn echt prachtig, zowel qua ontwerp en kleur als qua betekenis! Liefde, Kracht en Balans tussen lichaam en geest: een perfecte keuze als je het mij vraagt :-). Ik deel hem meteen even op Facebook.
  Ik kijk uit naar je verhalen! Succes met je mooie blog!

  • Laura 31 maart, 2015 at 15:06 Beantwoorden

   Dankjewel Esther, wat super leuk om te horen! :) Jeej! Ik heb alleen geen nieuwsbrief, ik denk dat je nu mailtjes krijgt als er iets nieuws online staat. Ook leuk! :) En dankjewel!

 19. Melanie 1 april, 2015 at 07:27 Beantwoorden

  Dat hotel, dat is wel een idee zeg! Al hoewel ik midden in de nacht van huis rijden nog steeds een beetje magisch vind :) Dat vakantie gevoel, heerlijk! Maar eerst.. op Srps me Citytrip! Zin an! Hihi!

  XoXo Melanie

  • Laura 1 april, 2015 at 08:08 Beantwoorden

   Is ook echt super handig! Vind het wel fijn om het vakantiegevoel nog even ‘door’ te laten sudderen, of juist om iets minder vroeg op te moeten staan, hahaha.

 20. Jolijn 1 april, 2015 at 09:50 Beantwoorden

  Zo gaaf! Ook deze foto’s zijn weer prachtig!
  Geniet ervan! En natuurlijk wil ik kans maken op zo’n mooie armband.
  Liefs, Jolijn

Post a new comment

Lees ook: