5unday’s Pleasures #33 (+ WIN!)

77
El Nido Palawan

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes. Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Een typisch zondagsgevalletje, meer is niet nodig op deze fijne dag van de week. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. De 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Win

Verlopen!

omoda

omoda

Groetjes uit Kuala Lumpur

Wij zitten momenteel heerlijk in ons vertrouwde Kuala Lumpur in Maleisië. Het voelt een beetje als thuiskomen. Romantisch ook. Drie jaar geleden vertrokken wij als kersvers stelletje, dat elkaar net drie weken kende, samen naar Maleisië en Indonesië om samen vijf weken te backpacken. In Kuala Lumpur en de reis die volgde werden we verliefder dan ooit. Hoe leuk is het om nu weer terug te zijn, te eten bij ons favoriete aftandse restaurantje en weer hand en hand op zoek gaan naar mooie plekjes? Heel. Morgen vliegen we door naar Nepal. Ik kan niet wachten.

Wij, drie jaar geleden in Kuala Lumpur.

68

Wij, drie jaar later (!) in Kuala Lumpur. LIEF TOCH?

kualalumpur

En Kuala Lumpur is weer heerlijk. Morgen vliegen we door naar Nepal!

KL

Evaward

Op Twitter waren we het er eigenlijk wel over eens dat de leuke Eva maar eens een leuke award de wereld in moest roepen. Ik presenteer hierbij de Evaward. Eva gaf ‘m door aan me en ik ben lief, dus wordt deze tag vandaag ook in het zonnetje gezet. Hij is leuk.

De vragen van de Evaward:

1. Minipaarden of luiaarden?
Minipaarden!

2. IJsjes of taart?
Taart!

3. Series of films?
In de winter kijk ik graag (uren en uren en uren met een dekentje en thee en warme chocolademelk en Grand Marnier) naar goede series. In de zomer vind ik films fijner.

4. Welke film móet iedereen gezien hebben? En welke juist echt niet?
Dit is typisch Eva die iets over films moet vragen. Nou ben ik echt dol op goede films maar minder goed in het bedenken van favoriete films of ‘hoe heet die film ook alweer’ en ja, dat is mijn chaos hoofd. Goed. Kijken: into the wild & where the wild things are & kings of summer. Niet kijken? Die ene film met die hysterisch woeste schapen. Heb ik ook niet gedaan.

Athene8

5. Wat is je favoriete taart?
Iets fris. Citroen, limoen, kwark. Met koekjesbodem. Of juist met chocola. Of veel vruchtjes. Eigenlijk eet ik elke taart graag. Ook gecombineerd.

6. Welke stad, naast Berlijn uiteraard, zou je graag eens willen bezoeken?
Havana. Chefchaouen. Lissabon. Oslo. Tokyo. Zie, nog genoeg op de stapel voor deze reisblogger.

7. Op welke blogpost ben je het meest trots?
Wat een moeilijke vraag. De liefdesbrief aan El Nido wellicht. Of de omschrijving van het straatleven in Gambia. Of het feit dat ik mezelf vaak bloot durf te geven in persoonlijke verhalen zoals deze of deze. 

El Nido Palawan

8. Welke drie bloggers en hun blogs wil je extra in het zonnetje zetten?
Evey heeft zo’n toffe board chick blog die jullie allemaal eens zouden moeten gaan bekijken, Michelle schrijft zo mooi, de leuke Mandy is terug van weggeweest en Anouk steekt zoveel liefde in haar blog en oh, dat zijn er al vier. Ik zou nog wel even door kunnen gaan.

9. Vertel eens iets wat mensen door het lezen van je blog waarschijnlijk écht niet van je weten…
Ik lust geen vis, ik ben een junior wildlife ranger, ik ben bang voor clowns en poppen,  je mag me wakker maken voor Indiase curries, ik struikel heel vaak, ik ben een boerendorpsmeisje, ik heb mijn rijbewijs nog steeds niet, ik heb niet één maar twee tattoo’s, ik drink graag gin-tonic, ik heb een angst dat ik tijdens een vlucht in slaap val en het eten mis, ik huil heel vaak om dieren (niet alleen leed, ook om lief en pluizig), ik durf zo’n beetje alles, ik ben goedgelovig, ik ben (hoog)sensitief.

10. Tag/nomineer vijf bloggers aan wie je deze tag doorgeeft
EveyMichelleMandyAnouk & Leonie. Succes!

evaward

5unday's Pleasures, Fashion, Give Away, Lifestyle, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

77 comments

 1. Anouk 8 maart, 2015 at 16:39 Beantwoorden

  Ooooh die foto van jullie drie jaar terug, zooo lief! Grappig om ze naast elkaar te zien. En jij met je vis, hahaha, sushi kan dus noooit! Super lief dat je me noemt. Heel fijn ❤ heel heel heel veel plezier en liefs en knuffels en mooie dingen gewenst in het mooie Nepal.

 2. Debby 8 maart, 2015 at 16:44 Beantwoorden

  Ik vind het zo stoer van je dat je gewoon hoppa vanuit daar nog gaat zitten bloggen!
  Je Omoda linkje doet het by the way niet goed mop! Ik heb eens even zitten kijken en het is zo’n lekker lente weer aaahh, die oranje Tom’s espadrilles <3
  Volgen doe ik je al overal ;).
  Mijn pa is mijn verzekeraar dus dat wordt altijd allemaal haarfijn voor me geregeld… Ik zou niet weten wat ik zonder hem moet haha. HAHAHA wat hysterisch woeste schapen? :'D lol!!

 3. Eleni 8 maart, 2015 at 16:47 Beantwoorden

  Super veel plezier in het mooie Nepal. Geniet ervan en kom maar terug met een hoop mooie verhalen, prachtige foto’s en waanzinnige filmpjes : )
  Het Omoda-linkje doet het helaas niet, maar op de site vond ik wel hele toffe beige jute Toms espadrilles <3

 4. Rianca 8 maart, 2015 at 16:49 Beantwoorden

  Heerlijk even in Kuala Lumpur vertoeven. Even weer de herinneringen van drie jaar geleden opzoeken lijkt me een fantastisch gevoel! En heel veel plezier in Nepal!

  En ik zou voor dit: http://www.omoda.nl/dames/espadrilles/toms/blauwe-toms-espadrilles-classic-50275.html paar Toms gaan omdat ze me doen denken aan de zee en ik houd van de zee. Na 13 jaar Zeeland te hebben bewoond kan ik niet meer zonder het strand en het geluid van de golven die op het strand aankomen.

 5. Natasja 8 maart, 2015 at 17:00 Beantwoorden

  Leuk die 2 foto’s naast elkaar, toch weer heel anders.. Er straalt liefde en rust van de nieuwe foto af (voor zover je dat natuurlijk zo kan zien). De Nomad Sahara heb ik ook, echt een ideale backpack.

  Ik doe ook graag mee met je winactie, voor mij ook geen hakken maar een leuk zomers sandaaltje (denk ik.. veel te veel keuze haha)
  http://www.omoda.nl/dames/sandalen/lazamani/zilveren-lazamani-sandalen-85-003-53758.html

  Deze staat ook hoog op het lijstje!
  http://www.omoda.nl/dames/sandalen/lazamani/taupe-lazamani-sandalen-69-170-55263.html

 6. Hildebouter 8 maart, 2015 at 17:20 Beantwoorden

  Leuk, zo die Evaward! & natuurlijk minipaarden for the win!

  Oeh, die Fred espadrilles zijn erg mooi! Ik zie mezelf al rondlopen van de zomer in een flodderjurk met die luipaardprint versie eronder.

  Safe travels!

 7. Claudia 8 maart, 2015 at 17:34 Beantwoorden

  Leuk artikel (al)weer! En een gave rok heb je aan op de drie-jaar-later-foto in Kuala Lumpur!
  Ik doe ook graag mee voor de Omoda winactie, na een uitmesting van mijn kledingkast inclusief schoenen, kwam ik erachter dat ik serieus géén zwarte schoenen heb. Ja, van die lompe wandelschoenen. That’s it! Dus ik zou op zoek gaan naar een paar mooie zwarte schoenen (en niet voor wandelen haha).
  Je gele Fjällräven daypack vind ik trouwens het einde! Als backpack heb ik zelf ook een damesmodel, maar dan van Deuter (en er zat een schattig geel bloemen-elastiekje bij!). Ik mis mijn backpack na vorig jaar met koffer op reis te zijn geweest. Nee, geef me maar een backpack in plaats van een mega-koffer.

  • Laura 9 maart, 2015 at 05:44 Beantwoorden

   Dankjewel! Is echt mijn favoriete reisrok, ooit een keer gekocht in een vintage winkeltje. Haha an, zwarte schoentjes zijn een must! En klinkt ook erg leuk, je daypack!

 8. Rani 8 maart, 2015 at 17:49 Beantwoorden

  Ik heb al een tijdje de lederen espadrilles van Michael Kors op ‘t oog. Ze zijn zo duur… maar met een voucher zou ik ze meteen aanschaffen!!! Kuala Lumpur ziet er super uit, ik hoop er ooit ook te staan :)

 9. Linda 8 maart, 2015 at 21:11 Beantwoorden

  Hahaha, angst dat je tijdens een vlucht in slaap valt en het eten mist. Het gebeurde me vorig jaar en ik had daarna echt enorm honger en durfde niks te vragen, hihi.

  Ik heb een reisverzekering afgesloten via Tasman, onlangs heb ik helaas ziektekosten gemaakt en ik ben benieuwd of het netjes vergoed word haha. Fingers crossed!

  De actie is heel tof. Ik zou voor de Blauwe Toms espadrilles gaan, ik heb nog nooit espadrilles gehad maar ze zien er zo lekker zomers uit :D
  http://www.omoda.nl/dames/espadrilles/toms/blauwe-toms-espadrilles-crochet-48619.html

 10. sandra 8 maart, 2015 at 21:41 Beantwoorden

  Wat een leuke actie. Voor 100 euro kies ik er maar alvast twee uit (en een beetje bijbetalen). Vorig jaar tijdens mijn verjaardag heeft mijn vriend marinade over zijn zwarte Vans gekregen. Ze zijn nog steeds een beetje bruinig. Van mij zou hij dan deze krijgen http://www.omoda.nl/heren/sneakers/vans/blauwe-vans-sneakers-vee3nvy-48791.html. Voor mezelf zou ik er dan nog een paar zomerse Keds bij doen http://www.omoda.nl/dames/sneakers/keds/blauwe-keds-sneakers-champion-aztec-57811.html
  En een hele fijne reis nog!

 11. Eva 9 maart, 2015 at 08:25 Beantwoorden

  Wat een lieve foto’s!! Jullie zien er hartstikke blij en gelukkig uit. Mooi stel… Wat een leuke site omoda!! Ik zou gaan voor zwarte Fred de La Bretoniere espadrilles (SO FLUFFY!) of de zwarte chelsea boots ook van Fred de la Bretoniere! <3

 12. Kirsten | Travelaar.nl 9 maart, 2015 at 08:33 Beantwoorden

  Wat ben ik jaloers Laura! KL en vandaag Nepal! Love those places.. Geniet van Nepal! KL voelde voor ons op een gegeven moment ook een beetje als thuiskomen. Heerlijke stad. Wat super schattig dat jullie er 3 jaar geleden als kersvers stelletje ook al waren :)
  Super gave schoenen allemaal.. Keuze maken is lastig, maar ik ga voor deze: http://www.omoda.nl/dames/sneakers/michael-kors/zwarte-michael-kors-sneakers-colby-slip-on-53331.html
  Super ook voor onze roadtrip door Oost-Europa in mei <3 Ik volg je overal al..
  Nogmaals, enjoy!

 13. Myrthe 9 maart, 2015 at 09:32 Beantwoorden

  Leuke foto’s van Kuala Lumpur, ik vind het grappig om bij sommige foto’s te herkennen waar ze genomen zijn! Wat betreft de OMODA prijsvraag: ik zou meteen voor de grijze Chelsea boots van Vai Vai gaan! Niet bepaald backpack proof, maar wel erg mooi!

 14. Eva - eighty7 9 maart, 2015 at 13:27 Beantwoorden

  Wat een lieve foto’s van jullie saampjes! Keihard genieten in Kuala Lumpur en Nepal. Ik ben zo benieuwd naar alle verhalen en foto’s en filmpjes en en en.. :) En die harige schoentjes <3 liefde! En natuurlijk doe ik ook mee; ik zou nieuwe Allstars kiezen. Ze lopen zo heerlijk en mijn paartje begint al aardig versleten te raken na al die festivals en vakanties, dus.. tijd voor nieuwe!

 15. Marijke 10 maart, 2015 at 07:15 Beantwoorden

  Veel plezier in Nepal! Komt er ook een reisfilm of nemen jullie volledige vakantie? Ik ben er stiekem wel fan van :-)

  Hahaha, ik ben ook altijd bang dat ik het eten mis in het vliegtuig… ik durf zelfs geen oordoppen indoen en kan daarom nooit slapen ;-) Leuk om te weten dat ik lotgenoten heb!!

  Ik weet niet zeker of ik als Belg ook mag meedoen aan de wedstrijd, maar als het mag, dan zou ik deze Toms met etnische print nemen: http://www.omoda.nl/dames/espadrilles/toms/zwarte-toms-espadrilles-woven-54687.html

  • Laura 10 maart, 2015 at 17:33 Beantwoorden

   Haha jaaa, er komt zeker een reisfilm! Een ‘grote’ en heel wat @infifteenseconds (Instagram). Blijft een passie en ik wil dit allemaal vastleggen. Zo prachtig!

   Hahaha en wat grappig dat je dat ook hebt! Die Toms zijn leuk! Ik moet even checken of ze ook naar BE verzenden, anders eventueel naar een vriendin in NL laten sturen?

 16. Melanie 10 maart, 2015 at 13:06 Beantwoorden

  Wat een fijne, blije post. Artikelen die veel liefde bevatten zijn altijd leuk natuurlijk!
  Ik vind het toch zo bijzonder dat jullie 3 jaar geleden meteen zo’n mooi avontuur zijn aangegaan samen, nog steeds volop van het reizen én elkaar genieten!

  De webshop van Omoda heb ik nooit eerder bezocht en kwam erachter dat dat ook beter was. Wauw! Wat een mooie schoenen hebben ze daar zeg! Naast mijn uitgebreide sneaker collectie ben ik ook opzoek naar mooie zwarte pumps. Ik wil je best wat linkjes sturen maar dan komt deze comment in de spam. De waardebon zou ik dus besteden aan een mooi stel pumps om tussen mijn sneakers te zetten:)

  De Tag vind ik heel erg leuk ingevuld door jou Laura!

  Een mooie dag gewenst vanuit het zonnige (! YEAH!) Nederland:)
  XoXo Melanie

 17. Malou 10 maart, 2015 at 18:44 Beantwoorden

  Moooooie KL foto’s! En die foto van jullie van 3 jaar geleden; zo leuk! Jullie hebben in die paar jaar tijd echt veel mooie reizen/trips gemaakt joh.

  Zo lief, die give away.
  Deze vind ik leuk: http://www.omoda.nl/dames/espadrilles/toms/zwarte-toms-espadrilles-canvas-dames-50610.html
  Of toch een nieuwe paar All stars. Dat zijn toch wel één van m’n meest favoriete schoenen in de lente/zomer. Vandaar ook dat ze wel aan vervanging toe zijn.

  Geniet in Nepal!! :-)

  • Laura 11 maart, 2015 at 04:56 Beantwoorden

   Aaah lief! En haha, zijn we veranderd? :D Jaaa, liefde voor elkaar en voor reizen is zo mooi samen! :-)

   Ahhh, Toms zijn fijn en All stars altijd goed! Dankjewel!

Post a new comment

Lees ook: