5unday’s Pleasures #28 (tip: win een wereldreis!)

36

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes. Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, inspirerend tot hilarisch en huiselijk tot feestelijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

De ‘Six Degrees of Seperation’ theorie

Hebben jullie wel eens van deze theorie gehoord? Ik hou wel van dit soort theorieën. Ik geloof er zeker in dat hier een kern van waarheid inzit. Ik verbaas me er zelf wel eens over hoe klein deze wereld eigenlijk is. De six degrees of seperation theory is een theorie die stelt dat alle mensen over de hele wereld via maximaal vijf tussenpersonen met elkaar verbonden zijn. Zo ontstaat er een ketting van ‘vrienden van vrienden’ om twee mensen die elkaar niet kennen met elkaar te verbinden door zes stappen, zes vrienden. Het ‘kleine wereld’ fenomeen. Alle mensen ter wereld schijnen elkaar makkelijk in 6 stappen te kunnen bereiken. Interessant, niet? Heb jij hier wel eens over nagedacht?

Gambia

Mercure: the six friends theory

Nu komt het leuke nieuws. Mercure test bovenstaande ‘six-degrees-of-separation theory’. Mercure combineert de waarde van persoonlijk contact en de kracht van social media door een wereldwijde campagne te introduceren: “The Six Friends Theory”. Door middel van een wereldwijd selectieproces op Facebook (vanaf 20 januari) wordt er gezocht naar de perfecte kandidaat die deze theorie zal testen tijdens een avontuurlijke reis om de wereld. Het doel is om ergens ter wereld een kandidaat te selecteren, deze een Aboriginal van de Bundjalung stam in Australie te laten ontmoeten en zo te bewijzen dat zij maar 6 schakels van elkaar verwijderd zijn. Zij kennen elkaar nog niet maar zullen elkaar vinden via vrienden en vrienden van vrienden die hen met elkaar verbinden. Lees hier meer. 
Hoe doe je mee? 

Vanaf 20 januari worden avonturiers uitgenodigd om een video van henzelf te posten op de Facebook pagina van Mercure, waarin zij in één minuut laten zien wie zij zijn, welke talenten, drijfveren en passies zij hebben en waarom zij de beste vriend ter wereld zijn. Wees dus vooral creatief. Een video posten is mogelijk tot 20 februari. De 50 video’s met de meeste ‘likes’ gaan automatisch door naar de finale. Het is dus belangrijk dat je jouw netwerk inzet om zoveel mogelijk ‘likes’ te verzamelen. Een jury selecteert de uiteindelijke winnaar tussen 17 en 24 februari 2015. Het is dus tijd voor het bedenken van gedurfde ideeën, bergen fantasie en de support van een sterk vrienden-netwerk om deze prijs te winnen. Waag jij de sprong?

De hoofdprijs: een reis om de wereld.

De hoofdprijs van deze campagne is een unieke wereldreis vol ontmoetingen, ontdekkingen, en nieuwe ervaringen. De winnaar zal vanaf begin maart 7 weken onderweg zijn. Dat is direct de reden waarom ik niet mee kan doen, anders had ik zeker meegedaan. Ik zit in maart al in Nepal. De reis zal bestaan uit zes ontmoetingen, zes bestemmingen en zes Mercure hotels wereldwijd. Op elke bestemming zal de winnaar welkom geheten worden door een Mercure hotelier die hem/haar zal vertellen waar hij/zij een volgende vriend kan vinden. Deze vrienden zullen de winnaar een unieke, lokale ervaring bieden en de volgende aanwijzing geven die de winnaar naar de Aboriginal leidt. Dit avontuur lijkt me fantastisch.  Tijdens de reis zal de winnaar vergezeld worden door een filmcrew, geleid door Jean-François Julian. Waanzinnig!

Omdat ik het fijne filmpjes vind, deel ik nog even de tweede teaser van deze gave campagne. Ik ga in 2015 nog veel meer aandacht besteden aan film. Onze reisfilms zijn natuurlijk alom bekend op What About Her. Maar er komt meer. Kleiner. En groter. En mooier. En persoonlijker. Can’t wait. Geniet eerst maar even van deze tweede teaser.

Winnaars Genius Travel voucher, SuitSuit kofferset én Olang Snowboots

Een wereldreis winnen is natuurlijk fantastisch. Ik ben heel benieuwd naar jullie filmpjes & inzendingen. Na deze briljante tip ga ik zelf ook nog even strooien met cadeautjes. Ik maak vandaag drie winnaars bekend van de cadeautjes-maand (die overigens nog steeds niet afgelopen is).

Winnares Genius Travel Voucher: Stéphanie (Expeditie Aardbol)!
Ik ben benieuwd naar welke bestemming je vertrekt, Istanbul of San Sebastian? Keep me posted!

Winnares SuitSuit kofferset: Bea (waar is Bea)!
Ik ben benieuwd naar je reizen, stuur je een fotootje van je koffer op reis?

Winnares Olang Snowboots: Milene!
Alvast veel plezier in het hoge noorden, ik ben benieuwd naar je verhalen!

Jullie ontvangen morgen allemaal bericht in jullie mailbox. Alvast veel plezier ermee (geven is zo leuk, ik straal helemaal!).

Laura reisblog

Kashuis

Wij zijn al een tijdje aan het kijken (lees: oriënteren) naar wat we zouden willen hebben wanneer we een koophuis zouden kopen. We wonen nu fantastisch, daarom hebben we absoluut geen haast, maar willen in een echt bijzonder plekje investeren. Ons kennende willen we iets bijzonders. Een oud kerkje, een oude school, een woonboot, dat idee. Huizen zoeken is zo leuk, mijn grootste hobby is Funda afspeuren. Zo was onze obsessie vorige week absoluut een woonboot, dit weekend hebben we ons gestort op de mogelijkheid om zelf een kashuis te bouwen. Helaas blijkt bouwgrond duurder dan ik dacht. Wie kent er een boer in wiens tuin wij mogen wonen? Of wie heeft er een stuk land te koop? Dromen is fijn. Hieronder wat kashuis-inspiratie.

kashuis kashuis kashuis kashuis kashuisBron: kashuis.nl

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

36 comments

 1. Christa Hesemans 18 januari, 2015 at 14:36 Beantwoorden

  Oh, wat zou ik toch weer graag jong zijn, na het lezen van jouw artikels! Wat een avonturen , zo dicht bij; was niet mogelijk in mijn jeugd. Fijn jouw artikels, verhalen te lezen, kijk er telkens weer naar uit! Dikke proficiat voor de winnaars! Tot de volgende keer*

 2. Marcella 18 januari, 2015 at 15:35 Beantwoorden

  Wat bijzonder, zo’n kashuis. Echt een originele plek om te wonen. Ik ben nieuwsgierig welke stad/land het dan wordt. In Leeuwarden staat een oude watertoren met appartementen, dat vind ik ook een toffe plek om te wonen. Al zijn al die ronde muren niet ideaal om in te richten, haha.

 3. Milene 18 januari, 2015 at 16:00 Beantwoorden

  Oh wat super gaaf!!! Die snowboots gaan zeker van pas komen in het hoge Noorden. Ik ben helemaal blij, zit hier van top tot teen te glunderen! Dank je wel =)

 4. kim 18 januari, 2015 at 16:02 Beantwoorden

  ik had dus echt nooit gedacht dat je in een kashuis kon wonen… is het dan niet benauwd? haha. ‘T ziet er wel heel leuk uit met al die plantjes. Lekker groen!

 5. Bea 18 januari, 2015 at 22:33 Beantwoorden

  Geven is super maar krijgen is ook niet verkeerd hoor! ;-) Waaaauuuuw! Ik heb net een vreugde dansje gedaan! Helemaal geweldig dat ik de kofferset heb gewonnen! Ik ben er echt heel erg blij mee. Suitsuit koffers vind ik oprecht heel fijn! Duizend maal dank! Stijlvol cruisen en naar Berlijn!

 6. Anouk 19 januari, 2015 at 14:08 Beantwoorden

  Bijzonder is die theorie he? Ik wil het soms niet geloven omdat het zo eng is… maar op feestjes of beurzen kom je vaak mensen tegen die huppeluppup en huppelepup ook weer kennen. Trouwens, NL moet zorgen dat dat kashuis er komt voor jullie. Want je mag niet emigreren. #DOEI<3

 7. Lizet 20 januari, 2015 at 18:20 Beantwoorden

  Die theorie is inderdaad heel bijzonder! Om te bedenken dat er maar vijf mensen tussen jou en Obama, Desmond Tutu, Ryan Gosling?! zit!!! Haha. Oké, ik draaf alweer door. Ik snap nu ook je kas-tweet, haha! Ik vind het idee van een oud kerkje ook echt fantastisch!

 8. Michelle | Travel lifestyle.nl 20 januari, 2015 at 21:07 Beantwoorden

  Oooh die huisjes <3 Soms wil ik een nomade zijn en de hele wereld rondtrekken en mensen ontmoeten en vrijwilligerswerk doen en blij zijn en soms wil ik een heel fijn huisje waar iedereen kan komen eten aan een lange houten tafel en kan blijven slapen en waar we met zijn allen kerst kunnen vieren enzo en ook blij zijn. Haha, dilemma's. En die 6 degrees, super leuk om dit in werking te gaan zien. Ik ben "helaas" ook al weg in maart, maar ben heel benieuwd naar wat het gaat worden. En meer film? Yay, cannot wait <3

 9. Taina 21 januari, 2015 at 13:18 Beantwoorden

  Hey Laura,

  Ik laat niet vaak een berichtje achter bij je, volgens mij alleen laatst bij een paar win acties haha. Maar ik wou graag tegen je zeggen dat het echt genieten is om jou site te bezoeken en je verhalen te lezen. Helemaal de Sunday Pleasures maken mij erg vrolijk:) Ga zo door en succes met de huizenjacht!

 10. ivonne 22 januari, 2015 at 20:58 Beantwoorden

  Dat kashuis, helemaal geweldig vind ik die! Nu nog even een leuk lapje grond vinden en dan komt het toch helemaal in orde. Hoewel, die woonboot……
  Enne Nepal, wow. Ben er geweest en was helemaal onder de indruk. Dat wordt genieten voor jullie!

 11. Elke 25 februari, 2015 at 19:36 Beantwoorden

  Wow, die kashuizen zien er prachtig uit, straalt echt rust uit en dat is wel zo fijn in huis! Lijkt me alleen erg warm in de zomer, maar daar is vast over nagedacht ;) Leuk om je blog ontdekt te hebben, wat heb je al veel bestemmingen bezocht, gaaf!

 12. Nicetobeout 15 november, 2015 at 17:21 Beantwoorden

  Een kashuis!? Nog nooit van gehoord. Lijkt mij erg warm worden.. En je spullen verkleuren snel van al dat licht. Wat die six friends wedstrijd betreft. Super gaaf zeg! Alleen ik heb een klein netwerk dus denk dat dat niet opgaat. Wel heel interessant of het echt gaat lukken.

Post a new comment

Lees ook: