5unday’s pleasures #20

28

Oh, champagne, de bomvolle twintigste 5unday’s pleasures! Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, inspirerend tot hilarisch en huiselijk tot feestelijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

31 stunning photographs of the human race

Ik kwam gisteren iets heel moois tegen. 31 foto’s van de mens in al haar puurheid. Van bittere tranen tot rakende beelden, van oeroude stammen tot schrijnende waarheden. De mens in al haar kracht. En verdriet. Het raakt me enorm. Drie voorbeelden:

“3 weeks-old newborn with albinism happily sleeping with his cousin in Kinshasa, Congo”

“A boy of the nomadic Suri tribe of Ethiopia, in traditional face/body paint and attire”

“Yezidi girl carries an assault rifle to protect her family against ISIS”

Warme winterknuffels

Toen ik vorige week naar Lapland vertrok ontving ik deze prachtige Fjällräven winterjas van Bever. Het is de “Greenland Winter”, geïnspireerd op het klassieke Fjällräven-model uit 1972. Lekker retro, daar hou ik van. De jas is wind- en waterbestendig en alles dat een warme teddy-voering heeft maakt me blij. Ik ga er de komende jaren tijdens koude winters en reisjes nog veel plezier van hebben. In Lapland was het nog niet ijzig koud, maar tijdens buitenactiviteiten heeft de jas me heerlijk warm gehouden. Ik raak een beetje verliefd op dit merk. De broek met leren voorkant is trouwens van Loavies, de trui van Zara en de schoenen van Clarks. Een #OOTD, zeg maar.

jas fjallraven lapland

Zwoele zomerweekenden

Ik heb zo’n fijn weekend gehad. Dat had ik echt even nodig. Voordat het weekend begon had ik een fotoshoot voor magazine Flair (voor bij een interview, verrassing!). Zie de foto die ik nadien maakte. Mijn haar en make-up werd gedaan, ik heb me helemaal mooi gevoeld. Wat make-up wel niet kan doen. De Flair met mij erin ligt in november in de schappen. Voor de Belgjes onder ons: in september kom ik (met iets anders) in de Belgische Flair. Toeval, maar heel tof. Ik vind het natuurlijk heel leuk als jullie het gaan lezen. En voor de Arnhemmers onder ons: ik sta ook nog eens in de Eigen! dit najaar. Zo leuk allemaal.

Vrijdagavond keek ik trots naar de Bridge to Liberation Experience, zie de laatste pleasure. Het weekend was genieten, wat een heerlijk nazomer weer. Zo af en toe (vaak eigenlijk) gaan we los op zaterdag. Dan gaan we op een terras lunchen, kopen we iets moois voor in huis (dit keer de grote ‘pot’ lamp links op de foto), slaan we heerlijke drankjes in voor fijne avonden samen en struinen we de markt af om lekker te koken. Zondag maakten we een wandeling door onze achtertuin, het Sonsbeekpark, en zag ik de herfst haar intrede maken. Mooi. Aap zegt tussendoor nog even hallo. We aten die avond bij mijn schoonouders, zij voeden blindengeleidehonden op voordat ze naar de KNGF school gaan. De afgelopen jaren heb ik er vier leren kennen en ik ben altijd een beetje verdrietig als ze naar school gaan.

Zwoele zomerweekenden

Helpling

Vorige week plaatste ik het eerste deel van de grote hometour. Wat was het netjes in onze woonkamer hè? Dat is niet altijd het geval. Omdat we beide een bedrijf runnen en daarnaast ook nog eens ontzettend vaak in het buitenland zijn, is het hier wel eens chaos. Boven ligt nog steeds een halfvolle backpack, een halfvolle trolley en een halfvolle koffer van de afgelopen drie reizen achter elkaar. En dan te bedenken dat we overmorgen weer vertrekken…

interieur inspiratie reizen

Arteffects

Heb ik al eens verteld hoe trots ik ben op mijn lieve vent? Vijf jaar geleden is hij een reclamebureau gestart, Arteffects, inmiddels runt hij (in een heel vet kantoor) met twee compagnons en een hoop talentvolle freelancers en stagiairs een gerenommeerd, succesvol bureau. Ze doen onwijs toffe dingen, van websites tot films en van huisstijlen tot animatie. Ik zou het vaker moeten delen. Een trots vriendinnetje hier. Een gaaf project dat afgelopen week is afgerond: de title sequence voor het Annual European Association for Behavioural and Cognitive Therapies Congress. Let op: heftige beelden. En ja, ik heb ook even model gespeeld.

[vimeo 105254121 w=900&h=504]

Afgelopen vrijdag was de herdenking van de slag om Arnhem, en ze hebben de bijbehorende film gemaakt. Live action, live muziek en film gecombineerd. De Bridge to Liberation Experience: de film op een scherm van 300 m2, onder begeleiding van het Gelders orkest en bekende artiesten, onder het oog van zo’n 15.000 mensen. De uitzending van TV Gelderland:

Mocht jij trouwens nog op zoek zijn naar een leerzame en creatieve stage met eigen projecten (Arteffects academy!) – neem dan eens contact met ze op. Van office management tot programmeren en van graphic design tot film – ze zijn altijd op zoek naar creatieve talenten!

[youtube=http://youtu.be/fwjiCqwoGx0&w=900&h=512&rel=0]
5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk, Travel Gear & Gadgets, Travel In Style

Leave a reply

28 comments

 1. Rosanne 22 september, 2014 at 12:29 Beantwoorden

  Wow Lau, wat zie je er anders maar mooi uit voor de shoot. Prachtig! Hoewel je ‘naturel’ ook mooi bent natuurlijk. Ben benieuwd naar het interview, wat ontzettend tof. En heel terecht dat je trots bent op je vent!

 2. Marijke 22 september, 2014 at 13:42 Beantwoorden

  Ik ben ook zo verliefd op die jassen van Fjällräven. Ik ga er altijd even naar kijken als ik hel passeer in de winkel. Ik heb dezelfde in het oranje op het oog. Jammer dat hij zo duur is, maar hij is zo mooi en warm! ;-)

  • Laura 22 september, 2014 at 13:48 Beantwoorden

   Ja, ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat zo’n jas de investering waard is. Het is zo’n kwalitatief goede, warme en functionele jas. En ik vind ze ook prachtig, die oranje is inderdaad ook heel mooi!

 3. Sandra 22 september, 2014 at 19:56 Beantwoorden

  Je mag trots zijn op wat je allemaal hebt bereikt en welke deuren er voor je open gaan momenteel! Enne, de Flair, leuk! Mijn abo is net afgelopen, maar kom wel even spieken natuurlijk!

 4. Marcella 5 oktober, 2014 at 16:08 Beantwoorden

  Mooi huis heb je toch, fijn inrichting! Ik ben abonnee van Flair, dus ik ben erg benieuwd naar je artikel! De foto na de shoot is in elk geval prachtig! Het Belgische artikel las ik op FB, erg gaaf! Helpling lijkt me erg handig, de schoonmaak heeft hier ook niet de hoogste prio. Volgens mij moeten we in Friesland nog even geduld hebben.

Post a new comment

Lees ook: