5unday’s pleasures #29

54
Vino Mio Spanje Malaga

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes. Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, inspirerend tot hilarisch en huiselijk tot feestelijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

The Boardwalk Hotel Aruba –  bloggers weekend, the movie

Vorig jaar werd ik samen met een paar internationale bloggers uitgenodigd door het Boardwalk Hotel Aruba om het paradijselijke Aruba te verkennen. Lees hier mijn travel tips & bekijk hier onze eigen reisfilm van Aruba. Het Boardwalk Hotel huurde zelf ook een filmcrew in om deze dagen vast te leggen. Je kunt mij een aantal keer spotten en het is een vrolijk filmpje geworden, kijk je mee?

Málaga

Afgelopen weekend was ik in het zonnige Málaga. Het is daar nu al goed vertoeven met temperaturen tussen de 18 en 24 graden. Denk daar sangria, palmbomen, een prachtige stad en overheerlijke tapas bij. Niet verkeerd, toch? Ik vind het één van de fijnste steden in Spanje, ze trapt zelfs Barcelona van haar troon. Mijn schoonbroer woont in dit stukje prachtig Andalusië en ik begrijp goed waarom. We hebben er vorig jaar zelfs een korte reisfilm gemaakt. Wat doe ik hier nog? Ik ben weer even opgeladen door de zon en ga vol goede moed februari in. Zijn jullie al eens in Málaga geweest?

Volgen jullie me al op Instagram? Hier plaats ik dagelijks foto’s en gezien ik veel op reis ben zijn dat vaak beelden vanuit die plek op de wereld waar ik dan rondhuppel. Zo mis je niets. Zo plaatste ik vanuit Málaga o.a. de volgende plaatjes;

travel instagram

Showreel Arteffects

Mijn vriend heeft al jaren een reclamebureau en maakt onwijs mooie dingen. Ik ben ontzettend trots op hem, zijn compagnons & zijn team en wil graag de nieuwe showreel delen met jullie, een selectie opdrachten uit 2014. Like!

Fotoserie Katerina Plotnikova

Ik kwam weer eens een prachtige fotoserie tegen, dit keer van de Russische fotograaf Katerina Plotnikova. Wat een mind-blowing foto’s. Prachtige modellen en waanzinnige dieren. De foto’s zijn genomen met behulp van 2 professionele dierentrainers. Kijk je mee naar deze verbluffend mooie en surrealistische foto’s?

lifebuzz-4a06d07b34bbf21a4d1777ea1c318acc-limit_2000katerina-plotnikova-photography-15 lifebuzz-4552cb37ba23cec9b2a8bce541f027cf-limit_2000 lifebuzz-6437e72f2b42333c63ffcf1c76f96c6e-limit_2000 lifebuzz-a3a1367ac2318787b07be06adc651122-limit_2000 lifebuzz-a06b9aaced8ae367db523600c1dea9b2-limit_2000 lifebuzz-b4d1ffeec14fd8e82113dfedff48f9b3-limit_2000Foto’s door Katerina Plotnikova.

Alle Nepal tips verzamelen!

Het komt steeds dichterbij, onze jaarlijkse Azië reis. Nog welgeteld 40 dagen. Dit keer vertrekken we naar het magische Nepal, en ik ben echt zo onwijs benieuwd naar dit stukje Azië. Het schijnt weer een totaal andere wereld te zijn dan de deeltjes Azië die wij kennen. Ik ben op zoek naar off the beaten track tips, maar wel haalbaar in zo’n 14 dagen. Omgeving Kathmandu, Chitwan & Pokhara. Normaal gesproken is onze Azië reis traditiegetrouw minimaal een maand, dit keer hebben we het beide ontzettend druk en komen er dit jaar ook weer andere bijzondere reizen aan, waardoor we besloten iets korter gaan. Wie van jullie is er al eens in dit bijzondere land geweest en heeft tips?

