5unday’s pleasures #11

35
Brugge

Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, inspirerend tot hilarisch en huiselijk tot feestelijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Travel around the world in five minutes

Geen reisfilm van mijzelf, maar een prachtig reisfilmpje van Kien Lam. Kien Lam is een geweldige fotograaf die de wereld over reist. Dit is zo’n fijn filmpje waardoor ik direct een ticket-around-the-world wil boeken…..Wanneer we meer reisfilms hebben gemaakt wil ik ook een mooie compilatie maken. Kijk, geniet en ga mee. Hij doet ook hele hele hele mooie bruiloft-reportages dus dat mag hij ooit ook doen voor me, vindt ‘ie vast leuk.

Brugge

Afgelopen weekend was ik in Brugge. Vorig jaar waren we er ook rond dezelfde tijd (rond ons jubileum) en het voelde dit keer echt als thuiskomen. Ik vind Brugge echt één van de leukere steden van Europa. Ik vind het eerlijk gezegd eigenlijk zelfs fijner dan Parijs (niet slaan!). Werkelijk waar élk gebouw is prachtig. De honderden soorten bieren smaken heerlijk, de hotspots zijn niet te tellen en het Bourgondische straalt er vanaf. De sfeer doet me goed, het is een compacte stad waar alles te lopen is (al huurden wij weer een fiets) en dit keer hebben we dankzij Visit Brugge ook de meeste musea gezien en sliepen we heerlijk midden in het centrum. We beleefden een hilarische avond bij een Middeleeuws spektakel en ik kocht er de leukste vintage schoentjes. Als kers op de taart scheen de zon zoals ze zo goed kan, stralend. Binnenkort een reisverslag van dit fijne weekend, eerst vertrek ik woensdag naar Alacati en de week erop naar Schotland. Busy bee. Alvast een voorproefje Brugge.

Brugge

Brigge

Brugge

Brugge

Paulo Coelho – Beschermengel

Ik kreeg dit boek voor mijn verjaardag van mijn schoonbroer, en toevallig had ik het nog niet. En het is weer een prachtige toevoeging aan mijn collectie. Ietwat zweverig misschien, maar je kunt er wederom mooie levenslessen uit halen. Naast vergiffenis en geloof in de toekomst is “naar de horizon kijken” de belangrijkste les die ik uit het boek haalde. Het is heel simpel, maar het verrijkt je geest en vergroot je ziel een beetje. Ik loop weer met opgeheven hoofd rond. Kijk om je heen. De meeste mensen kijken niet verder dan twee meter om zich heen, wat ze ook aan het doen zijn. Loop eens rond en kijk naar de horizon. Zie de verte. Zie de wolken, de blauwe lucht, dat vogeltje dat er vliegt. Wat ik er dan aan toe wil voegen: zeg iedereen gedag. Ook al krijg je niets, ofwel een verbaasde blik terug – en zegt niemand iets wanneer jij dat ook niet doet – blijf het doen. Geef een complimentje aan een vreemde. En iets dat ik van vriendlief hoorde en wat we nu heel enthousiast aan het doen zijn: maak twee keer per week een praatje met een vreemde. Zo hebben we in Brugge heel wat afgekletst en ook op de terugweg in de trein vloog de rit voorbij door een interessant gesprek met Belgische Frank. Een mooie vent. Het maakt je echt een gelukkiger mens.

Random reisfoto

Tijd voor weer een random reisfoto. Dit keer Boedapest. Een foto van ons samen, gemaakt in een raam. Anderhalf jaar geleden. Op een prachtig plein in het oude gedeelte van de stad. Ook deze stad vind ik één van de fijnere steden in Europa. For some reason heb ik echt de meest fijne stedentrip-memories aan deze trip. We dansten bijna door de stad, zweefden op wolkjes van geluk. Ik voelde me er fijn, samen was het fijn. De stad heeft iets bij me losgemaakt, of misschien was het de flow waar we toen al in zaten. Wijntjes drinken en eten. Héél veel eten. Al doen we dit eigenlijk altijd en overal, dit is toch wel echt een stad naar ons hart. Overal kraampjes. In elke hoek van de stad. Kleine eetfestivalletjes, bierfestivalletjes, een groot wijnfestival in de oude stad op de heuvels in en om het kasteel. De zon scheen nog zo fijn. En muziek. En leuke mensen. En Joodse tentjes waar je bakjes kan vullen met heerlijkheden om vervolgens te picknicken in één van de parkjes. Even verderop werden we uitgenodigd om gratis cheesecake te eten. Eigenlijk nodigde ik onszelf uit door een woonhuis binnen te lopen waar livemuziek uit kwam. Daar waren ze een beetje van onder de indruk. Gekke Hollanders. Ja, Boedapest is een must visit.

Boedapest

Cloudshaped

Naast What About Her, dat nu een groot deel van mijn werk is, heb ik sinds een jaar een communicatiebureau. Je kunt wel zeggen dat ik twee fulltime banen heb. En ja, ik ben meer dan gelukkig. Mijn communicatiebureau heeft lange tijd onder de naam van What About Her geleefd, maar het is tijd voor een stapje verder. Tijd voor Cloudshaped. Ik heb de site vorige week gelanceerd. Niets nieuws aangezien mijn bedrijf al langer bestaat en ik inmiddels een leuke portfolio heb opgebouwd, toch voelt het goed om nu een aparte plek te hebben. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden. En ik vind het heel leuk als jullie Cloudshaped volgen op Facebook en Twitter!

Cloudshaped

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

35 comments

 1. Natasja - Watzijzegt 23 juni, 2014 at 13:03 Beantwoorden

  Ah, <3 zulke reisfilmpjes, dan laat ik ook het liefst alles uit m'n handen vallen om de wereld rond te reizen. En Brugge is ook leuk! Ooit een koude novemberdag doorgebracht, zou graag eens terug gaan…
  (En nogmaals gefeliciteerd met Cloudshaped!)

 2. Victoria 23 juni, 2014 at 14:51 Beantwoorden

  Hi Laura,

  Gefeliciteerd met de lancering van je eigen bedrijfje!!
  Mooie grote namen als klanten. Heel veel succes!

  Dit boek heb ik ook een jaar of 2 geleden gelezen. Niet mijn favoriet, maar zoals je ook aangeeft, staan er een aantal wijsheden in die je je broekzak kunt steken.

  Liefs, Victoria

  • Laura 23 juni, 2014 at 14:58 Beantwoorden

   Dankjewel Victoria, wat lief! :-) Bedrijfje bestaat al anderhalf jaar, maar site nog niet, haha. Hopelijk komt er zo nog meer moois uit.

   En inderdaad, precies dat! Een hele andere Coelho dan ik gewend ben, maar desondanks weer fijne wijsheden die in mijn hoofd blijven hangen.

 3. Eva 24 juni, 2014 at 07:30 Beantwoorden

  Mooie dingen beschrijf je weer. Ik wil ook graag een keer naar Brugge, moet er maar snel van komen, is zo dichtbij! :) Boedapest staat ook op mijn lijstje, lijkt me een ontzettend mooie stad. Eerst nog Venetië, Florence, Pisa & Genève! ^_^ Gefeliciteerd met de website van Cloudshaped, dat het je maar veel mooie klanten op mag leveren! X

 4. Elisse 24 juni, 2014 at 10:14 Beantwoorden

  Ah Brugge. Kan je geloven dat ik er (als Belg) nog nooit geweest ben? En ja, na het zien van je mooie foto’s schaam ik me daar wel wat voor. Gelukkig heb ik nu vakantie en kan ik dus snel een daguitstapje maken!

 5. lisa 24 juni, 2014 at 12:35 Beantwoorden

  Echt een prachtig filmpje van je reizen! Ik ben nog nooit in Brugge geweest, aangezien het zo dichtbij is moet ik dat misschien maar eens gaan doen, haha.

  Veel succes met je communicatiebureau! Ik wist niet dat je iets met communicatie deed, ik studeer communicatie op dit moment :)

  xxLiefs Lisa

 6. Sandra 24 juni, 2014 at 16:10 Beantwoorden

  Wat een onwijs toffe video. Ik had bijna mijn baan opgezegd en een ticket geboekt. Maar ja, en dan? Zit ik daar met m’n ticket, zonder baan en geen geld om een wereldreis te maken. Maar ooit… Ooit komt er een dag en vlieg ik de wereld over omdat ik dat zélf wil! Echt.

  En Brugge, fantastische stad, ik ben gek op Brugge. Lekker Brugse Zot drinken en door de straten struinen… Heerlijk!

  Je site is trouwens prachtig geworden!

  • Laura 25 juni, 2014 at 09:02 Beantwoorden

   Haha ja, ik wil dat ook! Maar op mijn manier werkt het ook goed, gelukkig. Jaaa, die dag moet je zeker laten komen.

   Burgse Zot, jaaa! En Delerium. Heerlijk.

   Lief, thanks!

 7. Yvon 29 juni, 2014 at 02:57 Beantwoorden

  Wat een prachtige film! Zo mooi, perfect bijna dat ik er tranen van in m’n ogen krijg. Ooit, op een dag ga ik het zien. Dat heb ik lang geleden al eens met mezelf afgesproken…

  En gefeliciteerd met je bedrijf en je eigen site, ziet er goed uit!

 8. Roos 2 juli, 2014 at 07:18 Beantwoorden

  Wat een fijne dingen! Ik was je een beetje kwijtgeraakt, jij mij misschien ook, haha, ik blog niet meer op Mijnmeringen, maar ben elders opnieuw begonnen. Wat goed om te lezen dat het zo goed met je gaat, en dat je je dromen aan het verwezenlijken bent. Blij dat ik je weer gevonden heb!

Post a new comment

Lees ook: