TRAVEL / Portugal – het wondermooie Lissabon

50
Lissabon What About Her

Lissabon, met je waanzinnig mooie tegelmuren en je zonnestralen, met je slingerende straten van kinderkopjes, omhoog en omlaag en weer omhoog, met je rode zonsondergangen vanaf je Miradouros en je bruisende dakterrassen, met je gelaagde schoonheid en graffiti, met je koude sangria en warme petisco’s, met je wapperende jurkjes in de wind en natte was en spinnende katten en gele trammetjes en gastvrije mensen. Het is weer eens zover en ik kan er niets aan doen. Niemand houdt het tegen. Call me a lover, maar ik ben weer eens een beetje boel verliefd geworden.

Nog nooit zette ik voet op Portugese bodem, maar al bij de landing voelt Lissabon als een warm thuis aan de kust. We dalen langzaam neer over de blauwe oceaan en scheren rakelings over de witgekalkte huisjes en kleurrijk betegelde muren die hoog en laag de stad bedekken. We zien de zon al zakken en haasten ons naar het leukste dakterras van Lissabon: PARK bar. Hier kijk ik met een glimlach op mijn gezicht naar de wapperende was in de straten onder me, de zee in de verte en de zon die haar gouden zonnestralen rondom de kerk laat spelen. Wanneer de lucht oranje kleurt wandelen we naar beneden en komen terecht op wat ons favoriete uitzichtpunt, wordt: Miradouro de Santa Catarina. Terwijl we met een witte sangria in onze hand de lucht oranje en rood zien kleuren voel ik mijn mondhoeken omhoog krullen. Soms is een plek nog zo mooi maar voelt het niet goed en soms voelt een bestemming gewoon helemaal goed om wie ze is. Ik ben een gevoelsmens en Lissabon voelt goed.

De volgende dagen lijk ik te zweven en de mondkrullen gaan niet weg. Lissabon is een prachtige stad. Ik loop hand in hand met hém door doodlopende steegjes, tel ontelbare turquoise tegels die ik het liefst van de muur wil trekken, klim en daal en klim en daal, beloon mezelf met sangria op elke hoek van de straat, stap in willekeurige trams en laat me afzetten in verlaten straten, verbaas me over de vriendelijkheid van de Portugezen, eet tosta’s bij het leven, dwaal door Bairro Alto en Alfama, dans een dansje op een dakterras, zie de zon weer zakken vanaf een steiger mét een leuk lelijk hondje en eet een suikerspin. Omdat het kan.

We haasten ons naar het vliegveld, ik werp nog één verliefde blik naar beneden en ben om. Portugal, ik kom terug.

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

SAMSUNG CSC

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About HerLissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

Lissabon What About Her

TravelBird biedt naast wisselende reisdeals en reisinspiratie ook een vast aanbod stedentrips en stuurde me op ontdekking naar één van deze steden: Lissabon.

Citytrip, Europa, Lissabon, Portugal, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

50 comments

 1. Laura 9 mei, 2016 at 12:27 Beantwoorden

  Waaah Laura! Deze post komt net op tijd, want eind juni vertrek ik ook voor de eerste keer naar Portugal, naar de Algarve en Lissabon :D Je inspirerende foto’s en woorden geven mij NOG meer zin om te gaan, dankjewel! xx

 2. Tessa 9 mei, 2016 at 14:52 Beantwoorden

  Lissabon wil ik ook een keer heen, Portugal is zo mooi. Zelf ben ik twee keer naar Albufeira is ook zeker een aanrader. Dan moet je wel naar het oude centrum gaan en een keer de strip bezoeken super gezellig en ook zat cafeetjes waar niet vol zit met zuipende jongeren :P

 3. Stephanie | Expeditie Aardbol 9 mei, 2016 at 17:22 Beantwoorden

  Aaah ja Lissabon, één van mijn favorieten in Europa. Was er vorig jaar per ongeluk gestrand tijdens een gemiste overstap, maar vond dat toen zo’n succes dat ik afgelopen herfst terug ben gegaan voor een road trip van Porto via Lissabon naar de Algarve. Geweldig land!<3

 4. Nienke 11 mei, 2016 at 16:42 Beantwoorden

  Ziet er zo mooi uit! Lissabon staat echt hoog op mijn lijstje. Ik houd wel van die warme steden met schattige huisjes en lekker eten waar je dagen rond kan slenteren.

 5. Sofie 12 mei, 2016 at 08:01 Beantwoorden

  Ik weet dat ik daarmee een uitzondering ben, maar Lissabon is me wat tegengevallen. Ik vond Porto veel leuker. Misschien omdat het de laatste bestemming van onze Portugalreis was? Wil zeker nog eens terug om het een tweede kans te geven.

 6. Fleur Sophia 12 mei, 2016 at 12:19 Beantwoorden

  Wat kan je toch heerlijk schrijven! Ik heb er helemaal de kriebels van gekregen. Heb ik even geluk dat ik morgenavond het vliegtuig instap richting Lissabon. Ook voor mij de eerste keer, maar kan niet wachten om alles te ontdekken daar! Hoelang was jij er als ik vragen mag?

 7. Mellisa 12 mei, 2016 at 18:48 Beantwoorden

  Mooie foto’s tijdens het gouden uurtje! Ik wil heel graag een keer terug naar Lissabon! Ik ben op m’n 14e of iets dergelijks een dagje geweest vanuit Cascais. Telkens zie ik goedkope tickets, maar dan kan ik telkens niet :(

 8. Eline 17 mei, 2016 at 19:19 Beantwoorden

  Portugal, mijn 2e thuisland ;), I love it! Als je weer die kant op gaat, Porto is ook geweldig en eigenlijk alles tussen Porto en Lissabon in :). Als je weer in Lissabon bent, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan de bakker in Belem, met de heerlijke pastels de Belem (ook wel bekend als pastels de nata, maar deze bakker is DE bakker).

 9. Anouk 19 mei, 2016 at 13:01 Beantwoorden

  Wat heb je dit prachtig omschreven, het is precies hoe ik me voelde toen ik twee jaar geleden voor het eerst naar Lissabon ging met vriendlief! Ik wil er zeker nog eens terug. In mijn omgeving gaat iedereen dit jaar naar Lissabon en ik ben echt wild enthousiast iedereen tips aan het geven hahaha. Complimenten voor de prachtige foto’s ook!

Post a new comment

Recommended: