(Nederlands) TRAVEL / India – over hoe ik binnen acht uur in een compleet andere wereld stond

28
NEPAL_INDIA-91

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

DESTINATIONS, India, TRAVEL, Travel Stories

Leave a reply

28 comments

 1. chucky1012 21 October, 2017 at 08:19 Reply

  Wauw…
  Zo leuk om te zien hoe goed verzorgd men kan vliegen….
  Prachtig om te zien dat jij in een land van mijn afkomst bent geweest.
  Ooit zal ik er ook eens naar toe gaan.

  Xoxo

 2. Sabine 21 October, 2017 at 14:12 Reply

  Oww ja business class vliegen is echt fantastisch! Helaas nogal boven mijn budget om altijd te doen, maar als ik het geld zou hebben wist ik het wel haha :P Nooit in India geweest, maar staat zeker op de lijst. Je foto’s zijn weer prachtig ook!

 3. Anzji 22 October, 2017 at 12:54 Reply

  Hi,

  Ik ga in november met mijn vader twee weken naar India en Nepal, dus ik maak dus gelijk even gebruik van de gelegenheid om een praktische vraag te stellen: hoe zit het met kledij en toeristische bezoeken in India? Dienen schouders en knieën bij een vrouw steeds bedekt te zijn, of kun je gewoon in een short en topje overal binnen?

  Dank je! :)

  • Laura 22 October, 2017 at 16:06 Reply

   Hoi Anzji! Nee, ik zou absoluut geen korte broekjes en topjes gaan dragen in India. Allereerst vanwege respect voor de cultuur en het geloof en ten tweede omdat India een heftige mannencultuur kent en je niet op die manier de aandacht naar jezelf zou willen trekken. Hoe stom ook, het wordt daar als aanstootgevend gezien. Dus schouders en benen tot over je knieën bedekken.

   In Nepal nam ik het beide keren iets minder nauw, maar droeg ik toch ook liever iets over m’n schouders (korte mouwen) en geen hele korte broekjes. Daar loopt echter iedereen wel zo rond hoor, qua toeristen, vooral in Pokhara – maar dat is voor mij wederom een respect-dingetje.

   En de kledingvoorschriften zijn nog strenger wanneer je in beide landen moskeeën of tempels bezoekt, dan hoor je absoluut je armen en benen te bedekken (mannen en vrouwen). Ik vind het ook echt heel naar wanneer ik toeristen halfnaakt door tempels zie huppelen, daar gaan m’n nekharen overeind van staan!

   Heel veel plezier, bijzonder met je vader! Ik nam mijn vader dit jaar mee naar Indonesië, erg speciaal om zoiets samen te doen.

   • Anzji 22 October, 2017 at 20:37 Reply

    Hoi,

    Dank je voor je uitgebreide antwoord!
    Ik heb net mijn post even herbelezen en zie nu dat het lijkt alsof ik net de intentie had om in short en topje rond te gaan lopen, maar integendeel: snap precies wat je bedoelt met het respect-dingetje hoor ;) Als toerist ben je gast in andermans cultuur, en dan is het inderdaad niet meer dan normaal om je respectvol te voegen. Maar wilde toch, ter voorbereiding, even nagaan hoe jij ‘t daar ervaren hebt.

    Ben inderdaad heel benieuwd, het is jaren geleden dat we samen op vakantie waren en India/ Nepal is nog net wat anders dan een week kamperen in Frankrijk :)

    • Laura 23 October, 2017 at 09:39 Reply

     Haha ah, gelukkig maar! Ja, ik zou me daar dus ten alle tijden gewoon bedekken, waar dan ook. :) Ik ben benieuwd hoe je het gaat ervaren, laat het me tegen die tijd maar eens weten! Veel plezier en geniet ervan!

 4. Natasja 22 October, 2017 at 18:42 Reply

  Prachtige foto’s en heel herkenbaar! Op de business class na, dat zou ik ook nog weleens willen ervaren!

  Tijdens mijn week India ook een uitstapje gemaakt naar de Taj Mahal, was een bijzondere ervaring! Verder vond ik India nogal heftig, dus vermoed dat ik niet zo snel terug zal gaan…

 5. Marieke 28 October, 2017 at 19:03 Reply

  Ik denk niet dat India iets voor mij is. Al vind ik het wel heel bijzonder altijd om erover te lezen. En de foto’s zijn – zoals altijd – weer prachtig!

 6. Lotte 30 October, 2017 at 15:30 Reply

  Goed om te lezen en ziet er veelbelovend uit, ook al ga ik economy. Ik twijfelde tussen twee tickets maar heb nu toch voor Jet gekozen, echt geweldig dat het direct gaat. Kan niet wachten om te gaan!

 7. Lisa 7 November, 2017 at 17:09 Reply

  Ik had al een goede aanbieding gezien van ze en ga nu zeker boeken denk ik, spannend India india india wil er al zo lag heen! dankjewel voor het delen!

 8. Tasha 13 November, 2017 at 04:13 Reply

  De foto’s zijn werkelijk prachtig. Het lijkt mij een uitdagend land om naar toe te gaan vanwege cultuurverschil etc. En op die manier vliegen lijkt me zo relaxed. Hopelijk komt het er ooit nog eens van als ik hard genoeg spaar ;-)

Post a new comment