NepalFoto: Michael W Tirone

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

54 comments

 1. Malou 27 januari, 2015 at 18:47 Beantwoorden

  Wauw, die foto’s van Katerina. Echt sprookjesachtig. Heel mooi.
  Malaga lijkt me een fijne stad.

  Denk inderdaad dat Nepal heel anders is dan de rest van Azië. Ben er nooit geweest dus kan je verder ook geen tips geven. Lees wel overal dat Pokhara echt zo’n plekje is waar je langer blijft hangen dan de bedoeling is. ;-)

  • Laura 27 januari, 2015 at 19:02 Beantwoorden

   Jaaa, ik ben fan (en ik wil ook een wasbeer en een vos).

   En ja, ik ben zo onwijs benieuwd! Pokhara lijkt me echt zo’n hippiedorp, ik denk dat ik daar inderdaad niet weg te slaan ben! :-)

 2. Tikva 27 januari, 2015 at 19:07 Beantwoorden

  Die met de slang, wow wat een geweldige foto! Nepal een heerlijk land, ik ga je een hele vage tip geven. Moet je uitproberen Nepalese humor, deze 2 moppen: Eating, getting nothing, wearing leather cap. of Monkey over talent, balls damaged. En nee ik snap ze zelf ook niet echt maar Nepali rollen over de grond van het lachen.

 3. Jenny - ikreis.net 27 januari, 2015 at 19:53 Beantwoorden

  Málaga is heerlijk!

  Doordat ik Tibet bezocht vanuit Nepal, had ik in Nepal maar heel weinig tijd. Ik besloot niet te lang in de bus te gaan zitten, maar gewoon te genieten van de mensen en de cultuur in de Kathmandu vallei. Probeer met volle maan naar Budhanat te gaan, de kaarsjes rondom de tempel en alle pelgrims zijn echt geweldig. Zo sfeervol en fotogeniek…

 4. Ester 27 januari, 2015 at 21:24 Beantwoorden

  Fijn lijstje, en wat een indrukwekkende foto’s! Een meisje uit mijn Franse les komt uit Malaga en ben heel benieuwd naar dit stukje Spanje, misschien komend najaar:-)

 5. Eva 27 januari, 2015 at 21:37 Beantwoorden

  wat een prachtige fotoserie weer. Kan daar echt uren naar kijken. Lekker dat je even van de zon hebt genoten, kan je zo van opknappen! (En van tapas erbij helemaal!). Ik heb zelf geen tips van Nepal, zal even aan mijn moeder vragen; zij is er wel geweest!

 6. Caro 27 januari, 2015 at 22:27 Beantwoorden

  Ik ben helaas nog nooit in Nepal geweest, dus heb geen tips. Maar wat is die fotoserie van Katerina Plotnikova mooi! En de laatste foto in het artikel is ook echt schitterend, om bij weg te dromen. …

 7. Kim 28 januari, 2015 at 00:10 Beantwoorden

  Pokhara! <3 chitwan park zou ik overslaan als je off the beaten track wilt, het is er erg toeristisch en een beetje nep (en ze gaan niet zogoed met de olifanten om)

  • Laura 28 januari, 2015 at 07:14 Beantwoorden

   Ahhhh thanks! Ja, hoor dubbele verhalen. Je hebt er ook rustige stukjes en lodges en ik was niet van plan om op een olifant te gaan zitten…hmmm, twijfels, wil wel een beetje jungle meepakken!

 8. Danielle 28 januari, 2015 at 11:11 Beantwoorden

  Leuk o je terug te zien in het filmpje van Aruba, wat lig je heerlijk spontaan in die hangmat hahaha! En je mag zeker trots zijn op je vriend, de showreel ziet er goed uit zeg!! Ik zal hem ook delen met mijn vriend, vindt hij leuk haha! En wow die foto’s, prachtig!

 9. Lizet 28 januari, 2015 at 18:19 Beantwoorden

  Dat Arubafilmpje vind ik zo grappig, haha! En die foto’s zijn inderdaad echt magisch. De dierenknuffelaar in mij wil ook handjes schudden met een beer! (laat die slang maar zitten, though)

 10. Wendy 29 januari, 2015 at 07:12 Beantwoorden

  Ah! Nu zie ik waar de reis heen gaat over 4 weken ;-). Nepal! Te gek joh!! Is zeker een van mijn meest favoriete landen. Supermooi en authentiek. Al vast heel veel plezier en als je nog tips zoekt…;-)!

 11. Jessica 30 januari, 2015 at 17:50 Beantwoorden

  Vrienden van ons gaan vaak naar Nepal, dus ik heb even wat tips voor je gevraagd!

  Sowieso een overnachting in kathmandy bij http://www.thevalleyguesthouse.com. Nederlandse vrouw met Nepalese man. Dicht bij de grootste stupa ter wereld. In kathmandu zeker naar de pastiputinath gaan. Is de plek waar hindoes worden gecremeerd. Erg indrukwekkend! Ook swayambunath is erg gaaf. Is een tempelcomplex vol met apen. Als je niet van toeristen enzo houdt dan is de wijk tamel geen aanrader, maar de wijk waar dat guesthouse in ligt is erg leuk en dus dicht bij de stupa

  Pokhara is leuk maar erg toeristisch. Aanrader daar is de mountainview. Als je vroeg vertrekt heb je een prachtig uitzicht over de Himalaya met 3 bergen hoger dan 8000m

  Verder is het misschien bijzonder om een kindertehuis te bezoeken, maar daar kan ik later nog wel meer over vertellen mocht haar dat mooi lijken.

  • Laura 2 februari, 2015 at 19:11 Beantwoorden

   Wat super lief dat je dat hebt gevraagd! :-) Dankjewel voor je tips, heel fijn! Schrijf ze allemaal op. En jaaa, ben heel benieuwd naar kindertehuis. Doe altijd iets in die trant, neem ook weer een stapel kleertjes mee :-).

 12. Taina 31 januari, 2015 at 18:08 Beantwoorden

  Wat een variatie weer aan onderwerpen. Heerlijk!

  Malaga lijkt me super tof om nog eens te bezoeken. Ben benieuwd of die bij mij ook Barcelona van de troon slaat. Barcelona is tot nu toe nog altijd mijn favoriete stad.
  Mooie foto’s die van Katerina. Hoop alleen dat de dieren goed behandeld worden en dat er geen verdoving aan te pas is gekomen. Anders ben ik wat minder enthousiast.

  Veel plezier met de voorbereidingen van Nepal!

  • Laura 31 januari, 2015 at 18:34 Beantwoorden

   Ik ben nu heel benieuwd, snel naar Málaga!

   En nooo, dan had ik ze niet geplaatst. Zijn goede dierentrainers en lekkere hapjes, verder niets. Er zijn ook mooie behind the scenes foto’s. :-)

 13. Marcella 1 februari, 2015 at 16:33 Beantwoorden

  Over Malaga las ik vorig jaar veel, ik zag er de mooiste foto’s van voorbij komen. Het staat echt hoog op mijn wishlist, lijkt me een heerlijke én mooie stad. Misschien kunnen we voor eind dit jaar nog een tripje plannen, zie ik in Spanje ook eens meer dan alleen Barcelona ;-)

 14. Catja 2 februari, 2015 at 14:10 Beantwoorden

  Wat op mijn enorm veel indruk heeft gemaakt is Pashupatinath
  Dar waar leven en dood op indrukwekkende wijze bij elkaar wordt gebracht. Hoewel het voor mij al 15 geleden is dat ik daar was, zijn de indrukken nog steeds immens groot.

 15. Melanie 5 februari, 2015 at 09:17 Beantwoorden

  Die. Egeltjes. ! How cute! De foto met de beer vind ik ook erg mooi. Oh en die met de slang ook. Eigenlijk allemaal! Toffe dingen heb je op je lijstje staan!

  Fijne dag!
  XoXo Melanie

Post a new comment

Lees ook: