5unday’s Pleasures #30

46

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes. De dertigste al! Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Een typisch zondagsgevalletje, meer is niet nodig op deze fijne dag van de week. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. De 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

 

In Fifteen Seconds

Een nieuw side project! Ik maak al sinds 2013 de welbekende travel movies (samen met mijn briljante man natuurlijk) op What About Her, en ben dit jaar van plan veel meer met video te gaan doen. Ook op mijn Instagram deel ik af en toe een korte video, maar deze dwarrelen los door al mijn reisfoto’s en persoonlijke updates (ook heel leuk om te volgen natuurlijk, doe jij dat al?) en daarom speelde dit idee al een tijd door mijn hoofd. Een nieuw IG account waar ik enkel korte reisvideo’s van vijftien seconden deel (@infifteenseconds), variërend van bestemmingen, mensen, eten & overnachten op reis. Hopelijk kan ik zo mensen weer op een andere manier inspireren. Het is in ieder geval genoeg om mensen te laten dromen. Ik heb er leuke plannen mee en vind het te gek als je me ook daar zou willen volgen. Ik zal hier op What About Her af en toe een overzicht van de laatste ‘in fifteen seconds’ films plaatsen, maar hier blijft het vooral draaien om de uitgebreide reisfilms en andere toekomstideeën met film. Ik krijg er helemaal nieuwe energie van, ik heb dit ook nog niet eerder gezien. Yay!

in fifteen seconds

 
 

Wait, say what?

En dan direct maar even laten zien wát je gaat volgen. Like what you see? Volg dan @infifteenseconds.

 
 

Vliegen in 1970

Wat is er misgegaan? I know, veiligheid en alles, maar wat was vliegen in de jaren 70 een feestje. Zo had de first class complete cocktailbarretjes, lounges met live pianomuziek en hangt iedereen maar een beetje te hangen met een drankje in z’n hand. Ook de economy class was meer dan een feestje met simpelweg gezellige lounges en zithoekjes. Dat is nogal iets anders dan nu, met een arm van je medepassagier op schoot, je knieën tegen je kin en een glas wijn uit een plastic beker voor zeven euro. Zullen we vliegen weer net zo leuk maken als vroeger, vliegtuigmaatschappijen? Oh, en wat geniet ik van die kapsels en kleding. Briljant.

vliegen1
iegen5
iegen2
vliegen4
vliegen3
http://www.messynessychic.com

 
 

Be together, not the same

Mijn liefde voor dieren is groot, heel groot. En bij het zien van dit filmpje moest ik mijn tranen binnenhouden. Want wat smelt ik bij dit soort beelden. Be together, not the same. Slimme reclame van Android, mij raakt het.

 
 

Naaimachine

Ik heb vorig jaar een prachtige naaimachine van mijn schoonouders gekregen nadat ik vele malen heb geroepen dat ik zo graag wil leren naaien. Super lief. Afgelopen jaar was een wervelwind aan gebeurtenissen en daarom ben ik nog niet verder gekomen dan rechte lijnen oefenen. Maar oh, wat wil ik het graag. Mijn goede voornemen is om de naaimachine dit jaar heel vaak uit de kast te pakken en te gaan naaien. Ik wil echt heel graag meer en meer ‘zelfvoorzienend zijn’ (gemeente Arnhem, mag ik subsidie voor onze kaswoning?) en mijn eigen kleding naaien. Ik vind het al heerlijk om stofjes uit te zoeken en inspiratie op te doen. Zijn deze jurkjes bijvoorbeeld niet perfect? Dat kan ik toch best?

naaien
Bron Bron Bron Bron

 

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

46 comments

 1. Elisse 8 februari, 2015 at 21:28 Beantwoorden

  De kleedjes die je als inspiratiebron gebruikt zien er inderdaad niet zo moeilijk uit om te maken, dat moet je best lukken op een namiddagje hoor! Als fervent naaister zou ik zeggen: go for it! En aaaah, die wereldkaartenstof is echt heel mooi!

 2. Tea 8 februari, 2015 at 21:29 Beantwoorden

  De oud tante van mijn vriend was in de jaren 70 stewardess bij BA en wat een verhalen heeft dat mens, elke keer vraag ik me af hoe we dit terug kunnen brengen.

  En jullie filmpjes blijven wow

 3. Marieke 8 februari, 2015 at 21:34 Beantwoorden

  Wat is er gebeurd met het huidige vliegen? Ik zat afgelopen week in een Ryanair vliegtuigje… Dat is toch wel heel andere koek! En awh, dat filmpje van de dieren. Maakt alles goed!

 4. Lisanne 8 februari, 2015 at 21:50 Beantwoorden

  Wat onwijs gaaf van je nieuwe IG-kanaal! Ik volg je!
  Die foto’s van het vliegen zijn echt hilarisch, haha. Die kleding! En dan de mini-bar, piano en cocktail-drinkende dametjes die je overal ziet, heerlijk! Who cares about safety? ;)

 5. Caro 9 februari, 2015 at 15:02 Beantwoorden

  Dat 15seconds idee is geweldig, gewoon geen andere woorden voor. Heb net al even snel zitten dagdromen bij de minifilmpjes:) En wat een mooie foto aan het begin van je post! Kan een maatschappij niet voor één keer weer een jaren ’70 vlucht maken? Ik zou er zo gelukkig van worden…

  • Laura 9 februari, 2015 at 16:09 Beantwoorden

   Super leuk dat je enthousiast bent! :-) Haha en thanks, is de champagne van Iveau, haha! Oooooh, dat zou echt een hele goede campagne zijn. Denk helaas niet dat dat kan i.v.m. veiligheidsregels tegenwoordig…Zo jammer!

 6. Eva 9 februari, 2015 at 20:18 Beantwoorden

  Ahhhhh in fifteen seconds. I love it! Je kan in zo weinig tijd, zoveel mooie beelden laten zien. Echt prachtig! :) En super leuk je eigen kleding naaien, ik zou dat ook ooit nog wel eens willen doen!

 7. Lizet 18 februari, 2015 at 23:27 Beantwoorden

  Die Fifteen Seconds vind ik heel erg leuk! Ben heel benieuwd wat je er nog meer mee gaat doen. :) En vliegen in de jaren ’70, heerlijk. Heb echt het idee dat toen (en in de sixties) alles gewoon nog mocht, haha.

  • Laura 19 februari, 2015 at 08:42 Beantwoorden

   Lieeef, thanks! Haha en ja, dat klopt ook wel. Veiligheid was toen nog niet zo’n issue. Ik mocht laatst in de cockpit en sprak met de piloot, hij baalde bijvoorbeeld dat sinds 9/11 de deuren van de cockpit altijd dicht moeten blijven. Voor die tijd mocht je af en toe gewoon een kijkje nemen en stond de deur altijd gezellig open.

   • Lizet 26 februari, 2015 at 10:09 Beantwoorden

    Ik mocht zelfs op de nacht van mijn tiende verjaardag, toen we in een vliegtuig van Aruba naar Nederland zaten, nog eventjes in de cockpit kijken! Ik vergeet het nooit meer, alle drie de piloten die er zaten draaiden zich gewoon om om mij te feliciteren, (voor mijn gevoel) niet meer lettend op het grote zwarte waar we doorheen vlogen. En al die lampjes. Zo cool. En dat was twee maanden voor 9/11. Bizar. (en heel veel mazzel voor mij)

Post a new comment

Lees ook: