5unday’s pleasures #23

41
Reizen Magazine Telegraaf

Het is weer tijd voor een dosis pleziertjes. Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, inspirerend tot hilarisch en huiselijk tot feestelijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Een zomer lang een schrijvershuisje

Ik stroom over van inspiratie voor mooie verhalen. Je ziet wel eens van die prachtige huisjes midden in de natuur voorbijkomen, waar bekende en minder bekende schrijvers zich maandenlang hebben opgesloten om te schrijven. Dat lijkt me wel wat. Het lijkt me heerlijk om op een rustige plek zonder invloeden van buitenaf te zijn. Een huisje op het platteland (het liefst in het buitenland) om mezelf een maand op te sluiten en nonstop verhalen te schrijven. Mag ik hier deze zomer verblijven?

schrijvershuisje

Mijn foto’s in het Reizen Magazine van de Telegraaf

Voordat ik naar Lapland vertrok kreeg ik een gave opdracht binnen van de Telegraaf: of ik de fotografie wil verzorgen voor journaliste Lotte. De eerste publicatie in het Reizen Magazine kwam zaterdag uit, en het is onwijs leuk om je eigen foto’s in een magazine te zien (nu mijn eigen verhalen nog). In januari komt de tweede publicatie uit. En over publicaties gesproken, houden jullie 12 november de Flair in de gaten? Dan sta ik in dit leuke blad met een interview en fotoshoot (en een backstage filmpje op het YT kanaal van Flair)!

Reizen Magazine Telegraaf

Reizen Magazine Telegraaf

Riga

Ik was dit weekend in Riga, de hoofdstad van Letland. Wat een onwijs leuke stad! Ondanks dat het vroor heb ik het heerlijk gehad met m’n manfriend en Serena. We hebben elkaar ontmoet op Barbados en dat klikte zo dat een nieuw reisje samen onvermijdelijk was. Het was weer ontzettend gezellig, en ik ben een klein beetje verliefd geworden op Riga. Het is een bijzonder mooie, maar ook rauwe stad met een interessante geschiedenis. Binnenkort meer, hier alvast het welbekende 5unday’s pleasures Instagram voorproefje:

Riga

Fotoserie

Ik kwam weer een prachtige fotoserie tegen. Deze prachtige foto’s zijn gemaakt door de Russische Elena Shumilova en geven een kijkje in een prachtige wereld die rond twee jongens en hun schattige honden, katten, eendjes en konijnen draait. Deze begaafde Russische kunstenaar creëert hartverwarmende beelden. De jongens in de foto’s zijn haar twee zonen en ze leven samen met hun dieren op een boerderij in Rusland. “Ik heb vertrouwen in mijn intuïtie en inspiratie wanneer ik foto’s maak. Ik laat me voornamelijk inspireren door mijn verlangen iets uit te drukken, hoewel ik meestal niet precies kan vertellen wat dat is”, vertelt Shumilova. Het platteland, natuurlijke verschijnselen en de wisselende seizoenen lijken de grootste prikkels in haar werk te zijn. “Wanneer ik foto’s maak geef ik de voorkeur aan het gebruik van het licht dat er is – zowel binnen als buiten. Ik hou van allerlei lichtomstandigheden – straatverlichting, kaarslicht, mist, rook, regen en sneeuw – alles wat visuele en emotionele diepte aan het beeld geeft,” mijmert de fotografe. Geniet van deze waanzinnige beelden.
Bron

animal-children-photography-elena-shumilova-2

animal-children-photography-elena-shumilova-9

animal-children-photography-elena-shumilova-12

animal-children-photography-elena-shumilova-17

animal-children-photography-elena-shumilova-34

Michelberger Hotel

En nog een fijne tip om deze pleziertjes af te sluiten: ga je binnenkort naar Berlijn? Het Michelberger hotel in de hippe wijk Friedrichshain is echt een aanrader. Wat een heerlijke sfeer hangt er in dit hotel. Hippe kamers, een fantastische lobby en bar, een restaurant met overheerlijk voedsel en een gezellige binnenplaats. De boekenkasten in de lobby zijn volgestouwd met leuk leesvoer en ik vind de stijl echt waanzinnig leuk. Het concept doet het ‘m: ze organiseren festivals, hebben hun eigen ‘Fountain of Youth’ kokoswater drankje, ze ontwerpen schoenen, shirts en badjassen en het ontbijt is to die for: allerlei eigengemaakte chutney, granola, jam, pesto, honing en ga zo maar door. Tip tip tip, een feestje om te verblijven.

michelberger

Ppppssssttt

Je kunt nog tot volgende week zondag meedoen aan de win actie van de vorige pleasures. Win jij de Loavies shopping voucher t.w.v. € 150,-?

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

41 comments

 1. Ruby 27 oktober, 2014 at 12:10 Beantwoorden

  Hoi hoi!

  Ben heel benieuwd naar je blog over Riga. Ik heb m’n vriendje daar voor het eerst ontmoet dus vind het ook een hele bijzondere stad. De grimmige sfeer daar trof me best wel hard en ik vond het best een cultuurshock dus ben super nieuwsgierig naar jouw ervaringen :)! Altijd mooi om je blog te volgen!

  Groetjes,
  Ruby

 2. Sandra 27 oktober, 2014 at 14:01 Beantwoorden

  Die fotoserie… Gewoonweg geweldig! Hè, wanneer gaan we die wijn drinken en kaad eten? Wachten op een mooie dag in het voorjaar? Of in de winter ergens in een café, ook goed. Als er maar wijn is haha!

 3. Anouk 27 oktober, 2014 at 14:13 Beantwoorden

  Fijne pleasures weer babe. Die foto serie is echt prachtig. Die beelden… Wauw. Ben benieuwd naar je blog over Riga. Lijkt me een aparte.. Vage maar toch enorm mooie stad.

 4. Eva 27 oktober, 2014 at 20:05 Beantwoorden

  Ik vind dit zo’n leuke rubriek! :) Riga lijkt me heel mooi, ben er erg nieuwsgierig naar geworden! Die fotoserie is ook zo mooi, wat kunnen beelden toch spreken! <3

 5. Denisem 27 oktober, 2014 at 20:58 Beantwoorden

  Leuk weer Laura.
  Wat Riga betreft. Normaal hou ik meer van mediterrane steden, maar minder bekende steden in minder bezochte landen trekken ook altijd weer. Gelukkig zie je de laatste tijd relatief veel aanbiedingen naar dergelijke steden.
  Mijn bovenbeen verhuizen morgen trouwens naar Letland! Uit de Oekraïne komen ze. Althans, dat dacht ik al die tijd, maar misschien dat een van de twee er vandaan komt.

Post a new comment

Lees ook: