5unday’s Pleasures #27

60
Polen Tatras

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes. De eerste van 2015! Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, inspirerend tot hilarisch en huiselijk tot feestelijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Gelukkig 2015!

Ik heb het al geschreven in het reisoverzicht van 2014, maar nu is het vuurwerk en de champagne voorbij en herhaal ik het graag nog even: ik wens jullie allemaal een fantastisch 2015 toe. Laat 2015 net zo fijn worden. Voor iedereen. Ik geniet met heel mijn hart van wat ik doe en probeer de beelden en woorden te grijpen en te vertalen naar verhalen zodat ik jullie hopelijk kan blijven inspireren en meenemen. Ik kan er duizend lieve woorden over schrijven, maar waar het op neer komt is…bedankt. Bedankt voor alle ontzettend lieve woorden. Voor jullie support. Voor de motiverende reacties. Voor de bedankjes. Dat jullie mijn letters lezen en mijn plaatjes kijken. Bedankt voor alle berichten, mailtjes en samenwerkingen. En vooral voor alle leuke ontmoetingen het afgelopen jaar. Reis, ontdek, lees boeken, schrijf, luister naar muziek, volg je hart. Deel liefde, lach, heb geen spijt. Leer, kijk, neem in je op. Dans en omarm. Gooi de touwen los. Vaar weg van je veilige haven en vang de wind in je zeilen. Leef. Laten we gaan stralen in 2015. Richt je op de zon, always!

Lapland

Tatra gebergte, Polen

Ik ben net terug uit het winterse Polen. En wat was het een onwijs fijne reis, zonder verplichtingen. Ik heb zelfs onbewust een pauze genomen. Geen mail, geen blog, even helemaal niets. En ik merk dat ik het nodig had. Dat was fijn. Met een zucht deelde ik dit eerlijke verhaal over bloggen al, en wat was het fijn om even te kunnen zuchten. Ik kon nauwelijks meer ademhalen. Pas toen ik hoog in de bergen stond, -21 en diep in de sneeuw, kon ik weer om me heen kijken. Een teug frisse lucht nemen. Zaken op een rijtje zetten. Plannen maken voor 2015. Let’s do this. Wist jij dat Polen zo allemachtig prachtig is? Het Tatra gebergte heeft me omver geblazen. Wat. Mooi. Kijk alvast mee naar een klein voorproefje van onze winterse treinreis door Polen.

Polen Tatras
Polen Tatras

Polen Tatras

Piiiiiiaaannnooooo!!!1!

Yay! Ik kreeg wel een heel lief kerstcadeau van de kerstman dit jaar. Een piano! Ik ben als een kind zo blij. Ik speelde vroeger her en der wat nootjes en halve liedjes, maar als wispelturig klein blond ding vloog ik van piano naar gitaar, naar zangles, naar paardrijden, naar verhalen schrijven, naar turnen, naar naaien, naar fotograferen, naar schilderen…met als resultaat dat ik nooit ergens écht in uitblonk. Piano spelen heeft altijd op mijn bucket list gestaan en nu kan ik elke dag (sorry buren) oefenen. HA! Wacht maar. Volgende maand speel ik Einaudi.

Piano

De opruimwoede van 2015

Wie kent ‘m niet? Mij vliegt het in ieder geval weer aan. Alles. Moet. Anders. Was de woonkamer net ‘af’, wil ik het weer anders. De badkamer verbouw ik het liefst, maar het is helaas een huurhuis. De deur van de logeerkamer doe ik niet eens meer open. En we hebben teveel spullen. Ik wil schoon schip maken. Ik begin bij de woonkamer. Het fijnste plekje in het huis. Echter is de bank me een doorn in het oog (of eigenlijk een doorn in m’n bips). Hij zit voor geen meter. Chesterfield of niet. Ik wil een plofbank. Ook wil ik een nieuwe salontafel. Deze is te groot en te donker. Ik deed alvast wat inspiratie op in Arnhem, waar ik zomaar allerlei nieuwe interieur winkels ontdekte. Alsof ik een jaar ben weggeweest, er zit nu zelfs een overheerlijk Italiaans street food tentje (Anouk, wanneer kom je weer langs?).

Salontafel

Arnhem

Nog even over Gambia

Ik droomde vannacht over Gambia en ik kan daadwerkelijk niet wachten om de woorden en zinnen die zich vannacht in mijn hoofd aan het verzamelen waren op te schrijven. De stralende lach van een kind, het straatbeeld waar ik mijn ogen niet van af heb kunnen houden, trots en angst verscholen tussen de mouwen en hoofddoeken van kleurrijke stoffen, de reflectie van de mangrove in glinsterend water, karren voortgetrokken door ezels die stof doen laten opwaaien, de geuren van de markt, het witte zand van de verlaten stranden, het knuistje van een baby en de warme deken die zich op z’n Afrikaans om me heen heeft gewikkeld. Nog even drie plaatjes. Om het af te leren.

gambia

Gambia

Gambia

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

60 comments

 1. Lizet 5 januari, 2015 at 17:34 Beantwoorden

  Ik ben ooit tijdens een uitwisseling in Gdansk geweest (jullie nu ook?), en dat vond ik heel gaaf. Maar ik wist echt niet dat de natuur in Polen zo mooi is! Wauw! En ik ben zo benieuwd naar je verhalen uit Gambia!

 2. Jetske 5 januari, 2015 at 18:16 Beantwoorden

  Een super fijn 2015 toegewenst voor jou en R. met heel veel liefde en geluk!

  Ben echt super benieuwd naar je Gambia en Polen verhalen. Volgens mij moet ik binnenkort echt een keer Arnhem aan doen want het lijkt me echt een heerlijke stad!!

 3. Eva 5 januari, 2015 at 18:20 Beantwoorden

  Heb je blogs stiekem een beetje gemist, maar snap dat je even (onbewust) de rust nam en dat gun ik je ook van harte. Wat ziet Polen er prachtig uit! Wel heel erg koud zeker? Zo speciaal dat jij met je woorden en beelden mensen verliefd kunt maken op een land/plek terwijl je daar nog nooit geweest bent. Nu ook weer met Polen, het raakt me en stijgt op mijn Bucket list… Ook tof van de piano!! Ik heb dat met drummen, lijkt me geniaal om daar goed in te zijn!

  • Laura 5 januari, 2015 at 18:31 Beantwoorden

   Ahhh, lief. En toch fijn om te horen dat ik gemist word, hihi. I’m backkk! Ik ben van plan meer artikelen te plaatsen en nieuwe (kleine en grote) rubrieken te bedenken. De rust was even goed! Polen was HEEL koud, maar prachtig! En wat lief, en dat terwijl ik nog moet beginnen met de verhalen schrijven. Yay! Drummen lijkt me ook heel tof inderdaad, haha!

 4. Christa Hesemans 5 januari, 2015 at 19:35 Beantwoorden

  Hallo Laura, wat moet dat een onwaarschijnlijke indruk achter gelaten hebben daar op die berg in het tatragebergte in Polen! Onwaarschijnlijk mooi vind ik het en gewoon adembenemend. heerlijk die immense stilte. Een heel fijn, gelukkig en liefdevol 2015 voor jou en je lieve schat, van ons 2tjes uit Lommel

 5. Anouk 5 januari, 2015 at 20:10 Beantwoorden

  OMG, JA IK KOM<3. OMG, Italiaaaaan!? hahaha. Ik heb genoten van je mooie foto's uit Polen, ik wist dat het een bijzonder land was, maar wauw.. ik sta er altijd van t kijken dat we dichtbij zo'n mooie plekken hebben, plekken waar je samen met je lief even helemaal alleen bent! En die bank? Ja, ik ben eens, haha. Hij is zo mooi om te zijn, maar je blijft niet echt lekker zitten he:P? Als ik wat moois zie geef ik een gil! Wat tweedehandsjes af binnenkort ;-)!?

  • Laura 5 januari, 2015 at 20:27 Beantwoorden

   HAHA! When? Missende! Jaaa, zo mooi. In Europa valt nog zoveel moois te ontdekken! Hahaha en nee, die bank…ik ben er helemaal klaar mee. Haha. We zagen echt een perfecte bank die heerlijk zat en ik was al een stofje aan het uitzoeken, Robert zei dat ‘ie 790,- was. Had ‘ie de 4 (!!!) niet gezien. 4790. Huilen.

 6. Marte 5 januari, 2015 at 20:20 Beantwoorden

  Lieve Laura!
  Ten eerste: heel fijn 2015 gewenst! Ik weet zeker dat het voor jou (weer) een heel mooi jaar gaat worden, en het is je gegund!
  Over die bank: zó herkenbaar. Ik wilde er ook altijd een, en toen was m’n zus me voor. Ergens met een beeke geluk; ook zij voden ‘m voor geen meter zitten. Uiteindelijk tóch maar weer de deur uit gedaan.
  Ik heb een typische plofbank bij Loods 5 gekocht. Ik HOU van die winkel, sowieso, en ze hebben er magnifieke heerlijke plofbanken. Aanrader!! :)

 7. Mandy 5 januari, 2015 at 20:26 Beantwoorden

  Oooo wat een heerlijke post weer. Die foto van die bomen. <3
  Heerlijk dat je weer bijgekomen bent, terug naar jezelf en fijn tijd om op adem te komen. Snel eten bij het Italiaanse tentje! En dan ook maar meteen een middag bank-ploffen. Gewoon omdat het kan.

 8. Anne 5 januari, 2015 at 21:11 Beantwoorden

  Piano’s zijn altijd de beste cadeaus. :) Ik ga, als we gaan verhuizen, afscheid doen van de mijne (want: te vals, maar wel heel mooi, maar voor iemand die het liefst elke dag een paar uur speelt dus niet echt geschikt) en dan krijg ik die van mijn ouders en dat vind ik ZO lief. Ik verheug me daar nu al op! En jee, wat een mooie foto’s van jullie reis naar Polen. Ik zag er ook al wat op Instagram, ben vooral heel erg benieuwd naar de treinreis. Kan niet anders dan geweldig geweest zijn!

  • Laura 6 januari, 2015 at 07:59 Beantwoorden

   Inderdaaaad! Chick, hoe gaat het met je? Wat een toestand. Heb aan je gedacht! En wat lief van je ouders, is de jouwe niet te stemmen? Jaaa, de treinreis was geweldig ♡.

 9. Merel 6 januari, 2015 at 00:20 Beantwoorden

  Ik ben ziek thuis en ik lig wakker, met pijn en een malend hoofd. Nu ik je stuk heb gelezen, om half 2 ‘s nachts, voel ik me een stuk rustiger. Die uitwerking hebben jouw schrijfstijl en foto’s wel vaker op mij. Dankjewel. <3

 10. Xaviera 6 januari, 2015 at 09:33 Beantwoorden

  Wauw wat ziet het Tatra gebergte er prachtig uit, echt adembenemend mooi! Die opruimwoede is herkenbaar, het liefst wil ik ook alles anders haha. Veel plezier en succes met het vinden van nieuwe items!

 11. Stéphanie | Expeditie Aardbol 6 januari, 2015 at 10:05 Beantwoorden

  Gave foto’s uit Polen, ga je daar nog over schrijven? Ben heel benieuwd, net zoals naar je verhalen over Gambia. Die opruimwoede ken ik. Op Tweede Kerstdag ben ik met een kritisch oog door m’n spullen gegaan en weer heel wat spullen verzameld voor de kringloop. Fijn gevoel is dat!

 12. Anouk 6 januari, 2015 at 12:01 Beantwoorden

  Ah Polen, zo gaaf! Staat hoog bovenaan mijn lijstje. Wat een overweldigende natuur. En heel herkenbaar die opruimbui, als de kerstspullen eenmaal het huis uit zijn, moet ALLES hier schoon, mooi en heel veel weg.

 13. Yvon 6 januari, 2015 at 21:10 Beantwoorden

  Jij ook nog een heel liefdevol en reislustig 2015 gewenst! (het mag nog net :)).
  Je opruimwoede herken ik: daar heb ik nu, naast het zoeken naar een baan, alle tijd voor. Hopelijk kan ik van heel veel spullen afscheid nemen.
  En… Ik heb zo’n zin om naar Gdansk te gaan! Jouw korte impressies, de verhalen die ik afgelopen weekend hoorde en het feit dat een retourtje slechts €20,– is maken me heel enthousiast!

 14. Tea 7 januari, 2015 at 17:37 Beantwoorden

  Op een 2015 vol met avonturen en fijne trips!

  Misschien netjes om de volgende keer te vermelden dat er een reclame link in je artikel zit (tenminste … ik neem aan dat dat het is) Charlotte’s Law heeft er een goed artikel over geschreven.

 15. Malou 15 januari, 2015 at 21:41 Beantwoorden

  Ik heb dit stukje tekst: ‘Reis, ontdek, lees boeken, schrijf, luister naar muziek, volg je hart. Deel liefde, lach, heb geen spijt. Leer, kijk, neem in je op. Dans en omarm. Gooi de touwen los. Vaar weg van je veilige haven en vang de wind in je zeilen. Leef. Laten we gaan stralen in 2015. Richt je op de zon, always!’ op een briefje geschreven omdat ik het zo mooi en inspirerend vond, dankjewel! <3

Post a new comment

Lees ook: