5un- eh wednesday’s pleasures #24

79

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes. Op zondag deel ik normaalgesproken vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word – en je ziet het goed: deze week plaats ik ze op woensdag. Excuus? Ik zat weer eens in het buitenland en het internet bleek daar om te huilen. Met een beetje vertraging dus. Om het goed te maken deel ik vandaag zeven pleasures. Wat een feest!

Mediamaand

De afgelopen weken stond ik maar liefst vier keer in een magazine. Ik deelde de publicaties al deels op mijn blog en op Instagram, maar deze week sta ik in de Flair en dat is wel heel leuk. Ik ben geïnterviewd voor een publicatie over vrouwen die van hun passie hun baan hebben gemaakt. Ik knijp mijzelf nog steeds af en toe om te kijken of ik niet droom, dat ik daar één van ben is namelijk echt een droom. Ook hoorde daar een fotoshoot bij. Heerlijk om lekker opgemaakt te worden, wat een beetje make-up wel niet kan doen! Grappige noot: Flair was zo’n fan van ons huis dat de fotoshoot in de woonkamer plaatsvond. Ook had de styliste voor me geshopt maar bleek ze later mijn eigen kleding leuker te vinden. De Flair ligt vanaf vandaag in de winkels! Er is ook een behind the scenes filmpje gemaakt door Flair. Neem een kijkje achter de schermen bij de fotoshoot en in ons huis. Aap en Noot spelen ook een rolletje. Mijn naam is inderdaad verkeerd geschreven in het eerste shot van de video, dat wordt veranderd (maar ik ben ongeduldig).

Magazines

Flair

Lomography Diana Mini

Ik heb een fantastische nieuwe aanwinst gekregen, de Lomography Diana Mini camera. Ik ben dol op analoog fotograferen en met deze camera wordt dat nog leuker. Ik heb een Limited Edition, mint kleurig met een wereldkaart. Hoe Laura is dat? Je kunt je leven op twee manieren vastleggen met de Diana Mini: vierkante foto’s of een dubbele foto op één afdruk. Ik heb allerlei kleurfilters voor de flitser en ik kan nu al niet wachten om het eerste rolletje te laten ontwikkelen. Mijn mooiste reisfoto’s komen in het Lomography magazine, ik ben samen met o.a. Elijah Wood (gezellig!) een Lomo-Amigo. Ik zal hem meenemen op mijn volgende reis. De camera, Elijah helaas niet.

Lomography

Gran Canaria & Tenerife

De afgelopen dagen heb ik voor Corendon een flitsbezoek gebracht aan de Canarische eilanden Gran Canaria en Tenerife. Ik had er eerlijk gezegd iets heel anders van verwacht. Niet zo veel, eigenlijk. Maar niets bleek minder waar. Ik ben zelfs een beetje verliefd geworden op Tenerife. Het is echt de perfecte winterzon bestemming. Wat een machtig mooi eiland, zo veelzijdig en het heeft echt onwijs veel te bieden. Ik heb bergen beklommen, kraters afgedaald, gesurfd tijdens zonsondergang, heerlijk gegeten, onwijs gelachen en duizend sterren geteld. Soms waande ik me echt in Azië, wie had dat verwacht? Binnenkort mooie reisverhalen, tips en een video.

instagramtenerife

Baby uiltjes

Ik kwam dit filmpje laatst tegen en ik heb het zo’n beetje 100 seconden uitgegild van pure liefde. Ik ben echt zo ontzettend verliefd op dieren, alles met een vacht moet geaaid worden en bij het zien van deze uiltjes brak ik. Wat pluizig, lief, hilarisch, zacht, aandoenlijk, werelds, prachtig. Kijk hem maar helemaal af, het is het waard. Of ben ik nou de enige die hier hysterisch van wordt?

Nike Stefan Janoski

Ik heb nieuwe lievelingsschoenen. Nooit gedacht dat ik nog eens een stoer sneakermeisje zou worden (al heb ik al twee jaar geen hakken meer gedragen) maar deze sneakers trek ik nooit meer uit. Ik begrijp nu eindelijk mijn vriend, die geen andere schoenen koopt dan zijn zwarte Nike Stefan Janoski’s. ‘Laat ik dat ook maar eens proberen’, dacht ik. En wat zitten ze hemels. Ik heb ze sindsdien dagelijks aan en mijn mooie vintage leren schoentjes en laarsjes hebben het even moeilijk. De tweede foto is trouwens in Riga gemaakt, waar ik snel over ga schrijven. Hier loop ik in de verlaten Moskou-wijk, heel creepy en tegelijkertijd zo intrigerend.

Nike Janoski

riga

What About Her krijgt een nieuw jurkje

Zoals ik de afgelopen paar weken al langzaam aan het aankondigen ben: What About Her krijgt eind dit jaar een nieuw jurkje aan. Ik ben dit jaar zo onwijs gegroeid dat ik fulltime mijn passie kan invullen met reizen, schrijven, bloggen, fotograferen, gave samenwerkingen kan opzetten en ik me nog verder kan ontwikkelen in de communicatie- en reiswereld. Een droom die uit is gekomen. Ik mag vaker op reis dan ik aan kan, verbaas me nog iedere dag over het aantal bezoekers en omhels iedere reactie, mag prachtige dingen doen en geniet met volle teugen. Soms zelfs een teug teveel en dan moet ik een stap terug nemen, zoals nu. Even de focus weer vinden. Ik heb een enorme drive om mijzelf continue te blijven ontwikkelen en ik heb het gevoel dat What About Her mee kan groeien. Ik ga mijn oude layout missen, maar ik merk dat er qua navigatie meer te behalen valt. Qua inhoud zal er weinig veranderen, al komen er nieuwe rubrieken en ideeën aan, maar ze trekt graag een nieuw jurkje aan en ik speld er ook nog even een strikje op. Stay tuned.

nieuw jasje

Treinen door Polen

We zijn eruit. Een tijdje geleden realiseerde ik me dat ik nog twee global InterRail passen heb liggen voor dit jaar en we besloten om dan tijdens kerst en oud & nieuw door een land in Europa te gaan reizen. We zetten onze zinnen op Noorwegen, en toen dit bijna geregeld was kwam ik er na wat research achter dat heel Noorwegen zo’n beetje sluit tijdens de feestdagen. Zonde, en daarom verschuiven we het hoge noorden naar begin volgend jaar en gaan we dit jaar naar…Polen! Lekker impulsief, het kwam op mijn pad. We reizen van Gdańsk via Warschau naar Krakau (waar we oud & nieuw zullen gaan vieren). Ik hoop op een witte wereld, indrukwekkende geschiedenis, bijzondere en authentieke dorpjes, een mooie treinreis, prachtige gebouwen in de steden en een waanzinnige natuur. Onderweg en vanaf de steden willen we onbekende Poolse dorpjes gaan bezoeken, heeft er iemand tips?

5unday's Pleasures, Fashion, Lifestyle, LIFESTYLE, Persoonlijk, Travel Gear & Gadgets, Travel In Style

Leave a reply

79 comments

 1. Leonie 12 november, 2014 at 17:04 Beantwoorden

  Ohhhhhhhhhh nog meer moois <3 Sorry, ik voel me echt een beetje een slijmerd. Maar ik word ZO blij van alle mooie berichtjes en dingen die je meemaakt en verhalen die je vertelt! Het gaat ook gewoon niet veranderen hoe ontzettend inspirerend ik je vind en hoe je altijd maar vooruit wil en groeien wil en dat dat ook daadwerkelijk doet (en hoe!) vind ik misschien nog wel knapper. En oja. Beauty. Maar ja, dat had ik al gezegd.

  (Morgen ga ik serieus de Flair kopen, ik ben zo benieuwd!!)

 2. nieke ashley 12 november, 2014 at 17:07 Beantwoorden

  Wow wat heerlijk weer om te lezen! Geniet met je mee. Canarische eilanden hoop ik inderdaad ook nog eens heen te gaan in de winter. Voor Polen helaas geen tips, onbekend terrein voor mij. Xx

 3. Stéphanie | Expeditie Aardbol 12 november, 2014 at 17:07 Beantwoorden

  Gave dingen Laura, je mag echt super trots zijn dat je dit hebt bereikt!

  Wat betreft Polen: superland! Zou persoonlijk niet heel veel tijd in Gdanks blijven, want dat heb je wel na een hele dag wel gezien. Verder vond ik Krakau echt fantastisch, beetje Berlijn-hipster-achtig. Je moet daar echt eten bij zo’n Sovjet-milkbar. Spotgoedkoop en een ware reis terug in de tijd. Verder vond ik Auschwitz indrukwekkend en is Wroclaw ook een heel leuk stadje! Genoeg te doen dus ;).

 4. Jenny 12 november, 2014 at 17:10 Beantwoorden

  Ik ben benieuwd naar je vernieuwingen! Succes ermee.

  Ik vind het grappig dat je zoveel foto’s van jezelf post. Ik sta duidelijk liever aan de andere kant van de camera en vind dat ik zelden echt leuk en spontaan word vastgelegd…

  • Laura 12 november, 2014 at 17:14 Beantwoorden

   Dankjewel! Ahh, zonde – en ook onzin, je bent leuk! Haha, en valt best mee hoor! Ik ben helemaal niet zelfverzekerd of dat ik oh zo graag alleen maar op de foto wil, maar ik vind het wel fijn om herinneringen van mezelf op reis te hebben. Zeker omdat ik een persoonlijke blog heb en mensen dat blijkbaar leuk vinden! :)

 5. Lieke 12 november, 2014 at 17:14 Beantwoorden

  Wat leuk dat Flair zo fan is van jou style qua inrichting en kleding. De foto’s zien er ook echt heel leuk uit!
  En ik ben benieuwd naar al het moois wat je je blog nog gaat bieden. Ik ben iig gek op je artikelen!

 6. Kirsten 12 november, 2014 at 17:58 Beantwoorden

  Wat een leuke post weer, word er altijd vrolijk van. Super stoer hoor, in zo veel bladen staan! En het is toch niet de Highlands geworden? Ik zit toevallig ook eind december in Krakau, maar met oud&nieuw ben ik weer thuis :)

  • Laura 12 november, 2014 at 18:19 Beantwoorden

   Ahhh, fijn. Nee, ik kreeg een leuke samenwerking aangeboden vanuit Polen en het lijkt me een bijzonder land, dus in de toekomst (zomer is ook wel fijn in Schotland) daar rondtreinen! Nog bedankt voor je hulp! :)

   Ahhh, wij zijn er waarschijnlijk vanaf de 30e!

 7. Malou 12 november, 2014 at 18:23 Beantwoorden

  Zo leuk dat je in de Flair staat!

  En Polen: ik ben in Krakau en Auschwitz geweest. Krakau is echt een hele leuke stad. Toen ik er was (in de maand november) was het -18 graden. 4,5 uur durende wandeltour was toen iets té. Haha. Maar persoonlijk ben ik wel fan van wandelen in een stad, doe het liefst alles lopend. Het Marktplein is leuk: rondom veel barretjes/restaurantjes. De Joodse wijk is ook leuk. Daar nog gans gegeten in een Joods restaurant onder het genot van een Klezmer concert (vond ik persoonlijk geen aanrader :p)
  Auschwitz was heel indrukwekkend. Word je stil van..

 8. Eva 12 november, 2014 at 19:27 Beantwoorden

  oooooooh Laura! Wat ben je leuk!!! Super leuk van de flair, ik ga hem even scoren! Verder ben ik heeeeel benieuwd naar je nieuwe lay out, zijn die uiltjes zooooooo leuk en ben ik oprecht verliefd op jullie huisje. Perfection!!

 9. Sandra 12 november, 2014 at 19:50 Beantwoorden

  Dat Tenerife mooi was, zei ik toch ;-)! En het is inderdaad de perfecte winterzonbestemming. Ik was er in 2013 op exact hetzelfde tijdstip…

  En gaaf je artikel in de Flair, wat een mooie foto’s zijn het geworden zeg…!

 10. Natasja 12 november, 2014 at 20:25 Beantwoorden

  Wat een gaaf filmpje zeg, super dat het zo goed gaat allemaal :D Ik koop eigenlijk nooit bladen, maar ik denk dat ik toch maar de Flair ga halen!

 11. Michelle | Travel lifestyle.nl 12 november, 2014 at 21:46 Beantwoorden

  Zo trots op jou! En geniet ervan lieverd, je hebt het allemaal zoo verdiend <3 Die schoenen mogen er inderdaad wezen en wat een fantastisch plan om naar Polen te gaan! Ik zat laatst tickets naar Krakow te zoeken haha. Ben heel benieuwd hoe het is. Geniet geniet geniet mooi mens!

 12. Nanda 13 november, 2014 at 08:33 Beantwoorden

  AHHH die uiltjes! :D
  En wat leuk, een nieuw jurkje voor je site, ben heel benieuwd. Zo tof om te zien dat het goed gaat, dat je site groeit, dat je veel mag reizen en toffe interviews geeft voor de media. Je hebt het verdiend :)

 13. Danielle 13 november, 2014 at 13:27 Beantwoorden

  Oeh ik ben benieuwd naar het nieuwe jurkje! En wowie, je artikel in Flair is zo gaaf en de foto’s zijn zo mooi en ik vind je outfit ook zo leuk, hebben ze goed voor je uitgekozen vind ik. Hihi oh ja je huis is ook leuk! ;)

 14. Denise FF 13 november, 2014 at 13:35 Beantwoorden

  Wát een gave foto’s van jou, die onderste twee! Mooi! En wat de foto’s die je zelf maakte betreft: die 2e op de bovenste rij in de ‘collage’ vind ik gaaf! Ik ben ook op Gran Canaria geweest (veel binnenland ook!) en Tenerife hoop ik nog te bezoeken. Op de travelpressentation heb ik in elk geval mijn best gedaan. ;-)
  En de Flair heb ik net speciaal gekocht en een foto ervan op twitter gezet. ;-) Die lees ik normaal eigenlijk nooit meer. Maar leuk!

 15. Ellen 13 november, 2014 at 21:50 Beantwoorden

  ah polen leuk! dit heb ik twee jaar geleden gedaan, niet met oud en nieuw, maar net een weekje later. Het was echt prachtig en hilarisch tegerlijkertijd. Warschau was voornamelijk indrukwekkend als stad, Krakau viel een beetje tegen vanwege het toerisme, maar aan de noordkant heb je mooie musea (Modern Museum en Schindler’s Oude fabrieken). Wij hebben destijds voor zo’n 20 euro een retourtje warschau-krakau met de lokale trein gevonden. Birkenau in de sneeuw vond ik ook erg indrukwekkend. Heel imposant. Zoals het ook echt was daar in de Winter. Dikke lagen sneeuw, ijzige settings. Alleen wel opletten dat het in de Winter eerder sluit. Hier zijn we ook vanuit Krakau met een lokale dienst ogestapt. Busrit van anderhalf uur en niet zonder gevaar voor eigen leven, maar weer een ervaring. Iig zal het een trip van uitersten Worden. Geniet ervan

 16. Marcella 14 november, 2014 at 21:00 Beantwoorden

  Jaaa, liefde voor de uiltjes!! <3 Over Tenerife hoor ik erg goede verhalen, daar wil ik straks in januari of februari denk ik graag overwinteren. Je foto's maken dat extra aantrekkelijk en wat heb je onwijs veel leuke dingen gedaan! Toffe plannen heb je in Polen, dat wordt vast een geweldig mooi avontuur!

 17. Eleni 19 november, 2014 at 12:54 Beantwoorden

  Ik was een beetje aan het rondklikken op internet voor inspiratieverhalen voor mijn wereldreis volgend jaar en ik kwam op jouw blog terecht. Wat schrijf je leuk en fotografeer je mooi. Ik ga snel verder lezen op je blog : )

 18. Naomi 25 november, 2014 at 16:10 Beantwoorden

  Ik blijf die foto’s van de Flair maar mooi vinden en jou natuurlijk en jullie huis! En absoluut eens met de stylist, je kledingstijl is zo leuk!
  De Stefan Janoski’s hebben mijn hart ook gestolen, ondanks dat ik nog geen paar heb, maar die komen er zeker aan!

  Oeh en veel plezier in Polen! Zelf ben ik er ooit een weekje met mijn vader geweest om allerlei musea en concentratiekampen te bezoeken. Zelf ben ik enorm geïnteresseerd in de tweede wereldoorlog. Mocht je daar nog iets van willen bezoeken en in de buurt van Majdanek komen, bezoek dan zeker het concentratiekamp daar. Iedereen heeft het altijd over Auschwitz, maar in Majdanek kreeg ik kippenvel terwijl het ruim 45 graden was.

Post a new comment

Lees ook: