5unday’s pleasures #21

44

Met een beetje vertraging door Aruba, de nieuwe 5unday’s pleasures! Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, inspirerend tot hilarisch en huiselijk tot feestelijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Aruba

De afgelopen dagen heb ik gespendeerd op het mooie Aruba, samen met mijn manfriend. Een fantastisch bloggersweekend waar ik inspirerende internationale bloggers heb ontmoet tijdens een gezellige borrel en daarnaast individueel het eiland mocht verkennen. Door een vertraging van een dag en een nacht op Curaçao bleven er helaas maar een paar dagen over op Aruba, desondanks heb ik alles uit deze trip gehaald. We hebben het eiland van links tot rechts en van onder tot boven verkend, maakten een hike door het Arikok National Park, ontdekten geheime, waanzinnige baaien, werden verrast door de ruige noordkant en het paradijselijke zuiden, knuffelden met ezels in het Aruban Donkey Sanctuary, beklommen een goudmijn ruïne, dansten in een lokale rum bar, snorkelden, zagen pelikanen, arenden en leguanen, vlogen over het blauwe water op een jetski, aten overheerlijk op het strand, liepen over natuurlijke bruggen, en ik hing ook nog ergens heel hoog aan een parachute. Kort, maar krachtig. Binnenkort meer, eerst een Instagram overzicht zoals jullie gewend zijn.

instagramaruba

What About Her goes international: Flair België

Just kidding. Al werd ik vorige maand zelfs in Gent en Helsinki herkend, dat is zo leuk. En nu sta ik dus in de Belgische Flair. Ontzettend leuk om te zien. In november sta ik toevallig ook met een interview in de Nederlandse Flair, ik hou jullie op de hoogte. Dankbaar, glimlachen, zonnestralen, bloemen, regenbogen. Zo hard straal ik. Ik ben zo blij dat ik van mijn passie mijn werk van heb kunnen maken, het maakt me het gelukkigste meisje op deze mooie aardbol. En waardering doet goed, al straal ik het hardst door alle lieve en dankbare mailtjes van lezers.

Flair

Okergele bank

Onze Chesterfield is inmiddels een beetje beroemd. Vorige week kwam Leonie me interviewen (en ik vind het zo’n ‘gezellig’ en oprecht verhaal geworden, ik zal het binnenkort delen) en zelfs in dat verhaal kwam de Chesterfield naar voren. Hij past ook helemaal in ons interieur…maar toch denk ik over een andere bank. De geliefde Chesterfield zit namelijk voor geen meter. De zit is smal, de kussens verschuiven en hoe mooi ook, ik vind een gezellige kroelbank toch wel belangrijk. Nu twijfelen we heel hard of we ons mooie kindje inruilen voor deze gele bank. Wat jullie?

bank

InterRail plannen

Ik heb dus al het hele jaar twee InterRail Global passen klaarliggen. Door alle reizen heb ik daar nog niet zo goed over na kunnen denken, maar dat ik ze dit jaar wil gebruiken staat vast. Dit najaar ga ik het wat rustiger aandoen qua werkreizen. Het hele jaar door zat ik echt bomvol reizen, ik heb zelfs stapels prachtige uitnodigingen afgeslagen omdat het gewoon te veel werd. Hartstikke fijn, echt – maar nu wil ik graag wat tijd maken voor creativiteit, mooie verhalen en nieuwe plannen. Ik heb zelfs het al geplande reisje van volgende maand naar Costa Rica en Nicaragua verplaatst naar volgend jaar. Tijd voor verhalen, tijd voor vrienden, tijd voor fotografie, tijd voor film, tijd voor nieuwe plannen, tijd voor mij, tijd voor ons, tijd voor pitches, tijd voor rustig zweven in plaats van hard slaan met mijn vleugels, tijd voor hand in hand boswandelingen maken en tijd voor alle deadlines die nog liggen. Volgende week ga ik wel naar Berlijn voor een videocampagne, maar dat telt niet. En om die lieve Eva te knuffelen. Niet verder vertellen.

Het wordt dus eind dit jaar. Kerst en oud & nieuw in een buitenlands jasje, want dan hebben we weer even tijd om een reisje te maken. En daar komen die InterRail passen bij kijken. We willen een bijzondere treinreis maken, maar waar gaan we heen? Schotland? Scandinavië? Polen? Italië? Ik vind het moeilijk kiezen. En ook moeilijk plannen trouwens, ik kan geen duidelijke site vinden waar ik een overzichtelijke treinreis kan plannen. Nog even verder op onderzoek dus, ik ga me eerst even oriënteren op Scandinavië.

Schotland micro-adventure

Fotoserie

Ik ken deze fotoserie al een tijd, maar mijn pleasures zijn de kans om leuke ontdekkingen te delen. Ik vind dit zo’n originele fotoserie door Murad Osmann en zijn vriendin. Het idee ontstond na een kleine ruzie. “De eerste foto maakte ik tijdens onze vakantie in Barcelona. Mijn vriendin was wat geërgerd dat ik altijd overal een foto van maakte, dus pakte ze mijn hand vast en nam me mee. Maar dat stopte me niet om foto’s te maken” legt Osmann lachend uit. Sindsdien maakt hij foto’s van zijn vriendin die hem meetrekt naar een mooie bestemming, en deelt hij ze op zijn Instagram. Vind ik leuk. Ik zal ook eens iets origineels bedenken als fotoserie van mij en mijn vriend op reis, ik kan dit soort dingen zeker waarderen.

instagramleuk
Bron

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

44 comments

 1. kim 1 oktober, 2014 at 10:58 Beantwoorden

  Aruba ziet er prachtig uit!

  Voor een interrail planning gebruik ik altijd de kaarten op treinreiswinkel.nl, daar zijn kaarten te vinden van Europa en per land met de snelle treinverbindingen. Derbahn.de gebruik ik om de tijden voor de nachttreinen te checken en event te boeken. Misschien heb je daar wat aan :)

 2. Henrieke 1 oktober, 2014 at 12:06 Beantwoorden

  Ahhh die foto-serie is zo mooi he! Ik word heel blij als ik naar die mooie plaatjes kijk. Fijn ook dat het zo goed gaat met je carriere (kan je niet iemand in dienst nemen die al die afgeslagen reisjes kan maken??? Ik bied me aan :D)

 3. Patricia 1 oktober, 2014 at 12:30 Beantwoorden

  Oh, wat een heerlijke pleasures weer.. ik word er helemaal vrolijk van! Die Instagram-serie volg ik ook al een hele tijd, echt gaaf! Ken je @girleatworld (of zoiets dergelijks, heb Insta nu even niet bij de hand..) ook? Dat meisje post foto’s van plaatselijke lekkernijen gecombineerd met een bezienswaardigheid op de achtergrond. Ook heel origineel! En @worldofwanderlust ken je vast ook wel.. wegdromen gegarandeerd! (En natuurlijk ook bij jouw foto’s.. *zucht*…)

  • Laura 1 oktober, 2014 at 14:56 Beantwoorden

   Aaaah, lief! Dankjewel! Ja, heel leuk. Girleatworld ken ik niet, ik ga direct even kijken! World of wanderlust is inderdaad heerlijk wegdromen…Ik ben Instagram fan!

 4. Klasine 1 oktober, 2014 at 13:31 Beantwoorden

  Ooh, interrailen. I love it! Op interrail.eu hebben ze een pdf bestand met een kaart waar alle verbindingen op staan. Hier kun je beetje bekijken wat voor route je kunt gaan doen. Ik zou het niet gaan vastleggen, want het is heerlijk om je route onderweg te wijzigen. Succes met keuzes maken! Er is zoveeeeel mogelijk, haha!

  • Laura 1 oktober, 2014 at 14:59 Beantwoorden

   Jaaa klopt, maar dat vind ik heel onoverzichtelijk ofzo! Ik wil weten welke tussenplaatsjes (onbekend) de moeite waard zijn en direct wat de extra kosten zijn en en en…Haha! Ik ben nu aan het kijken naar Arnhem – Kopenhagen, dan de ferry naar Oslo, dan naar Bergen en Stavanger!

 5. Wieke 1 oktober, 2014 at 15:42 Beantwoorden

  Hé, dat is grappig ik heb zowel een chesterfield (een kleintje) en een okergele bank! Vind een chesterfield mooier, maar idd niet de meest comfortabele bank.

 6. Nanda 1 oktober, 2014 at 15:56 Beantwoorden

  Ik was stiekem niet een grote fan van de chesterfield, en ik vind de okergele wel echt prachtig <3

  En costa rica? Wauw, dat lijkt me zo'n toffe bestemming! Interrailen ook trouwens, ben benieuwd waar je naartoe gaat.

 7. Eva 1 oktober, 2014 at 20:31 Beantwoorden

  Wat een fijne pleasures weer! Interrailen lijkt me ontzettend leuk, ik zou gaan voor Schotland of Scandinavië! Lijkt me beide prachtig qua natuur en ook erg leuk met kerst en oud en nieuw. Ik zit er zelf ook aan te denken om het dit jaar in buitenland te vieren, lijkt me magisch! Ik zou die gele bank overigens serieus overwegen, hij is erg tof!!

 8. Leonie 2 oktober, 2014 at 10:48 Beantwoorden

  Ja, die bank kon gewoon niet ontbreken hoor! Daar heeft het hele interview op plaatsgevonden natuurlijk ;) Maar die gele… Ik kom snel terug om ‘m dan te bewonderen hoor, want die kleur is supertof!

  En oja als je reisjes af moet gaan slaan wordt het dus wel echt tijd voor een stagiaire die de reisjes kan maken hè… Haha, grapje!

 9. Saskia 3 oktober, 2014 at 16:58 Beantwoorden

  Die fotoserie is gaaf he? Toen het grote nieuws eruit was dat ik een wereldreis ging maken heb ik die van aardig wat bekende toegestuurd gekregen. Maar na-apen is ook zo wat ;)
  Die bank is trouwens echt heel gaaf, MAAR mijn advies: wel eerst gaan proef zitten, liggen, hangen, springen, etc. want al ziet een bank er nog zo gaaf uit… hij moet wel lekker zitten. Dat weet jij vast als geen ander ;) Wel jammer dat je retro bank niet lekker zit :(
  En Aruba ziet er heerlijk zonnig uit en je Flair artikel is ook gaaf.
  Kortom: fijne pleasures!

  • Laura 5 oktober, 2014 at 10:57 Beantwoorden

   Haha, wat leuk! Ja inderdaad, dan is het lastig om zelf zoiets origineels te bedenken! :) Jaaa, lastig proefzitten helaas…Is via shop. Maar mag wel testen en eventueel weer terug!
   Thanks!

 10. Marcella 5 oktober, 2014 at 16:14 Beantwoorden

  Kerst vierde ik al eens in het buitenland (Parijs), maar hooooog op mijn wishlist staat Oud&Nieuw in het buitenland vieren. Het liefst in Londen natuurlijk, al dat vuurwerk daar is te gek! Ik heb nog geen concrete plannen, dus ga het nog even uitzoeken. Ik ben benieuwd waar jij met de trein naartoe reist. Er komt vast wat moois op je pad! Ik ben een tijdje niet op je blog geweest, maar je inspirerende teksten werken stimulerend. En ze wekken reislust op! Well done Lau!

  • Laura 6 oktober, 2014 at 09:20 Beantwoorden

   Jaaa, ik heb er zo’n zin in! Ik wacht op een spannend mailtje, als dat doorgaat vieren we oud & nieuw op een hele bijzondere manier! :) Benieuwd waar jij terecht komt. Leuk! En wat lief dat je weer even komt spieken en het weer fijn is! :-)

 11. Lizet 12 oktober, 2014 at 19:15 Beantwoorden

  Ik ben het eens met de bank! Alleen vloekt dat wellicht wel een beetje met je muurtje (of niet?). Wat heerlijk om lekker te gaan treinen met z’n tweeën aan het eind van het jaar. Ik zou ook niet kunnen kiezen, er zijn met het idee al zoveel leuke steden door mijn hoofd heen gegaan! (Budapest, Lissabon, Praag, Marseille, Antwerpen?:D, wat is Europa toch leuk he)

Post a new comment

Lees ook: