5unday’s Pleasures #32

62

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes. Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Een typisch zondagsgevalletje, meer is niet nodig op deze fijne dag van de week. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. De 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Srprs.me

Kennen jullie srprs.me al? Ze willen de spontaniteit terugbrengen in reizen door haar reizigers pas op het vliegveld te vertellen waar ze naartoe gaan. Srprs.me daagt zo uit om eigen herinneringen te maken door je hart te volgen in plaats van een reisgids. Ze bieden verschillende mogelijkheden; van een bijzondere citytrip in Europa tot een wereldse reis van 11 dagen. Ik ben helemaal weg van dit nieuwe concept en vind het dan ook fantastisch dat ik komend weekend eindelijk mag ervaren hoe het is om op verrassingsreis te gaan. Ik ga samen met mijn vriend op citytrip! Per dag word ik nieuwsgieriger naar de bestemming.

Jullie kunnen ons de gaten houden op deze pagina. Een week van tevoren verschijnt hier de temperatuur (het is zo’n 16 graden op onze bestemming!), tellen er samen af en de bestemming komt in beeld wanneer wij op Schiphol zijn en de code invoeren. Spannend! Waar denk jij dat we naartoe reizen?

backpack

Win een RayBan zonnebril

Ik ontving deze RayBan zonnebril en hij is ontzettend gaaf. Het montuur is van fluweel en het turquoise knalt lekker. Ik heb al een soortgelijke bril en wil hem daarom aan één van mijn lieve lezers geven. Heb jij nog een zonnebril nodig en vind je dat deze leukerd goed bij je past? Laat het me weten in de comments, ik maak er graag iemand blij mee.

win een rayban

Onze nieuwe oude Volvo Amazon

Oké, nog één keertje dan. Ik deelde het al op Instagram en in mijn Fridiary, maar onze nieuwe liefde verdient ook een plekje tussen de pleziertjes. Wij kochten vorige week onze droomauto. Een oldtimer. Een Volvo Amazon uit 1968, om precies te zijn. Donkergroen met een wit dak en een cognac bruin interieur. Ik ben verliefd. We moeten wachten op onze parkeervergunning en daarom staat ze nu bij mijn schoonouders en IK MIS D’R. Ik wil meer foto’s maken voor jullie, want de details zijn zo gaaf. We gaan eerst een weekend weg en over 11 (!!!) dagen naar Nepal, dus we moeten haar nog een tijdje missen. We zijn al bezig met de ‘inrichting’. Een mooi plaid, vintage campingstoeltjes, een werptentje, een gasbrandertje, een picknickmand…Ik kan niet wachten om op pad te gaan.

volvo amazon

Groningen

Ik kom uit een klein boerendorpje in de provincie Groningen. Ik spreidde al vroeg mijn vleugels en vloog de wijde wereld in, maar ik bivakkeer ook af en toe een weekendje in mijn oude dorp, zo ook dit weekend. Mijn vader woont nog steeds in ons ouderlijk huis, dus het voelt altijd als thuiskomen. Mijn vriend verbaast zich altijd over de uitgestrektheid van de provincie en de kleine authentieke dorpjes midden in de natuur. De volgende keer gaan we met onze oldtimer en willen we fijn road trippen door het noorden. Want wat is het hier mooi hè? En zijn die verse eieren uit de muur niet briljant? En de wolken?

Groningen

Volvo reclamespotjes uit de jaren 60

Nog even over die Volvo Amazon (er werd hier al geopperd dat ze een eigen categorie moet krijgen en dat is niet eens zo’n slecht idee). Ik vond een aantal Volvo Amazon reclamespotjes uit de jaren ’60. Is dit niet geweldig?

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

62 comments

 1. Marieke 23 februari, 2015 at 10:08 Beantwoorden

  Een eigen categorie voor jullie Volvo? Ik vind het een goed idee! Pracht ding is het! Kan niet wachten om je hippie blogs vol picknick kleedjes en tentjes :) En dan barbecueën op het strand. Hmmm! Oh en ik ding graag mee met de wedstrijd voor de zonnebril :) Ik heb nu alleen een Primark bril, die naar 3 zomers wel toe is aan vervanging… Hihi.

 2. Eva 23 februari, 2015 at 10:10 Beantwoorden

  Ben héél benieuwd waar jullie dit weekend zitten! Boekarest, wellicht? Spannend!! :-) En jullie Volvo <3 een eigen categorie klinkt zeker verdiend haha!

 3. Anne 23 februari, 2015 at 10:26 Beantwoorden

  Prachtige foto’s uit Groningen! Zo mooi kan ook dicht bij huis zijn. Een bestemming met 16 graden op dit moment… hm, dat moet wel ergens zuidelijk liggen. Voor een citytrip zal het wel niet te ver weg zijn. Houden ze ook rekening met de bestemmingen waar je net bent geweest? Ik gok dat het ‘t zuiden van Portugal zou kunnen zijn, of misschien ergens in Marokko? En ik ben verliefd op jullie auto, wat een mooi ding!

  • Laura 23 februari, 2015 at 10:34 Beantwoorden

   Ja, Nederland is ook zo mooi! We gaan binnenkort onze achtertuin, de Veluwe, ook eens goed bekijken met ons wagentje. En jaaa, zoiets denk ik ook! Wel zuidelijk. Jeej, zonnetje. Ik ben ZO benieuwd, haha.

 4. Marte 23 februari, 2015 at 10:36 Beantwoorden

  Haha, die eieren uit de muur!! Briljant. Nooit geweten.
  En wat LEUK dat je ook srprs.me gaat doen. Heel benieuwd waar jullie naartoe worden gestuurd! Ik ga het zien :) Have fun!!

 5. Sabrina 23 februari, 2015 at 10:48 Beantwoorden

  Ah die reclames zijn leuk zeg! En jaa ik had van die site van de vakanties gehoord en het lijkt me echt super gaaf! Misschien dat ik er eentje ga boeken voor de zomervakantie want het lijkt me echt geweldig (:

 6. Merlin 23 februari, 2015 at 10:49 Beantwoorden

  Mooie foto’s uit Groningen! Zelf nog nooit geweest, beetje beschamend eigenlijk.. Leuk om daar nu in jullie eigen auto heen te kunnen voor een roadtrip :)

  Ben benieuwd naar jullie bestemming, wel spannend om niet te weten waar je heen gaat haha! Kan je wel een voorkeur aangeven of bestemmingen aangeven waar je al heen bent geweest? Of vinden jullie het niet zo erg om ergens voor de 2e keer heen te gaan?

  En die Rayban bril, super vet! Wist niet dat ze zulke brillen verkochte met fluwele buitenkant. Heb een hele oude Rayban bril, gewoon het standaard design die inmiddels wel aan vervanging toe is dus een nieuwe zou welkom zijn!

  Ik wens jullie heel veel plezier op jullie secret destination dit weekend :)

  • Laura 23 februari, 2015 at 10:57 Beantwoorden

   Haha, het is ook zo ver weg. Daarom woon ik er niet meer en zal er ook nooit meer gaan wonen, maar om als klein meisje op te groeien was het prachtig.

   Ja, je mag aangeven waar je NIET heen wil. Het is natuurlijk niet heel erg leuk wanneer je net ergens bent geweest je er weer terecht komt (al zie je dan vast weer allerlei nieuwe dingen)!

   Leuk dat je meedoet, en dankjewel!

 7. Claudia 23 februari, 2015 at 10:50 Beantwoorden

  Wat een leuk concept van srprs.me! Ik ben heel benieuwd waar jullie citytrip heen zal gaan.
  Die verse eieren uit de muur, geweldig! En een mooie omgeving :-)
  Ook ik ding graag mee voor de zonnebril, die van mij zijn of kwijt of snel kapot (goedkope kwaliteit he) en heb veel goede dingen gehoord over de RayBan zonnebrillen!

 8. Stephanie | Expeditie Aardbol 23 februari, 2015 at 11:54 Beantwoorden

  Spannend jullie tripje volgende week! Ben heel benieuwd wat het wordt, het klinkt in ieder geval iets wat ik zo met een goede vriendin zou doen, lekker spontaan! En ik wat heerlijk om zo af en toe naar het platteland te kunnen vluchten. Prachtige foto’s, jullie hadden het weer mee zo te zien!

 9. Hedwig 23 februari, 2015 at 12:50 Beantwoorden

  Jaa srprs.me! Ik ga in april een weekendje weg en kan nu soms al niet slapen van de spanning. Ik ben heel benieuwd waar jullie heen gaan, zo leuk die voorpret :) mooie foto’s verder!

 10. Anouk 23 februari, 2015 at 18:07 Beantwoorden

  Wauw wat een auto! Bedankt voor de srprs.me tip, lijkt me ontzettend leuk om een keer te doen zeg en had er nog nooit van gehoord. En de zonnebril is een plaatje, eens een keer wat anders dan saai zwart of goud waar ik mezelf toch elke keer weer mee betrap.

 11. Loes 23 februari, 2015 at 18:12 Beantwoorden

  Heeeerlijk deze Sunday pleasures-post(s!), want elke maandag verheug ik me weer op deze blogpost, Laura! :D We hebben gelijk een sprs.me-vakantie geboekt!! :D En daarbij komt die RayBan natuurlijk goed van pas!
  Ik ben erg benieuwd waar jullie heen gaan met sprs.me, geniet van de voorpret en geniet vooral ook in Nepal!

  • Laura 23 februari, 2015 at 18:33 Beantwoorden

   Haha jeeeej! Super leuk om te horen. Meestal komt ‘ie op zondag online, maar ik was gisteren nog tot laat in Groningen!

   En wat SUPER leuk dat jullie direct een srprs.me vakantie hebben geboekt! Wanneer? Ben benieuwd waar je terecht komt! :-)

   Dankjeweellll!

 12. Wieke 23 februari, 2015 at 18:48 Beantwoorden

  Die auto is echt zooo vet! Fantastisch om daar mee te gaan roadtrippen!

  Ik zou graag de rayban winnen, want ik ga in april door zuid west amerika roadtrippen, en mijn favoriete knalroze bril is helaas kapot gegaan :-(

 13. Melanie 24 februari, 2015 at 12:36 Beantwoorden

  Die eieren die je uit de muur kunt halen zag ik hier laatst ook ergens in een dorp waar ik doorheen reed. Ik was verbaasd maar vond het zo super cool! Over cool gesproken trouwens, dat nieuwe concept reizen lijkt me echt leuk! De stap om het daadwerkelijk te doen is nog groot daarom volg ik jullie maar gewoon. Ik zag dat het kouder wordt, gisteren was het die drie dagen nog 16 graden, nu is 1 maart 13 graden.. Waar zou het toch zijn?? Persoonlijk gok ik op Belgie of Frankrijk.. Super leuk!
  Oh, en de auto vind ik ook helemaal bij jullie passen maar dat had ik vorige keer ook al gecomment volgens mij;)
  De RayBan bril zou ik ook wel graag willen winnen. Ik beloof dat ik je elke keer een foto stuur als ik hem op reis op heb! Hihi!

  Ga zo door met je blog, ik kom hier steeds vaker en raak geïnspireerd door je reisverslagen. Dus op mij is je missie geslaagd;)

  Fijne dag.
  XoXo Melanie

 14. Taina 24 februari, 2015 at 12:48 Beantwoorden

  Wat spannend allemaal! Ik ben zo benieuwd naar jullie avondturen van de onbekende bestemming, Nepal en die met de Volvo Amaxon Oldtimer beauty. Wat een heerlijk idee om te gaan road trippen door het noorden. Doe je ook een bezoekje aan het mooie Friesland?

  En hallo RayBan! Graag wil ik jou op reis nemen! Mijn oude zonnebril heeft mij namelijk in de steek gelaten.

 15. Marina 24 februari, 2015 at 19:18 Beantwoorden

  Wauw wat een gave zonnebril! Ik maak graag kans!
  Ik woon in Groningen en het is hier inderdaad prachtig. Ik kom zelf uit Noord-Holland maar ben inmiddels behoorlijk verknocht aan de stad Groningen. En dat SPRS .me lijkt me zo leuk! Ik heb alleen al aardig wat steden in Europa gezien, kan je ook voorkeuren aangeven voor steden zodat het in ieder geval een voor jou nieuwe stad is?

 16. Lizet 26 februari, 2015 at 10:27 Beantwoorden

  Grunn is heel fijn! Mijn ouders wonen in Zwolle en ik moet zeggen dat ik heel veel zin heb om volgend weekend weer door een bos te lopen. Even weg uit de ‘grote’ stad.
  En zo tof die sprsme-reis, dat lijkt me ook fantastisch! Ben heel benieuwd wat het gaat worden (en jij natuurlijk nog meer, haha). Have fun alvast!

 17. Michelle | Travel lifestyle.nl 2 maart, 2015 at 15:11 Beantwoorden

  Ooh die auto <3 Ik vind het nog steeds geweldig dat ie zomaar met zijn rijbewijs aan kwam zetten; hoe leuk! En ik ga ook sprs.me-en haha, ik vind het zo'n geniaal concept. Lijkt me helemaal top. Zag net je filmpje op IG van Athene; liefde <3 En ook voor die zonnebril. De wereld door een blauwe bril zien, dan ziet alles er toch al wat zonniger uit ;-)

Post a new comment

Lees ook: