5unday’s Pleasures #31

32

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes. Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Een typisch zondagsgevalletje, meer is niet nodig op deze fijne dag van de week. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. De 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Valentijnsautootje

Vertelde ik gisteren nog vrolijk dat wij niet aan Valentijn doen, heeft mijn vriend me toch behoorlijk verrast. Wij hadden allebei ons rijbewijs nog niet (en ja, we zijn 28 & 26) en dat was eigenlijk ook prima. Ik heb voornamelijk in het buitenland gewoond sinds mijn achttiende en hij had er gewoon geen behoefte aan na een keer gezakt te zijn. We reizen de hele wereld over en redden ons prima met het gebruik van vliegtuigen, treinen, bussen, liften, fietsen, tuktuks en onze voetjes. Toch worden we ouder en dromen we ook van een gave road trip en romantische toertjes, daarom nam vriendlief weer lessen. Hij zou eigenlijk later afrijden, maar is dus stiekem vorige week al geslaagd. Gisterochtend moest hij ‘even weg’ en stond ‘ie opeens met zijn bedrijfsauto voor de deur…Of we een stukje gingen rijden?

Super leuk! Ik voel me nu echt spuit elf maar er gaat toch stiekem een beetje een wereld voor ons open. Alles is opeens leuk. ‘LATEN WE BOODSCHAPPEN GAAN INSLAAN! NAAR DE IKEA! DOOR DE MC DRIVE! NAAR DE VELUWE! TENT ACHTERIN EN NAAR DE ARDENNEN!’ We zijn dus direct maar op zoek gegaan naar onze droomauto (want: waarom niet?) en gaan morgen kijken bij een Volvo Amazon. Iets dat je toch eens in je leven moet doen, een oldtimer kopen en als hippies met z’n tweetjes gaan road trippen met een picknickmand en een tent achterin. Genieten. Zie je ons al gaan?

volvoamazon Bron

Deze miljonair woont in een VW busje

Om maar even door te gaan op mijn long-life hippie droom, dit kwam ik tegen en het maakt me blij. Daniel Norris is een wereldberoemde baseball speler, 21 en miljonair. Wat hij naast baseball spelen doet? Rondrijden in zijn busje, reizen, genieten van het buitenleven. Hij is een soort Christopher McCandless (Into the wild). Een echte outdoor freak. Dit is zijn huis en meer heeft hij niet nodig. “I think the simplicity of it all was the most appealing,” legt hij uit. “I grew up with a simple lifestyle, and I knew going into professional baseball that would be tested. In my mind there’s no need for luxury, or at least society’s sense of the word. I consider my life luxurious—I live on a beach with an ocean-front view, hearty meals and hot French-pressed coffee at my disposal. That’s fancy, right?”

Inspirerend. Ik wil het ook.

norris norris2 norrissBron

Werken bij Emirates

Als klein meisje droomde ik er al van om verre landen te ontdekken en daarom wilde ik vroeger stewardess worden. Het wasrek in de tuin bleek mijn vliegtuig en in mijn fantasie reisde ik de hele wereld rond. Jaren later ben ik toch een andere studie gaan doen en is het daar ook helemaal goed gekomen wat reizen betreft, laat staan wat ik nu – weer jaren later – uiteindelijk mijn werk mag noemen. Echter denk ik nog steeds dat het een toffe baan is die onwijs onderschat wordt en ik vind het interessant om er verhalen over te lezen. Één van mijn favoriete airlines is Emirates en het lijkt me fantastisch om voor zo’n mooie airline te mogen werken. Emirates recruit vaak mensen over de hele wereld en ik volg dit proces met een schuin oog. Hoe tof is het om dat avontuur aan te gaan? Je homebase is Dubai en je vliegt naar meer dan honderd bestemmingen. Lijkt me bijzonder. Ik kijk af en toe de nieuwe ‘serie’ van Emirates waarin ze je laten zien wat werken voor ze betekent. Er zijn veel filmpjes te vinden, ik vind het leuk om te zien. Had jij vroeger ook deze droom om de wereld rond te vliegen?

Over impulsiviteit, tradities & Azië

Door mijn artikel over de meest romantische overnachtingen gisteren moest ik even terugdenken aan de allereerste reis van mij en m’n vriend samen. Drie jaar geleden vertrokken we voor zo’n vijf weken naar Indonesië. Lekker impulsief: we kenden elkaar amper drie weken. De ultieme test, en zoals je merkt heeft het goed uitgepakt. Het why-not? principe is ons op het lijf geschreven. Inmiddels hebben we de afgelopen jaren samen tientallen reizen gemaakt en is het heerlijk om met elkaar de wereld te ontdekken. We gaan dan ook traditiegetrouw elk voorjaar weer naar Azië. Over drie weken zitten we in Nepal.

Waren we niet lief, drie jaar geleden? Wat zijn we veranderd!

68 indonesie70

Om morgen je maandag op te vrolijken

Elke maandag (en de rest van de week) spiek ik even bij vriendinnetje Eva. Zij deelt op maandag de ‘Monday Madness‘ – een rubriek met als doel jou simpelweg op te vrolijken op de toch vaak wel moeizame maandag. Mooie illustraties, fijne tips, hilarische gifjes en ander leuk spul. Een grote glimlach. Ik ben een beetje uit m’n hum de laatste tijd en dit doet me goed.

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

32 comments

  • Laura 15 februari, 2015 at 18:51 Beantwoorden

   Haha, ja hè? Ik woonde eerst een paar keer in het buitenland, vervolgens vond ik het niet zo nodig en nu heb ik er gewoon geen geld voor! Dat zie ik mezelf ook helemaal doen. Gaan we dus ook nog doen, haha! Fijne dromen :-)!

 1. Linda 15 februari, 2015 at 18:55 Beantwoorden

  Ik wilde ook stewardess worden! Ooit! Ook echt gesolliciteerd maar ik had een te jong bekkie. Moest zeker over een paar jaar terugkomen… Dat heb ik niet meer gedaan. Wat een schattige maandagfilmpjes! En ja, roadtrips maken is ook mijn favo vakantievorm, hallo vrijheid! Knuf voor de hum. Gelukkig gauw op VAKANTIE. <3

 2. Hilde 16 februari, 2015 at 08:19 Beantwoorden

  Ooh zo leuk dat jullie gaan roadtrippen! Uit ervaring (lelijk eendje & VW bus) weet ik dat het met een oldtimer nóg beter wordt: je gaat niet snel, mensen zijn altijd vriendelijk als je met een oude auto aan komt zetten & de auto wordt ook echt een maatje (dat kan toch iets minder met een ‘nieuwerwetse’ auto).

 3. Mandy 16 februari, 2015 at 09:41 Beantwoorden

  Wat knap dat je vriend het zo lang geheim kon houden zeg! Emirates had mijn zusje ook gevraagd of ze wilde solliciteren. Ze heeft het niet gedaan, omdat ze naar Dubai moest verhuizen en haar vriend mocht niet overkomen. Pas als ze getrouwd waren mochten ze in één huis wonen. Misschien zonde dat ze de kans niet gepakt heeft, maar aan de andere kant als het niet goed voelt…. Heerlijk het Nepal vooruitzicht!

 4. Merlin 16 februari, 2015 at 14:06 Beantwoorden

  Super leuk artikel weer! Wilde heel vroeger altijd piloot worden maar toen dat niet kon (vanwege het gebrek aan wiskundige vaardigheden :p) heb ik het geprobeerd als stewardess. Heb bij twee airlines gesolliciteerd maar is uiteindelijk niet gelukt. Wie weet dat ik het in de toekomst nog eens probeer, klinkt supergaaf en zo kom je nog eens ergens!
  Veel plezier met roadtrippen wanneer de nieuwe auto er is! :)

 5. Eva 16 februari, 2015 at 15:29 Beantwoorden

  WAT een leuke verrassing!! En hoe cool als jullie zo’n oldtimer kunnen scoren. Dan wil ik een keertje mee touren, voetjes uit het raam, muziekje op, zonnetje die schijnt.. Zucht, dat is het goede leven. En die miljonair, inspirerend :)

 6. Caro 16 februari, 2015 at 18:49 Beantwoorden

  Ik heb ook al zoveel filmpjes daarvan gekeken! Of de filmpjes die vloggers opnemen als ze met de Emirates vliegen, zo gaaf!
  En die auto zo gaaf! Gefeliciteerd:)
  Het liefste zou ik een knalblauw oud vw busje willen, surfplank op het dak, bed achterin en rijden maar…

  • Laura 17 februari, 2015 at 12:28 Beantwoorden

   Haha, wat leuk dat jij hetzelfde hebt! Ieh ja auto, spannend, bezichtiging verplaatst naar donderdag…Misschien nemen we ‘m gelijk mee. WHO KNOWS! Jaaaa, dat is ook mijn droom. Maar die busjes zijn echt minstens 20.000 euro :-(

 7. Marte 17 februari, 2015 at 08:44 Beantwoorden

  Ik ben ook een beetje uit m’n hum (hello sister) – jawel, zelfs nu in Thailand zit – en neem af en toe een yogalesje hier. Het helpt me wel, ookal is het op de korte termijn. Misschien fijn om eens te proberen? (Hatha zou ik dan doen.)
  En JA op de auto (wil ik ooook) en JA op Daniel Norris. Ik las ook een artikel over ‘m. Wat een heerlijke kerel, jammmm.

  • Laura 17 februari, 2015 at 08:55 Beantwoorden

   Ahhh, dat hadden we kunnen weten! Extra knuffel voor jou. We moeten echt snel een theetje doen samen! Ja, ik ben toevallig deze maand weer begonnen met yoga maar ik vind de tijd en rust ook niet helemaal (zelf in de hand, I know) maar de yogakleding ligt al klaar om mee te nemen naar Nepal binnenkort. Fijn daar. Jaaaaaaaa, auto! En jaaa! <3 Tot gauw en nog even genieten, laat de hum maar daar. :)

 8. Melanie 17 februari, 2015 at 13:45 Beantwoorden

  Wat een leuke verassing dat je vriend zijn rijbewijs in eens had! Super! Een roadtrip is inderdaad ook super leuk om te doen. Met de auto naar Parijs, Berlijn of antwerpen, simpel maar oh zo leuk. Helemaal in zo’n leuke auto!

  XoXo Melanie

 9. Sabrina 17 februari, 2015 at 21:56 Beantwoorden

  Ah die auto is mooi zeg!! Lijkt me inderdaad geweldig om daarmee een paar weken rond te trekken! En heel erg mooi dat tweede verhaal over die man die de wereld rondreist, ik hou wel van mensen die het leven zo simpel zien. Heel erg inspirerend!

 10. Eva - eighty7 18 februari, 2015 at 22:50 Beantwoorden

  Hahaha wat superleuk dat hij je ermee verraste dat hij stiekem z’n rijbewijs had gehaald. En jaaaa voor roadtrips, en al helemaal voor roadtrips in een oud (VW) busje. Zo romantisch en stoer tegelijk <3

Post a new comment

Lees ook: